Western Valman kuulumisia talvikauden ajalta

kirjava hevonen lännenratsastusvarusteissa ratsastaja selässään lumisessa maisemassa

Howdy my friends!

Kyllä se talvikin sitten tuli, vaikka ensin ei meinannut. Minäkin jouduin pimeässä taivaltamaan vuoden loppuun, mutta kun vuosi vaihtui niin talvi tuli. Ja lunta on, I can tell you! Nutrolinin voimalla kasvatin ihanan talviturkin, oikein lovely ja börh! Se onkin ollut erityisen hyvä, kun tykkään lumessa myllätä.

Lumi on myös namia, söisin sitä vaikka kuinka paljon. Ja sitä löytyy kuulkaa keltaisenakin!

Yhdellä tienpätkällä, jossa liikkuu paljon ihania hauvoja, on sitä keltaista. Nainen kieltää koskemasta siihen, sanoo, että silloin ollaan Yellowsnown kansallispuistossa eikä mihinkään saa koskea.

Mutta ne doggydoggyt ovat hurrrmaavia, menee välillä pussailuksi kun tavataan. Haluaisin oman koiran, mutta Mies ja Nainen eivät suostu….

kirjava hevonen tervehtii kahta pientä vaaleanruskeaa koiraa
hevonen heijastinvarusteissaan ratsastaja selässään lumisessa metsässä

Maastoilua metsässä ja pellolla

Täällä on hurjan hyvät reitit kuljeskeluun. Voi mennä forest tai olla pellolla tai rauhallisella metsätiellä. Se on ihan privat tie, joten autoja siinä ei liiku. (ainoastaan siinä Yellowsnown osuudella liikkuu joskus) Voi ottaa vaikka vähän vauhtiakin tarvittaessa!

Näkyvyys onkin tärkeää! Meidät kyllä näkee pimeälläkin, I think. Nainen sanoo, että jos autoilija ei meitä huomaa niin kortti pois, mitä se sitten tarkoittaakin. Päivänvalonaika on jo pidentynyt niin paljon, että huomiovaloja ei välttämättä niin tarvitse, mutta näkyvyyttä täytyy olla sitten muuten.

kirjava hevonen maastoutunut talviseen maisemaan suuren kuusen eteen
Minulla kun on tällainen maastoväritys, niin katoan hienosti valkokirjavaan taustaan.

Talviturkin pudottelua

Vaikka tämä talviturkki onkin niin ihana, niin se alkaa olla jo vähän out-in-season ja tässä pikkuhiljaa aloin pudottelemaan sitä pois. (Nainen ei vielä usko kevään tuloon, koska näyttää vievän minun karvoja kotiinsa. Kiinnittää niitä vaatteisiinsa ja luulee varmaan näyttäävänsä ihanalta tammalta. En kehtaa sanoa sille, että ei muuten toimi.)

Mutta uuden otsatukkani pidän ja paksumman harjani. Tallin ihmiset ovat ne myös huomanneet. Otsatukastani aiemmin hieman hyväntahtoisesti vitsailtiin, but not anymore! Nutrolinilla kasvatan myös ihanan kesälookin joka tulee olemaan hyvin paljastava, sileä ja shiny, and everyone will love it!

painted horse talvella tarhassa
painted horse lännenratsastusvarusteissaan nainen selässään talvella

Mine tykkeen kyllä talvesta vaikka tuo Nainen ei ollenkaan tykkee. Suomi on sellainen ”Winter wonderland”, paljon enemmän kylmää ja lunta kuin kotiseudullani Kansasissa, mutta onneksi täällä ei ole niitä tornadoja. Luminen pyörremyrsky voisi olla jopa minulle liikaa!

Että kevättä kohti siis mennään. Vaikka lumi onkin yammy-yammy niin kyllä se vihreä ruoho on ihan omaa luokkaansa. Sitä odotellessa otetaan makustellaan Nutrolinilla 🙂 Have a nice spring!

With love Western Valma

Kirjoitus: Eeva-Maija Niemenmaa    Kuvat: Eeva-Maija Niemenmaa ja Jari Niemenmaa (ratsastuskuvat)