KOULURATSU REXIN IHO-ONGELMAT HELPOTTIVAT

Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite

Linnea Raaskan kouluratsu Rex on käyttänyt Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite™rasvahappovalmistetta ja saanut siitä avun. Linnea on nuoresta iästään huolimatta kokenut ja osaava ratsastaja ja hevosenomistaja. Rex asuu Espoossa Keisarinmäen ratsastuskeskuksessa, jossa Linnea käy ratsastamassa sitä.

”Rex on viralliselta nimeltään Rex Af Mosevang ja rodultaan tanskalainen oldenburginhevonen. Se on syntynyt 29.05.2004 ja toiminut kantakirjattuna orina seitsemänvuotiaaksi asti. Nykyisin se on tosin ruuna. Rex tuli minulle keväällä 2015. Ostin hänet heti lukion loputtua, ja valmentajani sanoi jo ostovaiheessa, että Rex on herkkä ja haastava hevonen”, kertoo Linnea.

Linnean valmentaja oli oikeassa, sillä hevonen on todella herkkä sekä mieleltään että kropaltaan. ”Ensimmäisen kesän ratsastin Rexillä aina kylkivyö vakiovarusteena. Hevosen kyljet olivat koko ajan auki. Iho ei kestänyt saappaan liikettä kyljellä eikä edes kuparilla päällystettyjä kannuksia. Hiestä tuli usein patteja, talvella patit lisääntyivät. Yritin kaikenlaista. Lisärehuissa oli mukana sinkkiä ja biotiinia. Käytin myös lampaankarvaa. Normaalia rypsiöljyä en paljon antanut, koska hevosella ei ole ongelmia pitää lihasmassaa tai saada massaa lisää, enkä halunnut lihottaa Rexiä. Pellavaöljy oli pienemmän energiapitoisuutensa vuoksi mukana hetken, mutta en huomannut siitä suurta apua”, muistelee Linnea.

Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite

Alkusyksyllä 2016 oireet pahenivat radikaalisti ja hevosesta tuli kaikin puolin hermostunut. Kaikki loimet kutittivat ja patteja oli joka puolella. Harjaaminenkin tuntui hevosesta ikävältä. Silloin Linnea puhui asiasta Emma Ikäheimolle, joka toimii Eevamaria Porthan-Broddelin ja Karolina Liuksialan hevosten hoitajana. Emma on ollut erityisen suuri tuki ja apu Linnealle. Emma ehdotti Nutrolin Iho & karvapeite™ -ravintoöljyä ja vinkkasi kysymään, voisiko Rex päästä mukaan testiryhmään. Emma antoi Nutrolinin yhteystiedot, ja Linnea otti yhteyttä ja kertoi Rexin tilanteesta. Ihoöljyä oli testattu tuossa vaiheessa jo paljon, mutta yksi hevonen mahtui vielä mukaan, ja Rex sai paketillisen Nutrolin Iho & karvapeite™ -ravintoöljyä.

”Rex on syönyt ihoöljyä nyt säännöllisesti puoli desiä päivässä syksystä saakka. Kyljet eivät ole olleet auki enää ollenkaan. Karva kiiltää hienosti eivätkä loimet ole kutittaneet Rexiä pitkään aikaan. Ennen kuivatusloimet kutittivat niin paljon, että niitä oli vaikea pukea päälle. Nykyään asiat onnistuvat ja voin ratsastaa rauhassa, koska ei tarvitse pelätä kylkien aukeamista. Tänä talvena Rexin iho hilseilee selkeästi vähemmän kuin viime talvena, vaikka karvapeite ja iho ovat kovassa kulutuksessa painavien loimien alla”, kertoo Linnea.

Nutrolin kiittää Linneaa havaintojensa jakamisesta ja toivottaa Linnealle ja Rexille mukavia ratsastushetkiä.

Teksti: Sari Kokko

Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite
Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite