Sportti kouluratsu Valetten tukena palautumisessa

Kitta Hyttinen on kokenut kouluratsastaja, joka kirjoitti meille kilparatsustaan Valettesta.
”Valette on 18-vuotiaaksi kääntyvä KWPN kouluhevostamma, joka on ostettu Hollannista syksyllä 2017 omistajalleen Heli Peltolalle opetusmestariksi. Tämän työnkuvan ohella Valette toimii myös minun kilparatsunani PSG- ja inter1-tasolla”, kertoo Kitta.

Hyvä työmoraali ja kunto

Kitta kuvailee Valetten terveystilannetta ja kuntoa. ”Hevonen on luonteeltaan erittäin kiltti ja hänellä on mahtava työmoraali. Ratsastaessa Valette on erittäin miellyttävä ja tehtävien tason noustessa sopivan kuuma, toki joskus kierrokset menevät hieman ylikin. Valette on hyväkuntoinen hevonen ikäisekseen, ja näin halutaan tilanteen pysyvän niin pitkälle kuin mahdollista. Nutrolin® Hevonen Sportti on ollut käytössä 2018 keväästä lähtien, jolloin Valettella todettiin etualanivelissä tulehdusta. Eläinlääkärin hoidon tueksi valikoitui Sportti-öljy pitkän tähtäimen ravintolisänä.”

Kitta on myös huomannut, että Sportti on tukenut treeni- ja kisakaudella hevosen palautumista, sekä ennaltaehkäisevästi auttanut tulehduksien välttämisessä tarkoin suunnitellun valmennussuunnitelman rinnalla. ”Inter1 -luokissa hevonen tarvitsee jo paljon voimaa kantaakseen itsensä koottuna läpi tehtävien, joten hevosen lihaskunnon on oltava hyvä. Kun kyseessä on jo ikääntyvä hevonen, haluamme kiinnittää huomiota kaikin tavoin lihasten ja nivelten hyvinvointiin. Olemme tällä hetkellä tyytyväisiä yhdistelmäämme hieronnasta, laseroinnista, ruokinnasta ja totta kai riittävästä palautumisajasta. Nutrolinia olemme suositelleet paljon tuttavillemme omien hyvien kokemuksien perusteella!”

Näin Sportti toimii

Nutrolin® Hevonen Sportti on yhdistelmä omega-3-rasvahappoja ja luonnollista E-vitamiinia. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen.

Nutrolin® Hevonen Sportti sisältää kalaöljyn kaikki tärkeät omega-3-rasvahapot: ETA, EPA, DPA ja DHA, jotka auttavat alentamaan rasituksen aiheuttamaa matala-asteista tulehdusta. Toisin sanoen ne auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita nopeuttaen palautumista. Mukana oleva luonnollinen E-vitamiini (d-alfa-tokoferoli) hillitsee hapetusstressiä. E-vitamiinin tarve kasvaa rasituksen lisääntyessä. Sportista 500-kiloinen hevonen saa päivässä 1500 mg luonnollista E-vitamiinia.

Valetten ja Kitan kuvat: aaveen.net / Minttu Koponen