Polttaa kesäradan päivä, syksyyn tunteesta jäädä voi häivä…

Pasi on viettänyt tänä kesänä elämänsä kesää ja noussut mukavaan vireeseen! Startteja juostiin kesän aikana kymmenkunta, joista jopa kahdeksan kertaa sijoituimme kolmen parhaan joukkoon. Mukaan mahtui ennätysten parantamisen ohella myös kaksi kaikkein kirkkainta mitalia, mikä on ollut kerrassaan mahtava juttu! Kesä ei ollut Pasille pelkkää puurtamista, vaan hevosen ja omistajan mieltä hellittiin myös ratsastelun, yhdessä puuhailun ja ennen kaikkea levon keinoin.

Mansikkaa makeampi voitto

Eletäänpä alkuun kuitenkin uudelleen kesän tähtihetki eli Kokemäen kesäravien viimeinen kaarre! Kokemäellä kilpailumatkanamme oli ensimmäistä kertaa 3100 metriä. Sen aikana Pasin päätä saatiin pyörälle kolmen juostun ympyrän verran. Tavanomaisesti ravihevonen pysähtyy laskuissaan kahteen, koska matkana 2100 metriä on yleisemmin juostu. Onneksi uusi laskutoimitus ei Pasia hämmentänyt, vaan viimeisessä kaarteessa hevonen oli vielä hyvin voimissaan sisäradalla. Yhtäkkiä alkoi tapahtua, keulassa painavan suosikin kone hyytyi ja Pasin vierestä laukkasi hevonen. Yritin tihrustaa tallikaarteen pölypilven läpi, että todellako siellä tutun näköinen otsatähti kiitää kohti keulaa. Kyllä vain, yllätyksellinen voitto oli meidän! Minä pompin ylös alas koko voittajaesittelyn ajan. Pohkeet jumissa painoin mieleen tämän päivän, kun Pasi vihdoin pääsi näyttämään muille ne kuuluisat närhen kalleudet. Riemukasta oli myös rakkailla fanijoukoilla, joiden ei tällä kertaa tarvinnut rutata heti totolappujaan!

Laitumella lepoa

Kavioehtosopimuksen mukaisesti Pasi sai pitää ansaitut vuosilomapäivänsä laidunkaudella. Laitumella on iso merkitys hevosen henkiselle hyvinvoinnille ja laidun lienee lähinnä hevosen luontaista elintilaa. Kesälaitumella asiat ovat niin kuin ne olisivat läpi vuoden, jos hevonen saisi valita. Näillä arktisilla leveyksillä tällaista valintojen maailmaa ei valitettavasti ole, joten lyhyestä kesästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Pasi lomaili ystävänsä Ykän kanssa laitumella kuukauden verran ja kaverusten eloa oli rentouttavaa seurata. Hepat huilasivat vierekkäin mahat täynnä niin, että jaksoivat taas kohta painaa turvat maahan ja syödä vähän lisää. Vaikka jatkoimme kilpailemista heinäkuussa, Pasi sai edelleen palautella itseään välipäivät laitumella ja rehvastella menestyksestään Ykälle.

Onni on onnistumisia ja yhdessä tekemistä

Hevosenomistajalle tekee ajoittain hyvää katsella aarrettaan niin vaaleanpunaisten linssien läpi kuin mahdollista! Vaikeuksia ja takaiskuja tulee vastaan pyytämättä, niitä ei kannata jäädä odottelemaan. Tänä kesänä olen itse ollut kovin ylpeä Pasista, enkä suinkaan vain kilpailuissa onnistumisen takia. Pasi on kehittynyt ratsuhommissa ja on nauttinut monenlaisesta muustakin ihmisen kanssa tekemisestä narulenkeistä ohjasajoon. Hevosen hyvinvointia on tukenut keskeisesti myös ravinto ja mikäs sen parempaa kuin kesäinen ruoho! Laiduntauon jälkeen Pasi on saanut Nutrolin Hevonen Sportti –öljyä, joka on jo vakiintunut osaksi Pasin ruokavaliota treeni- ja kilpakaudella.

Toivotamme lukijoiden syksyyn hyvää mieltä ja unohtumattomia hetkiä hevosystävien kanssa!

Terveisin Pasi ja Satu

Yli kuva Ville Mikkola, muut Satu Lyytinen

Luonnollinen E-vitamiini + oikeat omegat = tehokkain mahdollinen suoja

Nutrolin® Hevonen Sportti on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen.

Omega-3-rasvahapot hillitsevät tulehdusta ja E-vitamiini hapetusstressiä

Nutrolin® Hevonen Sportti -valmisteesta 500-kiloinen hevonen saa 1500 mg luonnollista E-vitamiinia. Kalaöljyn omega-3-rasvahapot (EPA ja DHA) auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita nopeuttaen palautumista. Lue lisää.