Juulia Jyläksen Finissä yhdistyvät voima ja suuri sydän

Juulia Jyläksen ratsastama Fini eli virallisesti Finishing Touch Wareslage (i. Quival, e. Qualita van de Groene Haag, ei. Toulon) on Belgiassa vuonna 2005 syntynyt ori. Juulia ja Fini ovat viimeisen parin vuoden aikana nousseet kansainvälisen esteratsastusmaailman huipulle.

Voimakas herrasmies

Juulian ja Finin yhteistyö alkoi lähes sattumalta. Onnekkaat sattumat jatkuivat, ja Juulia sekä hänen taustallaan oleva tiiminsä saivat luotua tilanteen, jossa he pystyivät porukalla ostamaan Finin Juulian kilparatsuksi. Tämän seurauksena Juulian ja Finin yhteinen ura pääsi hienoon ja huimaan nousuun.

Fini on suurikokoinen ori, joka on täynnä voimaa. Sen tekee erikoiseksi sen luonne. Juulia kuvailee Finiä hevoseksi, jolla on suuri sydän. Toisaalta se on myös hyvin herkkä hevonen.

Voiman ja herkkyyden yhdistelmä tekee Finistä hevosen, jonka hallitseminen ja voiman kääntäminen kisaradalla menestymiseen voi olla välillä hieman haastavaa. Kaikesta huolimatta Fini on hienosti käyttäytyvä herrasmies.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Fini on ori, joten esimerkiksi kilpailuissa sen mielenkiinto voi kiinnittyä johonkin muuhun kuin hyppäämiseen. Finiä on käytetty viime vuosina myös jalostukseen, ja sillä on vuosina 2017 ja 2018 syntyneitä jälkeläisiä. Toivottavasti näemme tulevaisuudessa myös Finin jälkikasvua kisakentillä!

Juulian elämän hevonen

Finin valtavien voimien saaminen tekemään töitä Juulian kanssa ei ole tapahtunut hetkessä. Nyt Juulia ja Fini ovat kuitenkin tilanteessa, jossa yhteistyö sujuu saumattomasti. Juulia kuvaileekin Finiä elämänsä hevoseksi.

Kaudella 2016-2017 Juulia sijoittui Finin kanssa kahdesti maailman cupin pisteille. He pääsivät myös ratsastuksen EM-kilpailuissa semifinaalikierrokselle. Syyskuussa 2018 ratsukko oli ainoa suomalaisedustaja esteratsastuksessa MM-kilpailuissa Tryonissa.

Fini kilpailee maailman huipulla, joten maailmanluokan rasvahappovalmisteet täydentävät hyvin sen ravitsemusta.
Fini on aktiivinen hevonen, joten se saa Nutrolin Hevonen Sportti™ -tuotetta. Matala-asteista tulehdusta hillitsevät omega-3-rasvahapot sekä luonnollinen E-vitamiini auttavat palautumaan treeneistä ja kilpailuista. Ne suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.
Finillä on käytössään myös Nutrolin Hevonen Nivel Duo™. Sen nivelravinteet – glukosamiini, kondroitiini ja MSM – tukevat nivelkudosta ja suojaavat sitä kovassa rasituksessa ennen kuin nivelongelmia ehtii muodostumaan. Tuotteen sisältämä kalaöljy puolestaan tehostaa tätä prosessia hillitsemällä tulehdusta. Nivel Duo™ on täydellinen valmiste hevosille, joiden niveliä halutaan suojata.

Nutrolin Hevonen Sportti™ on ainutlaatuinen yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Samalla se nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen. Hevonen Sportti™ on toisin sanoen tärkeä osa paljon liikkuvan hevosen huoltopakettia. Hevonen Sportti™-öljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja luonnollista E-vitamiinia. Ne suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Nutrolin Hevonen Nivel Duon sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on yli kymmenkertainen verrattuna kasviöljyjen kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen tehoon. Nivelravinteet – glukosamiini, kondroitiini ja MSM – huoltavat nivelkudosta ja tukevat sen uudistumista. Kalaöljy tehostaa tätä prosessia hillitsemällä tulehdusta

.