Kutinaa, iho-ongelma, hilseilyä? Kesäihottuma? Eloton karva?

Nutrolin HEVONEN Iho ja karvapeite™ on ainutlaatuinen, Euroopassa ja USA:ssa patentoitu ravintoöljy. Hevosen iho-ongelma johtuu usein ihon liiallisesta kuivumisesta. Kuiva iho hilseilee ja karvapeitteen laatu heikkenee. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille.

Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Iho & karvapeite™ –kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia. Kala- ja lohiöljyillä ei tätä vaikutusta ole.

Lue Quidamorin tarina täältä >>

Iho-ongelma vaatii täsmätuotteen

Iho ja karvapeite™ –valmiste on ravintoöljyseos, joka sisältää runsaasti hevosen iholle välttämätöntä omega-6 linolihappoa. Seosta on täydennetty omega-3 ja omega-6 -sarjan rasvahapoilla (ALA, SDA ja GLA), jotka tehostavat linolihapon vaikutusta. 500-kiloisen hevosen päiväannos sisältää 24 000 mg välttämättömiä rasvahappoja.

Linolihappo vahvistaa ihon läpäisyestettä. Omega-3-rasvahappoja sisältävillä öljyillä (esim. kalaöljy ja pellavaöljy) ei tätä vaikutusta ole (McCusker & Grant-Kels 2010). Hyvin toimiva läpäisyeste pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia (Hansen & Jensen 1985; Elias 2014).

Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite

Lue Rexin tarina täältä >>

Luonnollinen E-vitamiini mukana

Elimistössä vallitsee hapettumisstressi silloin kun kudoksissa muodostuvien vapaiden happiradikaalien muodostus ylittää elimistön omien antioksidanttien kyvyn suojata kudoksia hapettumiselta. Oksidatiivinen stressi on tila, joka aiheuttaa solujen DNA:n, proteiinien ja solukalvojen vaurioita. Tulehdus ja tulehdussolujen toiminta lisäävät happiradikaalien muodostumista ja oksidatiivista stressiä. Siksi ravintoon lisätystä E-vitamiinista on hyötyä tilanteissa, joihin liittyy matala-asteinen tulehdus. Tällaisia tilanteita ovat mm. erilaiset ihon liiallisesti kuivumisesta johtuvat häiriöt, nivelvaivat ja raskas fyysinen rasitus.

Nutrolin Hevonen™ –sarjan tuotteisiin lisätään luonnollista E-vitamiinia (d-alfa tai RRR-tokoferoli), koska sen teho on 1,5 kertainen yleisimmin käytettyyn synteettiseen E-vitamiiniin (dl-alfa tai all-rac-tokoferoli) verrattuna.

Kuhunkin Nutrolin HEVONEN™ –tuotteisiin lisätty E-vitamiinin määrä vastaa sitä tarvetta, johon valmiste on kehitetty. 500-kiloisen hevosen päiväannos Iho ja karvapeite™ -öljyä sisältää E-vitamiinia 500 mg.

Nutrolin®-tuotteiden takana seisoo suomalainen perheyritys Olini Oy. Sarjan tuotekehityksestä tuotekehityksestä vastaa rasvahappotutkija, Helsingin yliopiston kotieläinravitsemuksen dosentti Mikko Griinari. 

 Nutrolin HEVONEN Iho ja karvapeite™ –tuotetta on testattu vuodesta 2010 lähtien. Siitä on saatu erinomaisia tuloksia hevosten iho-ongelmien hoidossa. Kesäihottuman yhteydessä se on hyvä apu muiden hoitomuotojen tukena. Tuhansia tarinoita –sivultamme voit lukea lisää siitä, miten Iho ja karvapeite™ –tuote on auttanut erilaisista iho-ongelmista kärsiviä hevosia.

Marelda sai helpotusta kesäihottumaan

Klinikkaeläinhoitaja Jolin Hällin yli 20-vuotias suomenhevostamma Marelda on kärsinyt kesäihottumasta koko ikänsä. Välillä se on hangannut harjan ja hännän kokonaan pois, ja osan kesästä se on ollut pahimmillaan vereslihalla. Polttiaiset aiheuttivat pahimmat oireet, mutta hevosella oli oireita koko kesän, aina syksyn ensimmäisiin pakkasiin asti. Oireiden vuoksi hevonen oli loppukesällä väsynyt ja haluton. Iho ja karvapeite™ -öljy helpotti Mareldan kesäihottumaoireita. Kutina väheni selvästi, ja karva alkoi taas kiiltää. Hevosen hyvinvointi lisääntyi siis selkeästi. Lisäksi Jolin kertoi havainneensa, että öljyn ansiosta hevosen iho on ollut kimmoisampi ja karvanvaihto on tapahtunut tasaisemmin.

Esteratsun herkkäiho sai apua

Esteratsastaja Janina Kvarnströmin kilparatsu Volovent du Veret eli Pulla käyttää säännöllisesti Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite™ -öljyä. Pulla on hyvin herkkähipiäinen hevonen, jolle tulee helposti hiertymiä ja kulumia ihoon, mm. suitsista poskiin ja niskaan, ja mikä ongelmallisinta, pohkeista kulumia kylkiin. Tästä syystä Pullalla on jouduttu käyttämään kylkisuojaa ratsastuksessa. Iho ja karvapeite™ -valmisteen säännöllisen käytön jälkeen ongelmaa ei ole. Iho on vahvempi ja kylkisuojaa käytetään enää satunnaisesti.

esteratsastus