Kouluratsastaja Sandra Rantasen ja Kapun kesäkuulumisia

Nyt kesän kisat alkavat olla takanapäin. Muutama viikko sitten (19.–21.7.) olimme Kapun kanssa kouluratsastuksen suomenmestaruuskisoissa Espoossa. Lauantaina 31.8. kilpailimme Paimiossa Lounais-Suomen aluejoukkuemestaruuskisoissa Turun Seudun Ratsastajien joukkueessa.

Espoossa järjestetyt SM-kouluratsastuskisat menivät oikein mukavasti. Saavuimme perjantaina kisapaikalle Primus Talleille. Sen jälkeen, kun olimme saaneet Kapun karsinaan, aloimme laittaa tavaroita paikoilleen karsinan ulkopuolelle. Illalla saimme ratsastaa kisa-areenalla.

Kapu tuntui tosi kivalta. Ratsastuksen jälkeen riisuimme varusteet nopeasti, jotta ehtisimme hevostarkastukseen. Kaikki ponit, jotka osallistuivat SM-kisoihin, pääsivät hienosti läpi tarkastuksesta.

Elämäni paras kür

Lauantaina SM-kisat alkoivat ponien joukkueohjelmalla. Kapu oli tosi hyväntuntuinen koko ratsastuksen ajan. Radalla tuli pieni virhe, mutta saimme siitä huolimatta tulokseksi 67,0 % ja olimme viidensiä. Ne olivat meidän enkkaprossat joukkueohjelmasta. Illalla oli soundcheck sunnuntain finaalia (kür) varten.

Sunnuntai tuli nopeasti. Verkassa jännitin vähän mutta onneksi ennen rataa sain koottua itseni ja Kapusta tuli tosi hieno. En ole koskaan ratsastanut paremmin kuin tuossa kürissä. Kapukin antoi kaikkensa. Saimme tulokseksi 68,570 % ja olimme neljänsiä.

SM-kisojen yhteispiteissä olimme viidensiä, ja onnistuimme parantamaan pistesijaa yhdellä viime vuoteen verrattuna. Olen tosi tyytyväinen tähän kisaan.

Virheitä nolla

Lauantaina 31.8. kisasimme Paimiossa Lounais-Suomen aluejoukkuemestaruuskilpailuissa. Kisasimme Kapun kanssa helpossa A-sarjassa. Rata olisi voinut olla vähän energisempi mutta olen tosi tyytyväinen, ettei tullut virheitä.

Kapu tuntui kivalta. Saimme tulokseksi 65,9 % ja sijoituimme henkilökohtaisesti neljänneksi tosi kovassa seurassa. Turun Seudun Ratsastajat voittivat kultaa. Olen tosi iloinen.

Sandra Rantanen

Kuvat: Emma Sainio (ylin kuva) ja Sandra Rantanen