Tieteelliset ja turvalliset Nutrolin®-tuotteet ovat 100% luonnollisia

Tuotteemme on jo pitkään valmistettu Somerolla omassa elintarviketehtaassamme. Nutrolin®-tuotteet ovat 100% luonnollisia ja ihmislaatuisia. Laatu myös säilyy viimeiseen pisaraan saakka, sillä öljyseokset on suojattu hapettumista vastaan menetelmällä, jonka tuotekehittäjämme, rasvahappotutkija, eläinravitsemuksen dosentti, Mikko Griinari, on kehittänyt yhteistyössä Tanskan teknillisen yliopiston (DTU) kanssa.

Härski öljy on erittäin haitallista eläimille

Laadulla todella on väliä, sillä hapettunut öljy on yhtä haitallista eläimille kuin ihmisille. Tutkimuksissa on havaittu, että kun kasvavalle koiranpennulle annetaan härskiä rasvaa, pennun luustonkasvu kärsii. Aikuiselle ja seniorikoirallekaan ei hapettunut öljy ole terveellistä, koska se heikentää immuunipuolustusta.

Muovipullo suojaa huonosti rasvahappoja

Pakkauksella on suuri merkitys öljyjen laadulle. Muovipulloon pakatut lemmikkien öljyt härskiintyvät nopeasti. Esimerkiksi kalaöljyn arvokkaat rasvahapot kärsivät ja muuttuvat haitallisiksi kun ne joutuvat ilman kanssa tekemisiin. Öljyn voimakas haju kertoo tästä muutoksesta. Siksi ravintoöljyt pitää säilyttää pakkauksissa jotka eivät läpäise happea. Avattu rasvahappovalmiste tulee aina säilyttää jääkaapissa.

Kaikkein huonoin on HDPE-muovi

Jos kaapistasi kuitenkin löytyy öljyvalmiste muovipullossa, sen pohjaan kannattaa kurkata ja varmistua, ettei siellä ainakaan ole merkintää HDPE. Hapenläpäisyä mitataan materiaalin läpi kulkevan hapen määränä aikayksikköä kohti. HDPE-muovi on erittäin huono pakkausmateriaali öljyille, sillä sen hapenläpäisyluku on peräti 4000. PET-muovin vastaava luku on 75 ja metallin 0. Koska mikään viranomainen ei valvo tätä asiaa, lemmikkien omistajien kannattaa itse olla tarkkana ja jakaa tietoa etenkin HDPE-muovin haitallisuudesta.On kiistaton tosiasia, että HDPE (tai PE-HD) muovi läpäisee happea merkittävästi enemmän kuin yleinen virvoitusjuomapulloissa käytetty PET (lähde: http://www.alphap.com/bottle-basics/plastics-comparison-chart.php). Tieteellisessä tutkimuksessa on myös kiistattomasti osoitettu, että muovin hapenläpäisyn erot heijastuvat öljyn hapettumiskestävyyteen eri materiaaleista valmistetuissa muovipulloissa (Tawfik & Huyghebaert 1999).

Nutrolin®-öljyt suojattu muita paremmin

Nutrolin®-tuotekehityksestä vastaava eläinravitsemuksen tohtori, Mikko Griinari, on tehnyt tutkimusyhteistyötä Tanskan teknillisen yliopiston (DTU) tutkijoiden kanssa. Kehitystyössä on hyödynnetty professori Charlotte Jacobsenin ryhmän kehittämää tutkimusmenetelmää, jossa omega-3-öljyjen hapettumista tarkastellaan dynaamisena prosessina.Kehitystyön ansiosta Nutrolin®-öljyt kestävät ilman hapettavaa vaikutusta paremmin kuin tavalliset lohi- ja kalaöljyt tai tiivistetyt kalaöljyt.* Oheisessa kaaviossa näet eri tyyppisten kalaöljyjen hapettumiskestävyyden. Nutrolin®-öljyistä mukana oli Senior, mutta kaikissa kalaöljypohjaisissa tuotteissamme on samanlainen suojaus.Nutrolin®-öljyissä on kahdenlaisia luonnollisia antioksidantteja: 1) rosmariini- ja tokoferoliuute suojaa öljyä, ja 2) E-vitamiini (sekä koirien Sport®-öljyssä lisäksi beetakaroteeni ja ubikinoni) suojaa eläimen soluja ja kudoksia.

* Griinari, M., Raagaard Thomsen, B. & Jacobsen, C. (2016). Improving oxidative stability of liquid fish oil supplements for pets. International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants. 5-7 June 2016, Porto, Portugal.

2 kommenttia aiheesta “Tieteelliset ja turvalliset Nutrolin®-tuotteet ovat 100% luonnollisia

 1. Tuire Rissanen sanoi:

  Hei. Käytän Nutrolin öljyjä kahdelle Kultaisellenoutajalleni. Satu on 10 v ja Minni on 6 v . Annoin äskettäin pullollisen molemmille Nutrolin Skin & Coat . Vanhemmalle annan pääsääntöisesti Nutrolin Senior öljyä. Nyt mietin annanko myös nuoremmalle Senior öljyä kun se tukee niveliä. Koira on pienikokoinen kultainennoutaja. Mutta kun Senior ei tue turkin ja anturoiden laatua.
  Uusi bropleema tuli kun huomasin että avattu pullo on säilytettävä kylmässä, niin olen aina tehnytkin. Nyt jonkun syyn takia uusi Senior pullomme on ollut 1-2 vkoa huoneenlämmössä. Onkohan pilalla ?
  Ei haise. Siirsin sen jääkaappiin.

  • Nutrolin sanoi:

   Hei Tuire,
   Voit hyvin antaa Minnille Senior-öljyä. Siinä on runsaasti matala-asteista tulehdusta alentavia omega-3-rasvahappoja, jotka sopivat erittäin hyvin myös seniori-ikäistä nuoremmille koirille. Olet aivan oikeassa, että turkin ja anturoiden suhteen siitä ei ole kuitenkaan tukea. Jos päädyt antamaan Skin & Coat -öljyä sekä Senioria yhtä aikaa, anna ne eri ruokintakerroilla, eli toinen aamulla ja toinen illalla. Tällöin koira saa parhaiten hyödyn molemmista tuotteista.

   Senior-öljy on tuskin ehtinyt pilaantua, vaikka se olikin ollut lämpimässä. Voit luottaa omaan hajuaistiisi hyvin pitkälle tässä asiassa. Kalaöljyn härskiintymisessä syntyy jo alkuvaiheessa yhdisteitä, joissa on voimakas tuoksu. Koska et ollut haistanut siinä mitään ylimääräistä, se tuskin on mennyt pilalle.

   Mukavaa loppuvuotta sinulle ja koirillesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.