Shettis-Sessin tallikavereiden kuulumisia

tummanruskea lv-ravuri juoksee treenikärryjen edessä peltotiellä kesällä

Kesän aikana oli vähän kriittisiä paikkoja täällä meidän tallissa. Alkukesällä emäntä rupesi höpöttämään, että se on varannut eläinlääkärin ja vielä KAHDELLE HEVOSELLE! Asseri nyt varmasti menee, mutta kuka se toinen on?

Pikkuisen alkoivat meikäponin jalkakarvat tästä uutisesta täristä. (Ne ovat muuten pitkät ja tuuheat, kiitos ”karvaöljyn”). Minä en pelkää mitään ja otan rohkeasti kaiken vastaan, mutta eläinlääkäri on sellainen paikka, mihin minua ei saa!

punaruunikko lv-ravuri ravaa treenikärryissä peltotiellä kesällä

Eläinlääkäri kehuskelee

Meidän Asseri hyppää alvariinsa klinikalla. Sen kinttuja on ultrattu ja hampaita hoidettu niin ahkerasti, että voisi luulla, että ”hampuja” ei ole enää edes jäljellä. Onneksi minun ei ole tarvinnut käydä kuin muutaman kerran vuodessa tekemässä pakolliset prinsessapyörähdykset. Joka kerta kehuja satelee, ikinuori kun olen.

Muistelin juuri pelonsekaisin tuntein, että minun ja apuvalmentaja Killin hampaat kyllä katsottiin vasta jokunen kuukausi sitten, eli vielä ei pitäisi olla aika mennä näytille.

Okei, myönnän. Jonkin aikaa sitten oli nivelissä hieman jäykkyyttä, ja emäntä tietenkin huomasi sen. Otettiin jälleen muutamat hömpsyt täsmäjuomaa, Nivel Duoa. Ja tättärää. Ei nitise, eikä varsinkaan natise enää aamuisin, kun kiidän rasvatun salaman lailla laitumille.

Miksi siis joutuisin klinikalle? Seuraneidiksi voin lähteä, tutkimuksiin en. Silloin piti jo pakosuunnitelmaa ruveta miettimään, ihan vaan varmuuden vuoksi.

punaruskea vanha shetlanninponitamma nuuhkii maassa olevia Nutrolin Hevonen -tuotteita punaisen tallin seinustalla keväisessä auringossa

Sitten koitti klinikkareissu

Huomaan, että koppia aletaan kiinnittää auton perään. Jännittää! Kaikki ovat ihan hermoraunioina, paitsi Asseri. Se tietää, että matkalle on lähdettävä mahdollisen starttiluvan takia. Toivon, että lupa saadaan, koska koko vuosi on tehty hirmu paljon töitä sen eteen. Jalkaan oli laitettu viime talven ja kevään aikana niin paljon jäitä, että kesäkin tuli tälle markille nopeammin kuin mihinkään muualle; kaikki jäät ja lumet oli sulatettu Asserin kinttuihin.

Nyt emäntä kävelee talliin kädessään kaksi passia… Pidätän hengitystä…. Se kävelee ohi! Suoraan Allun luokse, nappaa sen naruun ja vie koppiin. Voi tätä ilon ja onnen päivää!

tummanruunikko lv-ravuri ravaa treenikärryissä suoraan kohti kuvaajaa hiittiradalla kesällä

Koppi kaartaa takaisin pihaan

Olen jännittänyt jo kauan tuloksia, sillä ne ratkaisevat meidän jatkosuunnitelmat. Joko vietetään laitumella ja tarhassa laiskotellen, tai painetaan töitä.

Toivon, että pääsisin takaisin raviradoille. Että saisin tuntea ratojen jännityksen, tavata ihmisiä ja hevosia. Ehkä jopa näkisin päiväunieni kohteen Joriinin. Onneksi olen uskollisesti ja täsmällisesti käyttänyt Skin & Coat -öljyä, niin että taatusti säteilen, jos satun törmäämään unelmieni prinssiin.

tummanruunikko lv-ravri kävelee treenikärryjen edessä kohti kuvaajaa

Löpinät sikseen! Sieltä ne nyt tulevat takaisin talliin.

Emännällä on outo ilme kasvoilla. Se kertoo minulle, että kaikki on paremmin kuin hyvin! MAHTAVAA! Hei ihmiset, nähdään raveissa!

Käykäähän seuraamassa meidän vauhdikasta menoa Instagramissa: valmentaja_sessi.

Erittäin öljyiset pusut teille kaikille!

Sessi

Pörrökarvainen ruskea shetlanninponitamma seisoo punaisen tallin seinän edellä Nutrolin Hevonen tuotteiden vieressä
Nutrolin® Hevonen Nivel Duo

NIVELTEN TUEKSI

Nivel Duo on tehokas täsmätuote nivelten hyvinvoinnin tueksi.

lue lisää