Ilman teitä ei olisi meitä

hanna närhi ja julie

Treenit! Meidän vuoro!

Tätä olen tottunut sanomaan lähes päivittäin koirilleni viimeisen 20 vuoden aikana. Kotona, hallilla, lenkillä, kotipihassa – kaikkialla, missä aloitamme treenit, käytän samaa alkulausetta, mitä käytän kisakehään mennessäkin. Meidän vuoro, ihanaa!

Monien sattumien summana harrastuskoira on vaihtunut bordercolliesta keskikokoiseksi villakoiraksi. Ajatus, millä treenataan ja mitä tunnelmaa tavoitellaan, on kuitenkin pysynyt samana. Olen huomannut, että itselleni haastavin kohta villakoiran ohjaamisessa on se, että uusi kumppani on ja näyttää villakoiralta. Julié on reilu yksi vuotias siro kaunis ja iloinen villakoira, josta saa helposti kevyen, hieman höpsön vaikutelman, mutta sisäinen kapasiteetti on erinomainen ja monipuolinen koira, joka nauttii treeneistä. Kun on pitkään katsonut bortsun liikettä ja työstänyt paimenen ajatusmaailmaa, villakoiran keveys on helposti harhaanjohtavaa ja hairauttaa ohjaajana minut laistamaan suunnitelmallisuudesta ja tavoitteista. Villakoira ei näytä niin tosikko-treenattavalta kuin bortsu, joita näkee kisoissa ja treeneissä enemmän.

Ulkoisesta harhaanjohtavuudesta huolimatta Juliè on osoittautunut mitä mainioimmaksi harrastuskaveriksi mm. tokoon, rallytokoon ja verijäljelle. Se saikin kutsumanimen eteen hyvin pian lisänimen Abile – italiaksi taitava, taidokas. Lajivalikoiman ulkopuolelle jäävät agility ja monet muut mahdollisuudet vain siksi, että ohjaajana minun kapasiteetti ja osaaminen kohdistuvat näihin valittuihin lajeihin. Kisasin vuosia palveluskoiralajeissa, ja rakastin pk-tottiksen pitkää seuruuta, voimakkaita liikkeitä ja toistettavuutta kisoista toiseen. Olen umpisurkea ohjaamaan nopeatempoisessa rallyssä koiraa kyltiltä toiselle, koska kaikki on jokaisessa kisassa erilaista ja tilanteet tulevat yllättäin. Agilityä en voisi kuvitellakaan. Eksyisin välittömästi reitiltä jo toisella esteellä.

Paitsi harrastuskoirana, Juliè on myös oiva lapsiperheen kaikkien kaveri, valmiina leikkeihin, ulkoiluihin ja helppo ottaa mukaan matkoille. Pennusta pitäen olemme liikkuneet kaikilla keleillä luonnossa; kahlaten suolla, kiiveten kallioilla ja nauttien pitkospuilla taiteilusta. Lapin loma osoitti, miten kätevä pieni koira onkaan pidemmillä päivävaelluksilla, kun haastavat metalliportaat, terävät laajat kivikot ja kapealla kohdalla toisen koirakon kohtaamiset on hurjan helppo hoitaa kaappaamalla vajaa 6 kiloinen koira kainaloon. 

Nutrolin® Puppy & Mom

Liikunta ja yhteiset aivojumpat eivät yksin riitä hyvinvointiin villakoirallakaan. Olen kuulunut Nutrolinin tiimiin jo vuodesta 2012 ja aina todennut, että: “Ilman teitä me ei oltais me”.
Juliè aloitti pentuna Nutrolinen Puppy & Mom -öljyllä. Sen Omega-3 DHA tukee aivojen, silmien ja hajuaistin kehitystä. Kiitos Puppy & Momin, Julièlla on aina ollut hyvät ja kestävät anturoiden pohjat ja laadukas turkki. Se treenasi alle vuotiaana muutaman kerran metsäjälkeä ja verijälkeä, ja osoittautui erinomaiseksi jäljestäjäksi. Olen ollut erittäin tyytyväinen Puppy & Mom -öljyyn, ja yhdessä Orijenin laadukkaan ruuan kanssa ne ovat antaneet erinomaiset eväät elämään. 

Osta Puppy & MOM
Nutrolin® Puppy & Mom 150 ml, 265 ml ja 1000 ml

Aina kaikki ei kuitenkaan sujunut hyvin. Välillä huomasin, että jos treenasimme Julièn kanssa paljon, sen maha meni sekaisin. Aluksi luulin, että se johtui vaihtelevista makupaloista, mutta lopulta maha meni sekaisin herkästi useasta ja selittämättömästä seikasta.

Nutrolin® GUT & FLORA

Nutrolin® GUT & FLORA

Kuin tilauksesta – Nutrolin® kysyi meitä Gut & Flora -tahnan testiryhmään. Tahnassa on kalaölyä, probiootteja ja prebiootteja, joiden yhteisvaikutus suojaa suolen seinämää ja tukee mikroflooran toimintaa. Jo ensimmäisen viikon jälkeen Julièn maha alkoi tasaantua ja kuukauden käytön jälkeen pystyimme treenaamaan normaalisti. Tahna on helppo annostella, sekoittaa ruokaan tai antaa sellaisenaan, ja tahna kulkee näppärästi mukana reissuillakin. Lämmin suositus Gut & Floralle – ja kiitos Nutrolin®, meistä tuli niin tämän tuotteen faneja!

Teksti: Hanna Närhi