Hevosalan moniosaajat Piia ja Sari Liitiä

Olemme sisarukset Urjalasta, ja hevosurheilu kuuluu vahvasti jokapäiväiseen elämäämme. Lapsuutemme vietimme Tampereen pohjoispuolella Kurun hienoissa maisemissa, jossa saimme nauttia täysin siemauksin raviurheilun huippuantimista.

Tallimme tähti oli nimittäin tuohon aikaan suomenhevosori Teme, joka voitti Pohjoismaiden mestaruuden sekä lukuisia muita avoimen tason sh-lähtöjä. Lisäksi jalostusjätti Turo oli kilpailuikänsä Sarin osaomistuksessa.

Oma hevosurheilumme alkoi kuitenkin paljon vaatimattomimmissa merkeissä. Vietimme monta ihanaa hetkeä russponi Olivian kanssa, joka kuljetti meitä pitkin metsiä ja opetti meille hevosmiestaitoja. Niitä onkin sitten vuosien mittaan tarvittu monen monituista kertaa. Nykyisin pidämme Urjalassa pientä tallia, jossa asuu kuusi hevosta. Yhteistyö sujuu välillämme hyvin, vaikka sisaruksia ollaankin! Tai ehkä juuri siitä syystä!

Piia Liitiä valjakkokisoissa

Valjakkoajoa ja ajelutuskeikkoja

Piia ajaa valjakkoa sh-tamma Piian Pimulla. He valmentautuvat Ben Simonsenin johdolla B-maajoukkueessa.

Piian Pimu, tuttavallisemmin Kerttu, osaa muutakin. Se tekee valmentautumisen ohella jonkin verran ajelutuskeikkoja erilaisissa tapahtumissa. Kerttu on oma kasvattimme. Arvaatteko, kuka sen isä on? Teme tietenkin.

Raviurheilun viemää

Sari on menettänyt sydämensä raviurheilulle – lopullisesti. Hänen ykköshevosensa on 8-vuotias ruuna M. T.  Jerebko. Jere saapui Suomeen pahan jalkavamman saaneena syksyllä 2015. Sari on kuntouttanut sitä siitä saakka määrätietoisella työllä.

Tuloksia on syntynyt. Vuonna 2017 ruuna palasi radoille. Se juoksi muutaman voiton sekä hyvät ennätykset sekä auto- että volttilähdöstä. Kyllä tuntui hyvältä!

Syksyllä 2018 Jere loukkasi jalkansa tapaturmaisesti uudelleen, ja niin siinä kävi, että tämä talvi menee vamman kuntouttamisessa.

Sarilla on myös suomenhevosruuna Hannu, joka on Piian valjakkohevosen Kertun varsa. Hannusta ja muista hevosista kerromme myöhemmin lisää.

Sari Liitiä lämminverisen kanssa

Ennakoiva hoito järkevää

Uskomme hevosten kanssa työskentelyssä vahvasti ennakoivaan hoitoon; onhan ennaltaehkäisy huomattavasti helpompaa kuin jo syntyneen vamman hoito. Olemme käyttäneet Nutrolin Hevonen -tuotteita jo aiemminkin hevosillamme ja huomanneet niistä olevan apua. Nyt meillä on käytössä koko tuoteperhe.

Nutrolin® Hevonen Nivel Duo ja Nutrolin® Hevonen Sportti kuuluvat Kertun ja Jeren ruokintaan, ja kun Hannun ihon alkoi oireilla, lisäsimme sen ruokintaan Nutrolin® Hevonen Iho ja karvapeite -tuotetta. Yhteistyö Nutrolin kanssa on huippujuttu, ja jatkossa kerromme lisää hevostemme kuulumisista. Mukavaa alkanutta syksyä kaikille!

Terkuin Piia ja Sari