Skin & Coat -ravintoöljy auttoi Kirihain kurarupeen

Julia Kiviholman ja Rami Mäenpään tallissa asuva suomenhevosori Kirihai päätyi mukaan testaamaan, olisiko Nutrolin® HORSE Skin & Coat -ravintoöljystä hyötyä kamppailussa kurarupea vastaan. Testiin etsittiin hevosia, joilla oli ollut aikaisemmin kurarupi vaivanaan, ja joiden omistajat olisivat innokkaita testaamaan, voisiko kurarupeen vaikuttaa sisäisesti hevosen ravitsemuksen kautta.

Öljy vaikutti positiivisesti, kurarupi helpotti

”Vierailimme talvella 2018 Tampereen hevosklinikalla ja tuli puheeksi, että Nutrolinilla on käynnissä testauskampanja. Siinä etsittiin rivistä kärsiviä hevosia testaamaan Skin & Coat -ravintoöljyä. Lähdimme innolla mukaan, koska Kirihai oli usean vuoden kärsinyt erilaisista ruvista jaloissaan silloin kun tarha oli märkä. Mikään tuote tai ruokinta ei ollut niihin auttanut”, Julia muisteli.

”Kun olimme syöttäneet öljyä noin kuukauden ajan, jalat olivat paljon paremmassa kunnossa ja ruvet olivat vähentyneet huomattavasti! Keväällä 2019 Tampereen Hevoset-messuilla kävin juttelemassa Nutrolinin ständillä siitä, miten tyytyväinen olen tuloksiin ollut. Keskustelimme samalla meidän 5-vuotiaasta suomenhevosoriista, Moimoista, joka on kolmivuotiskesästä lähtien kärsinyt kesäihottumasta. Aloitimme sitten Skin & Coat -ravintoöljyn tällekin hevoselle”, kertoi Julia.

”Nyt syksyllä voin sanoa, että kesä on mennyt loistavasti! Kesäihottuma on pysynyt paremmin kurissa kuin ennen. Ennen loimitin hevosta 24/7 keväästä syksyyn. Tänä vuonna on jopa pelkkä ötökkäloimi riittänyt! Pahimpaan ötökkäaikaan käytössä oli varmuuden vuoksi ihottumaloimi.”

Kuiva iho usein ongelmien taustalla

Hevosten erilaisten iho-ongelmien taustalla on yleensä ihon liiallinen kuivuminen. Kuiva iho voi näkyä hilseilynä ja karvapeitteen laadun heikkenemisenä. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille. Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä patentoitu Nutrolin® HORSE Skin & Coat -rasvahappovalmiste tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia.

Valikoidut rasvahapot vahvistavat ihoa sisäisesti

Nutrolin® Hevonen Iho ja karvapeite -ravintoöljyyn on valittu kasviöljyjä, joiden rasvahapot ovat hyödyksi iholle ja karvalle. Välttämättömiä rasvahappoja, erityisesti omega-6 linolihappoa, tarvitaan ihon luontaisen suojakerroksen eli läpäisyesteen ylläpitoon. Huonosti toimiva läpäisyeste aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa iho-ongelmille. Tämä patentoitu öljyseos sisältää linolihapon vaikutusta tukevia rasvahappoja: alfa-linoleenihappoa, gamma-linoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA) sekä luonnollista E-vitamiinia.

Kirihain kuvat (kaksi ylintä): Kaisa Stengård

Moimoin kuva: Julia Kiviholma