Kalaöljyä puhtaista vesistä

Kuha

Nutrolinin kalaöljy tulee Someron tuotantoon Islantilaiselta Lysin kalaöljytehtaalta. Kalaöljypohjaisten Nutrolin®-tuotteiden raaka-aine on öljy, jonka valmistuksessa käytetään eri kalalajeja. Näin EPA- ja DHA-pitoisuus on sama jokaisessa valmistuserässä. Yksittäisen kalalajin öljyn omega-3-pitoisuus nimittäin vaihtelee vuodenajan ja kasvuolosuhteiden mukaan. Valitsemamme öljyn valmistuksessa käytetään villejä syvänmeren kaloja, jotka on pyydetty Etelä-Amerikan rannikon puhtaista vesistä. Kalastusta alueella säädellään liikakalastuksen välttämiseksi. Öljy sisältää seuraavien heimojen kaloja: Engraulidae (sardellit), Carangidae (piikkimakrillit), Clupeidae (sillit), Osmeridae (kuoreet), Scombridae (makrillit) ja Ammodytidae (tuulenkalat).

Kalaöljyn valmistus islantilaisella Lysillä täyttää lääkevalmistuksen laatuvaatimukset. Valmistus on GMP- ja ISO-sertifioitua, ja maan lääkelaitos valvoo tuotantoa. Lysin kalaöljy on moninkertaisesti puhtaampaa kuin EU:n asettamat elintarvikelaatuisen kalaöljyn haitta-ainepitoisuusrajat edellyttävät.

Lysin laboratorio Islannissa on huipputasoa ja siellä tarkkaillaan jatkuvasti öljyjen laatua. Raaka-aineet läpikäyvät pyyntikausittain laajan puhtausanalyysin, jossa tutkitaan muun muassa ympäristöjäämät.

taulukko, jossa Nutrolin-laatua

Nutrolin® on turvallinen ja tehokas

Nutrolin®-ravintoöljyjen valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota rasvahappojen hapettumisen estämiseen. Stabiilin tuotteen valmistus perustuu neljään tärkeään tekijään:

1) Valmistus lähtee liikkeelle korkealaatuisen raaka-aineen valinnasta. Kalaöljypohjaisiin Nutrolin tuotteisiin käytetään lääkelaatuista kalaöljyä, jonka haihtuvien hapettumistuotteiden pitoisuus on käytännössä nolla.

2) Korkealaatuinen kalaöljy sekoitetaan muihin komponentteihin ja pullotetaan prosessissa, jossa öljyyn ei sekoitu ilmaa.

3) Kalaöljyyn lisätään pieni määrä kasviöljyä ja luontaisia antioksidantteja, jotka stabiloivat öljyseoksen tehokkaasti (Thomsen ym. 2017).

4) Öljyt pullotetaan metallipulloihin. Metalli on lasin ohella ainoa materiaali, joka estää öljyn hapettumisen varastoinnin aikana. Hevostuotteissa siirrytään vuoden 2023 aikana hanapakkauksiin, joissa öljy säilyy metallisuojatussa pussissa.

Tiesitkö?

Kasviöljyjen, kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen, omega-3-rasvahapot eivät hillitse elimistön matala-asteista tulehdusta. Kasviöljyjen omega-3-rasvahapot muuntuvat eläimillä vähäisessä määrin omega-3 EPA:ksi. Hevosilla tehdyissä tutkimuksissa kävi ilmi, että pellavaöljyn omega-3-rasvahapon muuntumista EPA:ksi ja DHA:ksi ei käytännössä tapahtunut, ja vain kalaöljy nosti solujen omega-3-pitoisuuksia (Siciliano ym. 2003, Vineyard ym. 2010 ja Hess ym. 2012).