Lisää tehoa hevosen ruokintaan

Nutrolin Hevonen Nivel Duo

Mikä Nutrolin® HORSE -rasvahappovalmiste olisi paras hevoselleni?

Nutrolin® päivitti hevosten öljyt tähän päivään, vastaamaan hevosten keskeisiä rasvahappotarpeita. Oikeita omegoita sisältävä ravintoöljy on paljon enemmän kuin perinteinen energialisä. Nutrolin HORSE-tuotteilla pystyy tehostamaan hevosen ruokintaa eri tilanteisiin räätälöidyillä rasvahappojen ja niitä täydentävien ravintoaineiden yhdistelmillä. Tuotteiden kehitystyöstä ja tutkimuksesta vastaa rasvahappotutkija, Helsingin yliopiston kotieläinravitsemuksen dosentti Mikko Griinari.

Nutrolin hevonen kala

Rasvahapoilla on omat roolinsa

Rasvahapoissa eli omegoissa on eroja. Ihon luontaista suojaa vahvistetaan omega-6 sarjan rasvahapoilla ja elimistön tulehduksia hillitään omega-3 sarjan rasvahapoilla. Jos kaikki hyödylliset omegat laitettaisiin samaan pulloon, ei vaikutus olisi yhtä tehokas, sillä aineenvaihdunnassa omegat kilpailevat keskenään. Koska Nutrolinilla osataan omegat, poimimme eri tuotteisiimme kasvi- ja kalaöljyistä ne rasvahapot, joilla on suurin teho eri tilanteissa.

Kalasta tehoa hevosen ruokintaan

Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Nivel Duon ja Sportin sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat merkittävästi hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on yli kymmenkertainen verrattuna kasviöljyjen kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen tehoon. Kalaöljyyn lisätty E-vitamiini tehostaa omega-3-rasvahappojen vaikutusta, ja yhdessä kalaöljyn omega-3-rasvahappojen kanssa tuottaa ainutlaatuisen yhdysvaikutuksen.

Luonnollinen E-vitamiini suojaa elimistöä hapettumisstressiltä

Elimistössä vallitsee hapettumisstressi silloin kun kudoksissa muodostuvien vapaiden happiradikaalien muodostus ylittää elimistön omien antioksidanttien kyvyn suojata kudoksia hapettumiselta. Oksidatiivinen stressi on tila, joka aiheuttaa solujen DNA:n, proteiinien ja solukalvojen vaurioita. Tulehdus ja tulehdussolujen toiminta lisäävät happiradikaalien muodostumista ja oksidatiivista stressiä. Siksi ravintoon lisätystä E-vitamiinista on hyötyä tilanteissa, joihin liittyy matala-asteinen tulehdus. Näitä tilanteita ovat erilaiset ihon liiallisesti kuivumisesta johtuvat häiriöt, nivelvaivat ja raskas fyysinen rasitus.

Nutrolin® HORSE –sarjan tuotteisiin lisätään luonnollista E-vitamiinia (d-alfa tai RRR-tokoferoli), koska sen teho on 1,5 kertainen yleisimmin käytettyyn synteettiseen E-vitamiiniin (dl-alfa tai all-rac-tokoferoli) verrattuna.

  • Nutrolin® HORSE Skin & Coat 500 mg/50 ml
  • NutrolinR HORSE Joint Duo 900 mg/30 ml
  • Nutrolin HORSE Sport 1500 mg/50 ml

Kesäihottumaa? Kutinaa, kuivaa ihoa, hilseilyä? Eloton karva?

Jos hevosellasi on jotain yllä mainittua, sille sopiva tuote on Nutrolin® HORSE Skin & Coat. Hevosen iho-ongelmien taustalla on usein ihon liiallinen kuivuminen. Kuiva iho hilseilee ja karvapeitteen laatu heikkenee. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille. Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Skin & Coat –kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia. Kala- ja lohiöljyillä ei tätä vaikutusta ole.

Kesäihottuman hoidossa se on hyvä apu muiden hoitomuotojen tukena. Tuhansia tarinoita –sivultamme voit lukea lisää siitä, miten Skin & Coat on auttanut kesäihottumahevosia.

Skin & Coat sisältää runsaasti hevosen iholle välttämätöntä omega-6 linolihappoa. Seosta on täydennetty omega -3 ja omega-6 sarjan rasvahapoilla (ALA, SDA ja GLA), jotka tehostavat linolihapon vaikutusta. Linolihappo tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Omega-3-rasvahappoja sisältävillä öljyillä (esim. kalaöljy ja pellavaöljy) ei tätä vaikutusta ole (McCusker & Grant-Kels 2010). Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia (Hansen & Jensen 1985; Elias 2014). Öljyn koostumus on ainutlaatuinen ja siksi sille on myönnetty patentti sekä Euroopassa että USA:ssa.

Ontumista? Niveliin kohdistuvaa kovaa rasitusta? Epäpuhtaat liikkeet?

Hevoselle, joka tarvitsee täsmävalmisteen nivelten hyvinvoinnille, valinta on Nutrolin® HORSE Joint Duo. Se sopii myös hevosille, joiden nivelet joutuvat kovalle rasitukselle sekä hevosille, jotka liikkuvat jäykästi. Joint Duo suojaa rustoa ja pehmytkudoksia kovassa rasituksessa ja tukee nivelongelmien monimuotoista hoitoa auttaen hevosta liikkumaan puhtaammin.

Nutrolin® HORSE Joint Duo koostuu kahdesta komponentista – nestemäisestä kalaöljystä sekä liuoksesesta, jossa vaikuttavina aineina ovat hyaluroni ja glukosamiini. Kaikki Nutrolin HEVONEN Nivel Duon raaka-aineet ovat lääke- ja elintarvikelaatuisia. Se tarkoittaa sitä, että raaka-aineiden valmistus on valvottua ja niillä saavutetaan sama vaikutus valmistuserästä toiseen.

Nutrolin Hevonen Nivel Duo

Onko hevonen kovassa treenissä? Tarve palautua nopeammin? Jäykät lihakset ja kankeutta liikkeissä? Siitoshevonen tai nuori, kasvava varsa?

Jos yllä olevat kysymykset sopivat hevoseesi, silloin sopiva tuote on Nutrolin® HORSE Sport. Se on ainutlaatuinen yhdistelmätuote, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä luonnollista E-vitamiinia.

Kalaöljyn omega-3 hillitsee tulehdusta ja E-vitamiini oksidatiivista stressiä eli hapetusstressiä, joten Sport on aktiivisen hevosen ravintoöljy valmennus- ja kisakaudelle. Rankkaa työtä tekevien hevosten elimistö joutuu koville. Raskas fyysinen suoritus kuormittaa lihaksia, jänteitä ja niveliä. Kuormitus aiheuttaa kudoksissa oksidatiivista stressiä ja tulehdusta, jonka hevonen tuntee kipuna. Tämä näkyy mm. jäykkyytenä ja jopa epäpuhtaana liikkumisena rasitusta seuraavana päivänä.

Oksidatiivinen stressi tarkoittaa elimistön tilaa, jossa elimistössä on epätasapaino soluja hapettavien ja hapettamiselta suojaavien tekijöiden välillä. Oksidatiivinen stressi vaurioittaa soluja.

Nutrolin® HORSE Sport tehostaa palautumista rasituksen jälkeen, sillä kalaöljyn omega-3 vaikuttaa nivelkudoksiin ja lihaskalvoihin. Se ylläpitää myös tuki- ja liikuntaelinten joustavuutta. Ravintoon lisättyjen omega-3-rasvahappojen ja E-vitamiinin pitoisuudet kudoksissa nousevat hyvin hitaasti. Jotta näistä ravintoaineista saataisiin paras mahdollinen suojavaikutus, täydennys on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin niitä tarvitaan eli vähintään kuukausi ennen kovimman harjoitus- ja kilpailukauden alkua. Kun aktiivikausi päättyy ja lepokausi alkaa, Sportin käytönkin voi jättää tauolla. Jos öljyn käytön tauottaminen on hankalaa, sitä voidaan antaa myös jatkuvasti.

Lue lisää ja syvenny rasvahappojen maailmaan:

Nutrolin® HORSE Sport kasvatuksen tueksi

Tiesitkö, että juuri kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla on positiivisia vaikutuksia siitoshevosillle?

Flipper – kuuden litran ihme

Kansallisella tasolla hyppäävä Flipper on vuosien ajan kasvattanut tuuheaa karvaa ja sen iho on ollut [...]

Nutrolin® HORSE Sport – uudistettu koostumus

Uudistetussa Nutrolin® HORSE Sportissa on mukana myös lesitiiniä, jossa on runsaasti fosfokoliinia, joka tukee ruoansulatuskanavan [...]

Nutrolin® HORSE Nivel Duo uudistui Joint Duoksi

Ennakoiva tuki nivelille Niveltuotteemme uudistui huhtikuussa 2023 lähes täysin. Ennallaan on ylivoimaisen korkea omega-3 EPA [...]