Urheiluhevonen ja nopeampi palautuminen

Hevosen palautuminen treenin ja starttien jälkeen saattaa olla hidasta. Myös hevosen lihakset ja liikkeet ovat usein jäykät rasituksen jälkeen. Nutrolin® HORSE Sport auttaa kovassa rasituksessa olevaa hevosta palautumaan nopeammin.

Matala-asteista tulehdusta hillitseviä rasvahappoja ja E-vitamiinia

Nutrolin® HORSE Sport-valmisteesta 500-kiloinen hevonen saa runsaasti kalaöljyn omega-3-rasvahappoja, EPA:a (4300 mg) ja DHA:ta (2900 mg). Ne auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita. Tämä nopeuttaa palautumista. Kalaöljyn rasvahapot hillitsevät tulehdusta yli 10 kertaa tehokkaammin kuin chian siementen, pellavan, rypsin ja muiden kasviöljyjen rasvahapot.

E-vitamiinin tarve kasvaa rasituksen lisääntyessä. Nutrolin® HORSE Sport-valmisteesta 500-kiloinen hevonen saa 1500 mg luonnollista E-vitamiinia per päivä. Omega-3-rasvahapot ja luonnollinen E-vitamiini yhdessä suojaavat soluja fyysisen suorituksen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Juulia Jyläs luottaa Nutrolin® HORSE tuotteisiin.

Nutrolin® HORSE Sport suojaa hevosen lihaksia, jänteitä ja niveliä: palautuminen nopeutuu

Kalaöljyn omega-3-rasvahapot hillitsevät tulehdusta. E-vitamiini puolestaan vaimentaa oksidatiivista stressiä eli hapetusstressiä, joten Sport on ainutlaatuinen ravintoöljy aktiiviselle hevoselle valmennus- ja kisakauden ajan. Rankkaa työtä tekevien hevosten elimistö joutuu todella koville. Raskas fyysinen suoritus kuormittaa lihaksia, jänteitä ja niveliä. Kuormitus aiheuttaa kudoksissa oksidatiivista stressiä ja tulehdusta, jonka hevonen tuntee kipuna. Tämä näkyy mm. jäykkyytenä ja jopa epäpuhtaana liikkumisena rasitusta seuraavana päivänä.

Luonnollisen E-vitamiinin ja omega-3-rasvahappojen tehokas yhdistelmä

Elimistössä vallitsee oksidatiivinen stressi eli hapettumisstressi silloin, kun kudoksissa muodostuvien vapaiden happiradikaalien muodostus ylittää elimistön omien antioksidanttien kyvyn suojata kudoksia hapettumiselta. Se on tila, joka aiheuttaa solujen DNA:n, proteiinien ja solukalvojen vaurioita. Tulehdus ja tulehdussolujen toiminta lisäävät happiradikaalien muodostumista ja oksidatiivista stressiä. Siksi ravintoon lisätystä E-vitamiinista on hyötyä tilanteissa, joihin liittyy matala-asteinen tulehdus. Näitä tilanteita ovat mm. erilaiset ihon liiallisesti kuivumisesta johtuvat häiriöt, nivelvaivat ja raskas fyysinen rasitus.

Nutrolin® HORSE –sarjan tuotteisiin lisätään luonnollista E-vitamiinia (d-alfa tai RRR-tokoferoli), koska sen teho on 1,5 kertainen yleisimmin käytettyyn synteettiseen E-vitamiiniin (dl-alfa tai all-rac-tokoferoli) verrattuna.

Kuhunkin Nutrolin® HORSE –tuotteeseen lisätty E-vitamiinin määrä vastaa sitä tarvetta, johon valmiste on kehitetty. Esimerkiksi 500-kiloisen hevosen päiväannos Sporttia sisältää 1500 mg E-vitamiinia.

Jessica kerttunen ottaa Nutrolin® HORSE-tuotteet mukaan treenimatkoille. Lue juttu >>

Aloita Sportin käyttö ennakoivasti

Sportti tehostaa palautumista rasituksen jälkeen, sillä kalaöljyn omega-3 vaikuttaa nivelkudoksiin ja lihaskalvoihin. Se pitää yllä myös tuki- ja liikuntaelinten joustavuutta.

Ravintoon lisättyjen omega-3-rasvahappojen ja E-vitamiinin pitoisuudet kudoksissa nousevat hyvin hitaasti. Jotta näistä ravintoaineista saataisiin paras mahdollinen suojavaikutus, täydennys on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin niitä tarvitaan, eli vähintään neljä viikkoa ennen kovimman harjoitus- ja kilpailukauden alkua. Kun aktiivikausi päättyy ja lepokausi alkaa, Sportin käytönkin voi jättää tauolle. Jos öljyn käytön tauottaminen on hankalaa, sitä voidaan antaa myös jatkuvasti.

Nutrolin®-tuotteiden takana seisoo suomalainen perheyritys Olini Oy. Sarjan tuotekehityksestä vastaa rasvahappotutkija, Helsingin yliopiston kotielänravitsemuksen dosentti Mikko Griinari.

Nutrolin® HORSE Sport –tuotteesta on saatu erinomaisia tuloksia urheiluhevosilla. Tuhansia tarinoita –sivultamme voit lukea lisää siitä, miten tämä ainutlaatuinen valmiste on auttanut urheiluhevosia yhä parempiin suorituksiin.

Huipulla kisaava Cartier käytti Nutrolin HORSE Sport:a.

Kouluratsastaja Maarit Raiskion entinen kilparatsu Cartier kilpailee nykyään maailmalla. Hevosen vielä asuessa Suomessa, Maarit otti Nutrolin® HORSE Sport -öljyn testikäyttöön alkuvuodesta 2017. Testaus muuttui pian jatkuvaksi käytöksi, sillä tuotteesta oli selkeästi hyötyä hevoselle. Nutrolin HORSE Sport nopeutti Cartierin palautumista treeneistä. Maarit huomasi valmisteen vaikuttavan myös hevosen työmotivaatioon, sillä treeneissä tehtävät sujuivat aikaisempaa helpommin. Öljy vaikutti positiivisesti Cartierin lihaksiin, jotka pysyivät kimmoisina.

Maarit Raiskion kilpahevosten elämään kuuluu paljon muutakin kuin pelkkää treeniä ja kilpailemista. Lue juttu täältä>>

kouluratsastus