Nopeasti kasvava ja kehittyvä belgipentu Ilari ihastuttaa

Muistatteko vielä taskurakettiani Senna-shelttiä tai Luukas-hevosta? Senna kärsi tassuongelmista ja sai avun Nutrolin® Skin & Coat -öljystä. Luukas voi nykyään tosi hyvin parannuttuaan täysin parin vuoden takaisesta ”onnettomuudesta”. Sen sijaan Senna nukkui pois sydänvian uuvuttamana reilu vuosi sitten. Ikävä on ihan hirveä! Nyt meillä on jotain uutta: belgipentu Ilari. Hän tuli vähän kuin vahingossa.

Tunnemyrskyn kourissa

Sennan kuoleman jälkeen tunteeni myllersivät laidasta laitaan. Välillä tuntui, että ei koskaan enää koiraa, välillä taas siltä, että on heti saatava uusi sheltti.

Muutaman pentuvarauksen uskalsinkin jo tehdä, mutta sopivaa urosta ei syntynyt yhteenkään pentueeseen. Ajattelin siis, että ei minulle enää koiraa. Kunnes…

Tuttu belgikasvattaja laittoi Facebookiin kuvia juuri syntyneistä pennuista, ja miten silmäni alkoivatkin hakea kuvia uudestaan ja uudestaan. Belgit olivat minulle tuttuja nuoruudestani, jolloin minulla oli kaksi belgiä.

Kävin katsomassa ensimmäisen kerran pentuja niiden ollessa 11 vuorokauden ikäisiä, ja ”pieni poika” valikoitui heti suosikikseni. En kuitenkaan tehnyt vielä päätöstä puoleen tai toiseen, vaan joka viikko kävin pentuja lulluttelemassa. Ja niin siinä vain kävi, että tämä ”pieni poika” alkoi hakeutua itse luokseni. Asia oli muutaman viikon päästä selvä. Minulle tulee belgipentu! Kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Hurmuri nopeasti sisäsiistiksi

Kuuden viikon iässä tämä ”pieni poika” sai nimekseen Ilari, ja hiihtoloman alkaessa hän tuli luokseni.

Ilari asettui taloksi todella vaivatta. Olin lomalla pari viikkoa, ja opetin sinä aikana Ilarin sisäsiistiksi. Se sujui vähän liiankin helposti.

Kun palasin töihin loman jälkeen, Ilarilla oli niin hyvä kavereistani koostuva pissitysrinki kasassa, että hän oppi sisäsiistiksi heti. Sisällä vahinkoja ei ole sattunut kuin muutaman kerran.

Ilari hurmasi omalla olemuksellaan heti kaikki ystäväni, naapurini ja työkaverini. Työkaverini? Kyllä. Ilari on ns. koronapentu. Ehdin käymään töissä kolme viikkoa, ennen kuin koulut tyhjenivät ja oppilaat siirtyivät kotiin opiskelemaan.

Minä ja muutama työkaverini jatkoimme kuitenkin vielä pari viikkoa koululla työskentelyä, ennen kuin siirryimme etätöihin. Ilari oli minulla töissä mukana ja valloitti kaikkien sydämet.

Öljyä kasvun tueksi

Nutrolin-öljyt tulivat minulle tutuiksi Sennan tassuongelmien ja Luukaksen iho-ongelman hoidon yhteydessä. Molemmat saivat öljyistä apua.

Ilarilla ei onneksi ole iho- tai tassuongelmia, mutta oli ihan luonnollista, että aloin antaa hänelle Nutrolin® Puppy & Mom -öljyä ruuan seassa kasvun ja kehityksen tueksi.

Nähtäväksi jää, millaiseksi Ilari kasvaa. Mukavaa loppukesää kaikille! Palataan asiaan syksyllä!

Terveisin Tanja ja kasvava belgipentu Ilari

Kirjoitus: Tanja Hynninen          Kuvat: Kennel Bestseller, Taru Tuulia Vihervaara ja Tanja Hynninen