Nutrolin® HORSE Sport kasvatuksen tueksi

Kaisa Toivonen ja Nutrolin tuotteet hevosille.

Tiesitkö, että kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla on positiivisia vaikutuksia siitoshevosille?

Nutrolin® HORSE Sport sopii mainiosti

  • tukemaan tammojen tiinehtyvyyttä
  • viimeiselle kolmannekselle täyttämään tärkeitä EPA- ja DHA-varastoja
  • siitosoreille, joiden siittiöt ovat laiskahkoja
  • tukemaan sperman siirronkestävyyttä

DHA on varsinainen hedelmällisyysrasvahappo . Sikiönkin kehitykselle olennaisia rasvahappoja ovat EPA ja etenkin DHA, joten tammalle Nutrolin® HORSE Sport on erinomainen lisä viimeisen tiineyskolmanneksen aikana. Tuotteessa on myös runsaasti luonnollista E-vitamiinia, joten laske, tarvitseeko tamma ylipäätään muuta E-vitamiinivalmistetta.

Rasvahappovalmisteiden joukossa Nutrolin® on täysin omassa luokassaan. Kun Tanskan teknillinen yliopisto tutki koirien öljyjen hapettumista, oli Nutrolin® ylivoimaisesti paras ja turvallisin. Hevosten öljyt valmistetaan tismalleen samalla tavalla.

DHA on yksi tärkeimmistä kaikkien nisäkkäiden kehitykselle keskeisistä rasvahapoista. DHA:ta on Nutrolin® HORSE Sportissa runsaasti, 2900 mg / 50ml. Rasvahapoista myös EPA on tutkitusti tärkeässä roolissa nisäkkäiden kehityksessä ja sen pitoisuus 50 millilitrassa Sporttia on 4300 mg.

Tiineysaika on tammalle suuri ponnistus, ja se tarvitsee paitsi enemmän energiaa, myös oikeat omegat sikiön kasvatuksen aikana. Tämän lisäksi runsas määrä E-vitamiinia tiineyden viimeisellä kolmanneksella on tärkeä osa ruokintaa. Sportissa E-vitamiinia on 1500mg/50ml.

Myös tamman imetysajan DHA- ja E-vitamiinitäydennys on tärkeä, sillä näin varmistetaan, että varsa saa kehitykselleen keskeiset ravintoaineet emänsä maidosta

Omega-3 EPA:lla ja DHA:lla on monia muitakin suotuisia terveysvaikutuksia hevosille esimerkiksi nivelten, palautumisen ja hengitysteiden kannalta.