Vauhdikkaat faaraokoirat hyötyvät Nutrolin® SKIN & COAT -ravintoöljystä

Saimme mukavaa viestiä Emilia Kanervalta. Hänen faaraokoiransa Isla ja sen tytär Elvi ovat sekä kovia juoksemaan että kauniita näyttelykoiria. Isla on kansainvälinen muotovalio sekä yksi rotunsa parhaimpia juoksijoita vinttikoirien juoksukilpailuissa. Sen meriittilistaan kuuluvat mm. FCI:n Euroopan mestaruus ja maailmanmestaruus radalla neljänä vuonna peräkkäin. Elvi on vielä nuori koira, mutta siitä näyttää tulevan Islan kaltainen monitoimikoira, joka juoksee lujaa sekä myös menestyy näyttelyissä.

Sileyttä ja kiiltoa turkkiin

Emilia kertoo, että Isla ja Elvi ovat käyttäneet Nutrolin® SKIN & COAT -öljyä säännöllisesti päivittäin noin puolen vuoden ajan.

”Turkista on tullut silkkinen ja hyvinvoivan oloinen. Elvillä on ollut aina karhea pentukarva, ja öljy on auttanut saamaan sen turkin sileämmäksi ja kiiltävämmäksi. Öljyn nauttiminen lienee yhtenä syynä mahtavasti alkaneeseen näyttelyvuoteemme”, Emilia kertoi.

Isla ja Elvi osallistuivat tammikuun puolessavälissä Latvian kaksipäiväiseen näyttelyyn.

”Isla oli rotunsa paras ja valioitui Latviaan heti ekana päivänä. Kirsikka kakun päällä oli sijoittuminen ryhmässä kolmanneksi. Toisena päivänä Elvi oli rotunsa paras, joten se valioituu Latviaan, kunhan ensin täyttää kaksi vuotta keväällä ja valioituu ensin Suomeen. Elvi oli lisäksi ryhmäkilpailun nelonen”, iloitsi Emilia.

Kuono kohti tulevaa

Juoksuharrastuksen suhteen Emilian ja koirien loppuvuosi meni lepäillessä ja lataillessa akkuja.

”Tässä vaiheessa talvea treenikausi on hyvällä mallilla. Valon lisääntynyt määrä innostaa ulkoilemaan yhä enemmän. Nyt onkin ollut aivan mahtavat kelit talviharrastuksille ja olemme melko ahkerasti käyneet kelkkailemassa likkojen kanssa”, Emilia kertoi.

Kelkan vetämisen lisäksi Islan ja Elvin kunnonkohotusohjelmaan kuuluvat kaikenlaiset piharallatukset ja lumikaivuutyöt. Lumipallojen jahtaaminen on myös suosittua.

”Olemme käyneet maastojuoksutreeneissä sekä metsässä tarpomassa. Olemme myös käyneet muutaman kerran hevosmaneesissa juoksentelemassa. Hiihtämäänkin olisi taas tarkoitus mennä. Onneksi vielä on aikaa ennen kisakauden alkamista nauttia runsaslumisista kauniista kotimaisemista ja luonnosta. Kevät ja kesä menevätkin sitten aika lailla juoksukisojen ym. merkeissä. Kyllä se sieltä vaan tulee vauhdilla, kevät nimittäin”, Emilia päätti viestinsä.

Iho ja turkki kuntoon näyttelyitä ja harrastuksia varten

Nutrolin® SKIN & COAT -öljyn sisältämien rasvahappojen ansiosta koiran turkista tulee rodunomainen. Ainutlaatuinen öljyseos ei pehmennä karkeakarvaisten rotujen turkkia. Tämän vuoksi trimmaajat ja näyttelyharrastajat ovat erityisen ihastuneita Nutrolin® SKIN & COAT -tuotteeseen. Tämä patentoitu öljyseos vähentää myös karvanlähtöä ja hilseilyä. Samalla myös hauraat kynnet kovettuvat ja karheat, halkeilevat polkuanturat pehmenevät.

Öljyn positiivisten vaikutusten taustalla on tutkimuksiin perustuva tieto siitä, että ihon toiminnan häiriöt johtuvat usein ihon liiallisesta kuivumisesta. Nutrolin® SKIN & COAT –ravintoöljy sisältää runsaasti linolihappoa, joka suojaa ihoa liialliselta kuivumiselta. Samalla se tukee ihon ja sen ”jatkeiden” eli turkin, kynsien ja polkuanturoiden, hyvinvointia. Öljyn säännöllinen käyttö vahvistaa ihon luontaista suojaa.