Sennan tassut kuntoon ihoon vaikuttavien rasvahappojen avulla

Shetlanninlammaskoirani Senna kärsi vuosia etutassujen anturoiden aukeamisista. Tassuongelmat ilmenivät aina alkukesällä, ja useana vuonna arvuuttelimme, pystymmekö osallistumaan agilityn SM-kilpailuihin. Tassut nimittäin aukesivat aina juuri kisojen alla. Yhdetkään kisat eivät tainneet jäädä väliin. Muistan silti kisan, jos toisenkin, johon lähdimme tossut jalassa, jotta jo parantuneet tassut eivät aukeaisi juuri ennen rataa.

Yllättävä vinkki

Eräänä kesänä SM-kisoissa juttelin tuttuun tapaan Nutrolinin työntekijöiden kanssa, ja he kysyivät tassuista, kun näkivät tossut Sennan etujaloissa. Kerroin ongelmasta ja mainitsin senkin, että Senna saa talvikaudet Nutrolin Iho ja turkki® -öljyä. Kesäkaudella, kun kisaamme paljon, Senna saa vain Nutrolin Sportti® -öljyä.

Nutrolinin Jenni Liukkonen sanoi tietävänsä ratkaisun ongelmiimme. Mielenkiinnolla odotin, mitä hän ehdottaisi. Vinkki oli yllättävä, mutta yksinkertainen. ”Älä jätä Iho ja turkki -öljyä kesäksi pois”, Jenni sanoi. ”Mutta minä haluaisin antaa silloin Sporttia, koska kesäkausi on huomattavasti rankempi treeni- ja kisamielessä kuin talvikausi”, minä vastasin.

”Anna toista öljyä aamulla ja toista illalla ruuan seassa. Älä missään nimessä anna öljyjä samalla kertaa, jotta ne eivät kumoa toistensa vaikutuksia”, Jenni jatkoi. ”Voisin siis antaa molempia öljyjä kesäkaudella?” ihmettelin. ”Juuri niin”, Jenni vahvisti.

Ei enää tassuongelmia

Ratkaisu tuntui vähän epäilyttävältä, sillä olimme kärsineet tassuongelmista monta vuotta. Mutta tietenkin tartuin vinkkiin; eihän meillä ollut mitään hävittävää. Jos saisimme sillä tapaa avun jatkuviin ongelmiimme, mikä sen hienompaa! Ryhdyin toimeen. Annoin Sennalle kesällä Iho ja turkki – ja Sportti-öljyä. Annoin toisen öljyn aamuruuan kanssa ja toisen iltaruuan kanssa. Talvikaudella jatkoin Iho ja turkki -öljyn antamista, mutta jätin Sportin pois.

Ja arvatkaapas mitä? Seuraavan vuonna SM-kisoissa menimme Sennan kanssa innosta puhkuen Nutrolinin juttusille kertomaan, miten hyvin heidän neuvonsa oli toiminut. Senna tepsutteli ilman tossuja. Tassut eivät olleet auenneet sinä keväänä kertaakaan. Siitä lähtien, kun Senna alkoi saada Iho ja turkki -öljyä läpi vuoden, tassut ovat kestäneet aukeamatta jo monta vuotta. Voinkin iloiten ilmoittaa, että meillä ei ole enää tietoakaan tassuongelmista!

Sennan eläkeläisura

Senna ei kisaa enää agilityssä. Se joutui vuosi sitten jäämään yllättäen sairauseläkkeelle sydämen sivuäänen takia. Agility oli jätettävä, sillä se olisi liian rasittavaa ”epäkuntoiselle” sydämelle. Senna voi kaikesta huolimatta todella hyvin, eikä se tarvitse vielä lääkkeitä. Sen sijaan Iho ja turkki -öljyä aion antaa Sennalle loppuun asti. Sillä on niin helppoa, kun sen ei tarvitse enää painia tassupulmiensa kanssa.

Nykyisin Senna hoitaa tallikoiran virkaa samalla, kun minä touhuilen hevoseni kanssa. Rally-tokosta on tullut Sennan ja minun eläkeläislajimme. Se on hyvin rauhallista agilityyn verrattuna, mutta kivaa puuhastelua koiralle, joka on pennusta pitäen tottunut tekemään ”töitä”.

Ihanaa kesää kaikille Nutrolin®-öljyjen ystäville. Nautitaan auringosta ja voidaan hyvin!

Terveisin Tanja Hynninen ja sheltti Senna