Nutrolin® Hevonen Nivel Duo pitää Reino-ravurin nivelet kunnossa

Nutrolin_Hevonen Nivel_Newport Brodde

Reino, virallisesti Newport Brodde, on ravitalli Nyyti Timosen tyytyväinen asukas. Reino on Nyytin ja hänen puolisonsa Antin oma hevonen, joka tuli Nyytin hoiviin pari vuotta sitten. Ravuri on kiltti ja sympaattinen hevonen, jolla on ollut haasteita nivelten kanssa.

”Reinolla on ollut pitkään nivelvaivoja, ja sen jalkoja on hoidettu paljon. Se laukkaili usein lähdöissä, ja siksi se tuli myyntiin. Hevonen oli jo menossa vihreämmille laitumille, mutta jotenkin ajattelin, että haluan ostaa sen ja kokeilla saisinko sen piristymään ja kuntoutumaan”, kertoo Nyyti Reinon tarinaa. 

Kun hevonen saapui Nyytin tallille, se sai aivan ensimmäiseksi viettää kunnon loman. Tämän jälkeen Nyyti rupesi liikuttamaan ja treenaamaan sitä ratsastamalla.

”Kun Nutrolin®-niveltuotetta tuli meille talliin, Reino oli ensimmäisten hevosten joukossa, jolle ryhdyin sitä antamaan. Noin kuukauden kuluttua rupesin näkemään vaikutuksia, Nyyti muistelee.

”Jossain vaiheessa puolestaan testasin tuotteen tehoa jättämällä sen kokonaan pois, ja kyllähän tämä pian näkyi hevosessa. Reinosta tuli kankeampi ja jäykempi, ja niveliin tuli nestettä. Jatkoin tuotteen käyttämistä testitauon jälkeen enkä enää kyllä lopeta.”

Reino on nyt kulkenut hyvin ravia. ”Kuskit ovat sanoneet, että hevonen on terveen tuntuinen ja ravaa hyvin. Lisäksi se on muutenkin notkea ja letkeä”, summaa Nyyti hevosensa nykytilaa.

Näin Nutrolin® Hevonen Nivel Duo toimii

Nivelvaivoihin liittyy usein tulehdus nivelessä. Niveleen pesiytyneen tulehduksen vaimentaminen on tärkeää, sillä tulehdus pahentaa nivelongelmia entisestään.

Suurina annoksina kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla on tulehdusta hillitsevä vaikutus. Kun tulehdus väistyy,  perinteiset nivelravinteet (glukosamiini, kondroitiinisulfaatti ja MSM) pystyvät tukemaan tehokkaasti nivelkudoksen uusiutumista. 

Nutrolin® Hevonen Nivel Duo on täysin uudenlainen, yhdysvaikutteinen ravintolisä nivelten hyvinvointiin. Tuotteessa yhdistyvät kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta vaimentava vaikutus ja tutkituimpien nivelravinteiden nivelkudoksen uudistumista tukeva vaikutus.

Nutrolin_Hevonen Nivel_Newport Brodde

”Jossain vaiheessa puolestaan testasin tuotteen tehoa jättämällä sen kokonaan pois, ja kyllähän tämä pian näkyi hevosessa. Reinosta tuli kankeampi ja jäykempi, ja niveliin tuli nestettä. Jatkoin tuotteen käyttämistä testitauon jälkeen enkä enää kyllä lopeta.”

Nutrolin_Hevonen Nivel_Newport Brodde

Ylivoimainen kalaöljy

Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Nivel Duon sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat merkittävästi hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on 10-50 -kertainen verrattuna kasviöljyjen, kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen (alfa-linoleenihappo eli ALA) tehoon.

Usein väitetään, että ALA hillitsee tulehdusta, koska ALA muuntuu elimistössä EPA:ksi ja DHA:ksi. Tutkimuksissa, joissa hevosille syötettiin joko pellavaöljyä tai kalaöljyä, todettiin, että pellavaöljyn alfa-linoleenihapon muuntumista EPA:ksi ja DHA:ksi ei käytännössä tapahtunut, ja vain kalaöljy nosti hevosen lihaskudoksen omega-3-pitoisuuksia (Siciliano ym. 2003, Vineyard ym. 2010 ja Hess ym. 2012). Kalaöljyyn lisätty luonnollinen E-vitamiini tukee omega-3-rasvahappojen vaikutusta, ja yhdessä nivelravinteiden kanssa kalaöljyn omega-3-rasvahapot tuottavat tehokkaan yhteisvaikutuksen.

Olemme koonneet listan tutkimuksista, joissa on havaittu glukosamiinin sekä kondroitiinisulfaatin lievittävän nivelrikkoon liittyviä oireita hevosilla:

  1. Baccarin RY , Machado TS, Lopes-Moraes AP, Vieira FA, Michelacci YM. (2012). Urinary glycosaminoglycans in horse osteoarthritis. Effects of chondroitin sulfate and glucosamine. Sci. 93(1):88-96.
  2. Forsyth RK , Brigden CV, Northrop AJ. (2006). Double blind investigation of the effects of oral supplementation of combined glucosamine hydrochloride (GHCL) and chondroitin sulphate (CS) on stride characteristics of veteran horses. Equine Vet. J. Suppl. 36:622-625.
  3. Gupta RC , Canerdy TD, Skaggs P, Stocker A, Zyrkowski G, Burke R, Wegford K, Goad JT, Rohde K, Barnett D, DeWees W, Bagchi M, Bagchi D. (2009). Therapeutic efficacy of undenatured type-II collagen (UC-II) in comparison to glucosamine and chondroitin in arthritic horses. Pharmacol. Ther. 32(6):577-84.
  4. Hanson RR , Brawner WR, Blaik MA, Hammad TA, Kincaid SA, Pugh DG. (2001). Oral treatment with a nutraceutical (Cosequin) for ameliorating signs of navicular syndrome in horses. 2(2):148-59.
  5. Higler MH , Brommer H, L’Ami JJ, de Grauw JC, Nielen M, van Weeren PR, Laverty S, Barneveld A, Back W. (204). The effects of three-month oral supplementation with a nutraceutical and exercise on the locomotor pattern of aged horses. Equine Vet. J. 46(5):611-617.
  6. Leatherwood JL, Gehl KL, Coverdale JA, Arnold CE, Dabareiner RA, Walter KN, Lamprecht ED. (2016). Influence of oral glucosamine supplementation in young horses challenged with intra-articular lipopolysaccharide. Sci. 94(8):3294-3302.

Nivelten tueksi

Suojaa niveliä ja vaimentaa tulehdusta nivelkudoksessa. Tehokkaammat yhdessä: omega-3-rasvahapot, E-vitamiini ja lääkelaatuiset nivelravinteet.

Lisäksi kolme tutkimusta, joissa on verrattu kalaöljyn ja kasviöljyjen omega-3-rasvahappojen vaikutusta hevosen elimistössä:

  1. Hess, T. M.; Rexford, J. K.; Hansen, D. K.; Harris, M.; Schauermann, N.; Ross, T.; Engle, T. E.; Allen, K. G. D. and Mulligan, C. M. 2012. Effects of two different dietary sources of long chain omega-3, highly unsaturated fatty acids on incorporation into the plasma, red blood cell, and skeletal muscle in horses. Journal of Animal Science 90:3023-3031.
  2. Siciliano, P. D., S. K. Webel, L. S. Brown, L. K. Warren, T. E. Engle, and P. D. Burns. 2003. Effect of n-3 polyunsaturated fatty acid source on plasma fatty acid profi les of horses. J. Anim. Sci. 81 (Suppl. 1):72. (Abstr.)
  3. Vineyard, K. R.; Warren, L. K. and Kivipelto, J. 2010. Effect of dietary omega-3 fatty acid source on plasma and red blood cell membrane composition and immune function in yearling horses. Journal of Animal Science 88:248-257.
Nutrolin_Hevonen Nivel_Newport Brodde