Tossu on monipuolinen paint-hevonen

stetsonpäinen punatukkainen nainen suutelee mustavalkokirjavan hevosen turpaa

Olen Susanna, ja hevoseni on 18-vuotias paint-hevonen Charlies Doc Cash eli ”Tossu”. Tossu on ensimmäinen oma hevoseni ja ollut omistuksessani 5 vuotta. Olen aloittanut lännenratsastuksen 10 vuotta sitten ratsastuskoulussa, jossa kipinä syttyi välittömästi tähän lajiin.

Ennen ”länkkää” ratsastin koulua/esteitä ratsastuskouluissa ja vuokrasin hevosia tavalliseen humputteluun. Kilpaileminen tuli mukaan vasta Tossun kanssa. Olemme kisanneet tähän mennessä kansallisella tasolla Trail-, Horsemanship-, Pleasure- ja Ranch Riding -lajeja SRL:n kisoissa.

Edellä mainittujen lajien lisäksi olemme ratsastaneet APHA:ssa (American Paint Horse Association) SM-tasolla Hunter Hack – ja Hunter Under Saddle -lajeissa. Länkässä on parikymmentä alalajia, mutta vain murto-osaa voi kisata virallisesti Suomessa.

Hulluttelua Tossun kanssa

Meidän elämä on paljon muutakin kuin kisaamista. Talvet menevät maastossa, ja milloin mitäkin hullua ollaan hommailtu. Olen kokeillut Tossun kanssa muun muassa hiihtoratsastusta, esteitä, lassoamista, kärryajelua, jousiammuntaa, uittamista ja maastakäsittelyä.

Tässä menossa ei taida pärjätä ilman Nutrolin® Hevonen Nivel Duo -öljyä, joka on myös tunnetun hevososteopaatin Mari Vidgrenin suosittelema tuote. Tämä hyvä omega-3-öljy on hyväksi Tossun nivelille ja lihasten palautumiseen.

pinkkiin ja valkoiseen pukeutunut lännenratsastaja mustavalkokirjavan hevosen kanssa palkintojenjaossa

Kasvipohjaisten öljyjen hyötysuhde on hevosella huomattavasti huonompi kuin kalaöljypohjainen Nutrolin® Hevonen Nivel Duo. Käyttömäärään suhteutettuna Nutrolin-öljy on kustannustehokkaampi, ja se on tuonut monelle hevoselle merkittävän muutoksen.

harmaaruskeankirjava karkeakarvainen saksanseisoja seisoo pientä jakkaraa vasten

Koiralla spondyloosi

Koirani Rommin kanssa kilpailemme kakkostasolla nosework-lajissa. Keväällä Rommilla todettiin spondyloosi. Ennen 8-vuotias sekarotuinen koirani nautti Nutrolin® Skin & Coat -ravintoöljyä, mutta keväällä aloitimme Nutrolin® Hip & Jointin käytön, säännöllisen hieronnan ja uinnin.

Rommi ei ole tarvinnut kipulääkitystä, ja vauhtia on riittänyt Kennelliiton kaverikoirana ja kisakentillä.

Teksti: Susanna Kamu     Kuvat: Inka Liimatainen (ylin ja Rommin kuva) sekä Susanna Kamun arkisto

Suojaa nivelille

Nutrolin® Hevonen Nivel Duo on ravintolisä, jossa yhdistyy kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta vaimentava vaikutus ja perinteisten nivelravinteiden nivelkudoksen uudistumista tukeva vaikutus.

Tulehdus nivelkudoksissa pahentaa nivelvaurion vaikutusta. Niveleen pesiytyneen kroonisen tulehduksen vaimentaminen onkin nivelvaivojen hoidon keskeinen tavoite. Suurina annoksina kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla on tulehdusta vaimentava vaikutus. Tulehduksen väistyessä perinteiset nivelravinteet (glukosamiini, kondroitiinisulfaatti ja MSM) tukevat nivelkudoksen uusiutumista.

tutustu tuotteeseen