Shetlanninponi Tikrun kesäkuulumisia ja pohdintaa uran jatkosta

Täällä kotiseudullani talvi oli pitkä, kylmä ja erittäin luminen. Odotin silloin kovasti omistajani kanssa kesää, josta olen päässyt nauttimaan nyt ihan antaumuksella. Jos talvella pukkasi hikeä karvan kanssa niin nyt pukkaa hikeä kuumina kesäpäivinä lyhyemmässäkin turkissa.  Omistaja tuskailee hyttysmyrkkyjen kanssa, kun mikään määrä ainetta ei tunnu riittävän karkottamaan pieniä verenimijöitä. Niitä on tuntunut riittävän tälle kesälle ihan kiitettävästi.

Laatuaikaa laitumella

Kun pääsin laitumelle alkukesällä, vihreä ruoho maistui talven jälkeen erikoisen hyvältä. Olen saanut olla lähes koko kesän ulkoruokinnassa. Se on sopinut minulle hyvin, varsinkin kun olen saanut viettää sen tarhakaverini Paavo-ponin seurassa. Talven aikana hankittu atleettinen ulkomuoto on jo tosin hieman laitumella kärsinyt, ja omistajan mukaan alan taas näyttää lähinnä tynnyriltä. Olen kesän aikana laiduntanut useammassa eri paikassa ja siivonnut samalla vähän pihojen ympäryksiä.

Liikuntaa kärryjen ja Jopon kanssa

Talven aikana kasvoin 95 cm koon loimista ulos, ja kengän koko muuttui seitsemästä kuuteen. Tuli kuulemma kallis talvi kun vaatekaappini meni lähes kokonaan uusiksi. Lenkkejä hölkkäsin kolmesta neljään kertaan viikossa koko talven. Lenkkini ovat jatkuneet läpi kesän, jottei talven aikana hankittu kunto ja kapeampi rinnanympärys katoaisi kokonaan kesän laitumiin. Toki olen myös viettänyt aivan täydellistä lomaa viikon verran kesäkuussa sekä hieman enemmän heinä-elokuun vaihteessa.

Tällä kesäkaudella olen päässyt myös Jopo-lenkeille yhdessä omistajan kanssa, se tuo vähän vaihtelua muuten niin tasapaksuun kärrylenkkeilyyn. Ratsastus on ollut vuoden vaihteen jälkeen tauolla, eikä kadonnutta vasenta laukkaa ole päästy työstämään ollenkaan. Jatkuvasta laihduttamisesta huolimatta omistajani kilot eivät katoa sillä volyymilla, että hän pystyisi selkääni kapuamaan.

Raviura tauolla

Urasuunnitelmat ovat olleet vähän jäissä viime aikoina. Raviurani etenee kuulemma edelleen aika tasapaksusti. Keväällä kävin kerran hiitillä, ja nyt kesän ajan hiittireissut ovat olleet jäissä omistajan muiden kiireiden takia. Meillä päin oli elokuussa Ponikuninkuusravit, mutta valitettavasti ne ravit jäivät minulta väliin, koska omistajani ei päässyt sinne paikalle. Minua ei se harmittanut ollenkaan, omistajaa ilmeisesti enemmän, koska kauden tavoite oli päästä osallistumaan hienoon kesätapahtumaan. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan raviuraa ajatellen.

Toivottavasti teidän kesänne oli yhtä mukava kuin minulla!

Terveisin Tikru

Lisää kiiltoa karvaan

Tikru lisää kiiltoa karvaansa Nutrolin® Hevonen Iho ja karvapeite -ravintoöljyn avulla. Tämä patentoitu öljyseos sisältää runsaasti linolihappoa, joka on ihon ja turkin hyvinvoinnille välttämätön omega-6-rasvahappo. Lisäksi se sisältää linolihapon aineenvaihduntaa tehostavia omega-6 ja omega-3-sarjan rasvahappoja (GLA ja SDA) sekä luonnollista E-vitamiinia. Lue lisää.