Nutrolin® Hip & Joint auttaa villakoira Sykettä kuntoutumaan

“Onko tältä koiralta koskaan tutkittu polvia?” kysyi koirieni hieroja käsitellessään Sykettä keväällä vuonna 2020. “On. Vuonna 2018, molemmat 0/0.” Vastasin. Seurasi hetken hiljaisuus, jonka jälkeen hieroja pudisti päätään ja totesi hiljaa: “Valitettavasti ne eivät ole sitä enää, katso miten ne luksoituvat. Sykkeellä on patellaluksaatio.”

Epäusko. Shokki. Tämä ei voi olla totta. Minun pieni ja rakas koirani, unelmieni täyttymys ja varta vasten minulle tehty. Koira, jota odotin kaksi pitkää vuotta ja halusin nimenomaan juuri tältä ko.nartulta itselleni pennun – sen polvet oli kasvattaja tarkistuttanut kahdesti ja myöhemmin vielä yhden kerran. Olimme juuri ehtineet aloittaa muutamia kuukausia aiemmin kilpailemisen agilityssa, panostin alusta asti todella hartaasti pohjataitojen kouluttamiseen ja Sykkeestä tuli juuri sellainen koira agilityyn kuin mitä olin toivonutkin: Nopea, hyvin irtoava koira jolla on hyvä estefokus sekä lukitus. Se meidän yhteys ja ja ymmärrys nimenomaan agilityradoilla oli jotain sellaista, mitä eivät mitkään sanat riitä kuvailemaan.

vaaleanruskea pieni pullokoira juoksee muovisen kaaren ali nurmikolla aurinkoisella säällä

Myöhemmin kävimme tapaamassa koirieni omaa eläinlääkäriä, joka vahvisti hierojan löydökset oikeaksi: Sykkeellä toden totta on molemmissa polvissaan mediaalinen patellaluksaatio, vasen asteella 2 ja oikea 1-2 rajalla. Hänen suosituksesta varasimme ajan ortopedille ja kävimme tapaamassa häntä. Ortopedi tutki koiran todella perusteellisesti ja totesi, että kyse on enemmän traumaattisesta kuin perinnöllisestä patellaluksaatiosta koiran aiemman polvilausunnon sekä normaalia pienemmän koon huomioon ottaen. Hän joka tapauksessa suositteli leikkausta, koska kyseessä on kovin nuori koira, jolla on useita vuosia vielä edessäpäin. Sykkeen kasvattaja on ollut tukenamme ihan alusta asti, diagnoosi oli hänelle varmasti vieläkin isompi järkytys.

Diagnoosi on siksikin tuntunut uskomattomalta alusta asti, koska Syke ei ole missään vaiheessa oireillut polviaan patellaluksaatiolle tyypillisellä tavalla: Jättänyt kummallakaan takajalalla askeleita välistä eikä se ole myöskään ontunut. Joka tapauksessa päätöksen agilityn lopettamisesta tein heti, kun polvien tilanne selvisi ja olin yhteydessä Nutroliniin. Kävimme Anna-Liisan kanssa pitkän, lämpimän ja hyvin ymmärtäväisen keskustelun koiran tilanteesta ja saimmekin heti polvien hyvinvointia tukemaan Nutrolin® Hip & Joint -yhdistelmävalmistetta.

Tehokas yhdistelmätuote

Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen ja nivelravinteiden yhdistelmä on vahvempi kuin kumpikaan yksin.

Runsaasti rasvahappoja

Tuote sisältää vähintään 280 mg/ml tulehdusta vaimentavia omega-3-rasvahappoja: ETA, EPA, DPA ja DHA.

Lääkelaatuiset raaka-aineet

Valmisteen raaka-aineet ovat lääkelaatua, täsmälleen samoja mistä ihmisten nivelvalmisteet tehdään.

Tuntui hurjalta, että minun oireeton ja kivuton koira olikin polvistaan rikki. Kaiken kukkuraksi myös minä itse sairastuin samoihin aikoihin kuin Syke ja elämän syrjässä kiinni pysyminen oli todellista taiteilua. Miten ihmeessä minun terveyteni ja voimani riittävät vielä koiran kuntouttamiseen?

En muista viime syksystä oikeastaan mitään. Syke alkoi kuitenkin saada Hip&Jointia osana ruokavaliota, koira kävi säännöllisesti omalla eläinlääkärillämme tarkistettavana ja koirieni hieroja edesauttoi pitämään tilanteen hallinnassa. Se oli kuitenkin itselleni selvää jo alusta asti, että jos Syke oireilisi jompaa kumpaa polveaan pienenkin hetken jossain vaiheessa, se leikattaisiin välittömästi. Ensimmäisen leikkauksen aika koittikin viime keväänä, koiran liukastuttua todella pahasti.

Ensin leikattiin vasen polvi ja suurin osa viime kesästä kului Sykettä aktiivisesti kuntouttaen. Oma terveydentilani oli tuolloin jo huomattavasti parempi ja näin omin silmin miten positiivisesti leikkaus vaikutti polven toimintaan. Loppukesän ja alkusyksyn ajan elimme hetken normaalia elämää, kunnes varasin ajan oikean polven leikkaukseen joka suoritettiin lokakuun alussa. Tätä blogitekstiä kirjoittaessani Syke toipuu parhaillaan ja hyvää tahtia viimeisimmästä leikkauksesta.

vaaleanruskea villakoira Nutrolin Hip & Joint paketin kanssa puupinon vieressä

Koko tämän ajan, ihan sieltä diagnoosin saamisesta lähtien Hip&Joint -yhdistelmävalmiste on ollut todella tärkeä osa Sykkeen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja erityisesti polvia ajatellen. Meidän onneksemme kumpaankaan polveen ei ollut ehtinyt kehittyä nivelrikkoa eikä kulumaa, vaikka aikaa ensimmäisen leikkauksen ja diagnoosin saamisen jälkeen olikin ehtinyt kulua.

Hip&Joint tulee jäämään Sykkeellä kausittaiseen käyttöön myös polvileikkausten jälkeen, sen verran positiivisia vaikutuksia sillä on koiran liikkumiseen sekä hyvinvintiin ollut. Ortopedi on myös sanonut että mikäli oikea polvi kuntoutuu yhtä hyvin, siitä tulee vasemman tavoin toimiva mihin tahansa harrastuskäyttöön. Aika näyttää miten ja millä tavoin meidän harrastaminen tulee jatkumaan (se on varmaa, että jollakin tavalla), mutta kaikista tärkeintä on tietysti se, että Syke saa elää täysipainoista sekä normaalia, iloista koiranelämää eikä sen tarvitse pelätä lähtevätkö polvet sijoiltaan.

Suosittelen kokeilemaan Hip&Jointia ehdottomasti sellaisille koirille joilla on kenties tiedossa jokin ortopedinen leikkaus tai nivelissä kulumaa tms. Se on oikea tykkituote ylläpitämään nivelten terveyttä ja liikkuvuutta. Itse en voisi enää kuvitellakaan luopuvani siitä Sykkeen kohdalla. Syke saa sitä joka aamu aamuruokaan sekoitettuna ja maistuvuus on ihan 5/5. En voi kylliksi kiittää Nutrolinin väkeä kaikesta ymmärryksestä ja tuesta mitä olemme tänä vaikeana aikana saaneet. Toivottavasti ensi vuosi tuo meille tullessaan hyviä asioita.

Kirjoitus ja kuvat: Tiina Harju

Tukea nivelille

Nutrolin® Hip & Joint suojaa niveliä ja vaimentaa tulehdusta
nivelkudoksessa.

lue lisää