Sisäinen hoito auttoi kouluratsu Rampen iho-ongelmissa

Kurarupi on vitsaus, jonka kanssa moni hevosenomistaja painii. Myös kouluratsastaja Mia Kainulaisen ratsulla Rampella (Laram) oli ollut pitkään kuraruvelta näyttävää rupea kainaloiden sekä takaosan ihossa. Lisäksi hevosen häntä kutisi ajoittain.

Mia oli yrittänyt saada hevosen ihon kuntoon hoitamalla sitä eri tavoin, mutta ruvet palasivat aina uudestaan.

Apuun Nutrolin® HORSE Skin & Coat -rasvahappovalmiste

Nutrolin® HORSE Sport -ravintoöljy on ollut Rampella käytössä jo pitkään. Hyvien kokemusten kannustamana Mia päätti viime vuonna kokeilla, olisiko Nutrolin®-hevostuoteperheen Skin & Coat -öljystä apua Rampen iho-ongelmien selättämisessä. Nyt, vuotta myöhemmin, tilanne näyttää hyvältä: hevosen ruvet ovat kadonneet lähes täysin.

”Rampen iho on ollut aivan erilainen tämän öljyn käyttöönoton jälkeen. Ei mitään ihottumaa tai kurarupea, ja häntä on kutissut selkeästi vähemmän”, Mia summaa vaikutuksia.

”Nyt aloitan syöttämään tätä myös Rampen siskolle, koska sillä on samanlainen iho kuin Rampellakin”.

Iho-ongelmien taustalla on usein kuiva iho

Kuiva iho hilseilee ja karvapeitteen laatu heikkenee. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille. Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Nutrolin® HORSE Skin & Coat -kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia. Tällöin iho myös kestää paremmin sitä rasittavia ulkoisia tekijöitä.

Varta vasten ihon tarpeisiin suunniteltu öljy

Nutrolin® HORSE Skin & Coat on ainutlaatuinen, patentoitu ravintoöljy hevosille. Se on suunniteltu huolehtimaan ihon rasvahappotarpeista. Tuote sisältää runsaasti linolihappoa, joka on ihon ja turkin hyvinvoinnille välttämätön omega-6-rasvahappo. Lisäksi tämä patentoitu öljyseos sisältää linolihapon aineenvaihduntaa tehostavia omega-6- ja omega-3-sarjan rasvahappoja (GLA ja SDA). Tuote on kehitetty ja valmistettu Suomessa ihmisille sopivista elintarvikelaatuisista raaka-aineista.

Mukana myös luonnollinen E-vitamiini

E-vitamiinia on olemassa sekä synteettistä että luonnollista muotoa. Luonnollinen E-vitamiini on 1,5 kertaa tehokkaampaa kuin synteettinen. Nutrolin®-tuotteiden valmistuksessa käytetään luonnollista E-vitamiinia, jonka nimitys on d-alfa-tokoferoli (termi, joka näkyy pakkauksissamme). Luonnollisen E-vitamiinin toinen nimi on RRR-alfa-tokoferoli. Synteettinen E-vitamiini puolestaan on muotoa dl-alfa-tokoferoli, josta käytetään myös nimitystä all-rac-alfa-tokoferoli.