Nutrolin®- öljyistä saa myös luonnollisen E-vitamiinin

E-vitamiini on ollut esillä sekä koirien että hevosten ruokintaan liittyen. Tiesithän, että hevonen saa Nutrolin®-öljyistä paitsi oikeat omegat, myös tarvitsemansa E-vitamiinin? Myös koirien Nutrolin®-tuotteet ovat sekä rasvahappo- että E-vitamiinivalmisteita. E-vitamiinilisäys tulee edulliseksi tällä tavalla, mistä olemme saaneet paljon kiitosta.

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka toimii elimistössä antioksidanttina. Se siis suojelee soluja aineenvaihdunnassa syntyviltä vapailta radikaaleilta, jotka hapettavat solujen tärkeitä rasvoja ja valkuaisaineita.

Luonnollinen E-vitamiini on tehokkaampi

E-vitamiinia on olemassa sekä synteettistä että luonnollista muotoa. Luonnollinen E-vitamiini on 1,5 kertaa tehokkaampaa kuin synteettinen. Nutrolin®-tuotteissa on luonnollista E-vitamiinia, josta käytetään nimitystä d-alfa-tokoferoli (pakkauksissamme käytetty termi), jonka toinen nimitys on RRR-alfa-tokoferoli. Synteettinen E-vitamiini on muotoa dl-alfa-tokoferoli, josta käytetään myös nimitystä all-rac-alfa-tokoferoli.

Käyttämämme E-vitamiini on suojattua muotoa, ja siksi se säilyy erinomaisesti öljyssä. Herkkien rasvahappojen hapettumisen estoon puolestaan käytämme luonnollisia antioksidantteja, tokoferoli- ja rosmariiniuutetta. Näin eläin saa 100% E-vitamiinista käyttöönsä. Sivuiltamme näet minkä verran missäkin Nutrolin®-tuotteessa on luonnollista E-vitamiinia.

Erilaisia mittayksiköitä

E-vitamiinista puhuttaessa käytetään erilaisia yksikköjä jotka tarkoittavat samaa asiaa:
1 IU = 1 ky = 1 kansainvälinen yksikkö = 1 mg

Asetaatti suojaa E-vitamiinin

Nutrolin®-ravintoöljyt sisältävät luonnollista E-vitamiinia suojatussa eli asetaattimuodossa. Nutrolinin tuotekehittäjä, rasvahappotutkija Mikko Griinari on valinnut tämän muodon, koska asetaattina E-vitamiini säilyy parhaiten. Se myös imeytyy yhtä tehokkaasti tai jopa paremmin kuin E-vitamiinin suojaamaton muoto. Tämän tiedon tueksi löytyy myös tieteellistä tutkimusta (Burton ym. 1988; Cheeseman ym. 1995).  Suojaus saadaan aikaan liittämällä E-vitamiiniin pienin mahdollinen rasvahappo, asetaatti. Suojaus purkautuu ruuansulatuskanavassa ja E-vitamiini imeytyy aktiivisessa muodossa. Jos E-vitamiinia ei suojata, se voi menettää osan tehostaan jo ennen kuin se ehtii imeytyä elimistöön.

Nutrolin®-öljyt pakataan alumiini- tai peltipulloihin. Ne estävät hapen pääsyn tuotteeseen 100%:sti. Luonnolliset raaka-aineet sisältävät kuitenkin pienen määrän happea, joka aiheuttaa suojaamattoman E-vitamiinin tuhoutumista varastoinnin aikana. Siksi käytämme Nutrolin®-öljyissä vain suojattua, asetaattimuotoista E-vitamiinia. Muovipulloon pakattu öljy- tai E-vitamiinivalmiste ei säily.

Suojaamattoman E-vitamiinin käyttöön liittyy todellinen riski siitä, että E-vitamiinia tuhoutuu tuotteen säilytyksen aikana. Mikään pakkaus ei anna täydellistä suojaa herkästi hajoavalle E-vitamiinille, koska valmistuksessa käytettyihin öljyihin on aina liuennut pieni määrä happea. E-vitamiinipakkauksessa saattaa siis olla vähemmän E-vitamiinia kuin mitä etiketissä luvataan.

Nutrolin® on tästäkin syystä järkivalinta: siitä ei ”häviä” E-vitamiinia säilytyksen aikana.

E-vitamiini suojaa rasituksessa

Rankkaa työtä tekevien eläinten elimistö joutuu koville. Raskas fyysinen suoritus kuormittaa lihaksia, jänteitä ja niveliä. Kuormitus aiheuttaa kudoksissa oksidatiivista stressiä ja tulehdusta, jonka eläin tuntee kipuna. Oksidatiivinen stressi tarkoittaa elimistön tilaa, jossa elimistössä on epätasapaino soluja hapettavien ja hapettamiselta suojaavien tekijöiden välillä. Oksidatiivinen stressi vaurioittaa soluja. E-vitamiinin tarve kasvaa rasituksen lisääntyessä.

 

Luonnollinen E-vitamiini + oikeat omegat = tehokkain mahdollinen suoja


Nutrolin Sportti™ sekä Nutrolin Hevonen Sportti™ ovat ainutlaatuisia yhdistelmävalmisteita, jotka auttavat urheiluhevosten ja -koirien elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla ne nopeuttavat palautumista suorituksen jälkeen. Molemmat Sportti™ -tuotteet ovat toisin sanoen tärkeä osa paljon liikkuvan hevosen tai koiran huoltopakettia. Ne sisältävät runsaasti antioksidantteja ja luonnollista E-vitamiinia. Ne suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä. Koirille tarkoitettu Sportti™ sisältää edellä mainittujen ainesosien lisäksi astaksantiinia, joka erittäin tehokas antioksidantti. Molempien Sportti-tuotteiden kalaöljyn omega-3-rasvahapot (EPA ja DHA) auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita nopeuttaen palautumista.

Kaikissa Nutrolin®-tuotteissa on turvallinen ja kuhunkin tarpeeseen optimoitu määrä luonnollista E-vitamiinia. Tarkat määrät näet sivuiltamme www.nutrolin.fi sekä pakkausmerkinnöistä.