LISÄÄ TEHOA HEVOSEN RUOKINTAAN

Nutrolin Hevonen Nivel Duo

Mikä Nutrolin HEVONEN™ -rasvahappovalmiste olisi paras hevoselleni?

Nutrolin® päivitti hevosten öljyt tähän päivään, vastaamaan hevosten keskeisiä rasvahappotarpeita. Oikeita omegoita sisältävä ravintoöljy on paljon enemmän kuin perinteinen energialisä. Nutrolin HEVONEN™ -tuotteilla pystyy tehostamaan hevosen ruokintaa eri tilanteisiin räätälöidyillä rasvahappojen ja niitä täydentävien ravintoaineiden yhdistelmillä. Tuotteiden kehitystyöstä ja tutkimuksesta vastaa rasvahappotutkija, Helsingin yliopiston kotieläinravitsemuksen dosentti Mikko Griinari.

Rasvahapoilla on omat roolinsa

Rasvahapoissa eli omegoissa on eroja. Ihon luontaista suojaa vahvistetaan omega-6 sarjan rasvahapoilla ja elimistön tulehduksia hillitään omega-3 sarjan rasvahapoilla. Jos kaikki hyödylliset omegat laitettaisiin samaan pulloon, ei vaikutus olisi yhtä tehokas, sillä aineenvaihdunnassa omegat kilpailevat keskenään. Koska Nutrolinilla osataan omegat, poimimme eri tuotteisiimme kasvi- ja kalaöljyistä ne rasvahapot, joilla on suurin teho eri tilanteissa.

Kalasta tehoa hevosen ruokintaan

Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Nivel Duon ja Sportin sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat merkittävästi hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on yli kymmenkertainen verrattuna kasviöljyjen kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen tehoon. Kalaöljyyn lisätty E-vitamiini tehostaa omega-3-rasvahappojen vaikutusta, ja yhdessä kalaöljyn omega-3-rasvahappojen kanssa tuottaa ainutlaatuisen yhdysvaikutuksen.

Nutrolin hevonen kala

Luonnollinen E-vitamiini suojaa elimistöä hapettumisstressiltä

Elimistössä vallitsee hapettumisstressi silloin kun kudoksissa muodostuvien vapaiden happiradikaalien muodostus ylittää elimistön omien antioksidanttien kyvyn suojata kudoksia hapettumiselta. Oksidatiivinen stressi on tila, joka aiheuttaa solujen DNA:n, proteiinien ja solukalvojen vaurioita. Tulehdus ja tulehdussolujen toiminta lisäävät happiradikaalien muodostumista ja oksidatiivista stressiä. Siksi ravintoon lisätystä E-vitamiinista on hyötyä tilanteissa, joihin liittyy matala-asteinen tulehdus. Näitä tilanteita ovat erilaiset ihon liiallisesti kuivumisesta johtuvat häiriöt, nivelvaivat ja raskas fyysinen rasitus.

Nutrolin HEVONEN™ –sarjan tuotteisiin lisätään luonnollista E-vitamiinia (d-alfa tai RRR-tokoferoli), koska sen teho on 1,5 kertainen yleisimmin käytettyyn synteettiseen E-vitamiiniin (dl-alfa tai all-rac-tokoferoli) verrattuna.Kaikkiin Nutrolin HEVONEN™ –tuotteisiin on lisätty luonnollista E-vitamiinia tarvetta vastaavasti.

  • Nutrolin HEVONEN Iho ja karvapeite™ 500 mg/50 ml
  • Nutrolin HEVONEN Nivel Duo™ 900 mg/30 ml
  • Nutrolin HEVONEN Sportti™ 1500 mg/50 ml

Kesäihottumaa? Kutinaa, kuivaa ihoa, hilseilyä? Eloton karva?

Jos hevosellasi on jotain yllä mainittua, sille sopiva tuote on Nutrolin HEVONEN Iho ja karvapeite™. Hevosen iho-ongelmien taustalla on usein ihon liiallinen kuivuminen. Kuiva iho hilseilee ja karvapeitteen laatu heikkenee. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille. Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Nutrolin HEVONEN Iho ja karvapeite™ –kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia. Kala- ja lohiöljyillä ei tätä vaikutusta ole.

Nutrolin HEVONEN Iho ja karvapeite™ –tuotetta on testattu vuodesta 2010 lähtien. Siitä on saatu erinomaisia tuloksia hevosten iho-ongelmien suhteen. Kesäihottuman hoidossa se on hyvä apu muiden hoitomuotojen tukena. Tuhansia tarinoita –sivultamme voit lukea lisää siitä, miten Iho ja karvapeite –tuote on auttanut kesäihottumahevosia.

Nutrolin HEVONEN Iho ja karvapeite™ –tuote on ravintoöljyseos, joka sisältää runsaasti hevosen iholle välttämätöntä omega-6 linolihappoa. Seosta on täydennetty omega -3 ja omega-6 sarjan rasvahapoilla (ALA, SDA ja GLA), jotka tehostavat linolihapon vaikutusta. Linolihappo tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Omega-3-rasvahappoja sisältävillä öljyillä (esim. kalaöljy ja pellavaöljy) ei tätä vaikutusta ole (McCusker & Grant-Kels 2010). Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia (Hansen & Jensen 1985; Elias 2014). Öljyn koostumus on ainutlaatuinen ja siksi sille on myönnetty patentti sekä Euroopassa että USA:ssa.

Nutrolin Hevonen Iho ja karvapeite

Ontumista? Niveliin kohdistuvaa kovaa rasitusta? Epäpuhtaat liikkeet?

Hevoselle, jolla on nivelrikkoa, Nutrolin HEVONEN Nivel Duo™ –tuote on oikea valinta. Se sopii myös hevosille, joiden nivelet joutuvat kovalle rasitukselle sekä hevosille, jotka liikkuvat jäykästi. Nutrolin HEVONEN Nivel Duo™ suojaa rustoa ja pehmytkudoksia kovassa rasituksessa ja tukee nivelongelmien monimuotoista hoitoa auttaen hevosta liikkumaan puhtaammin.

Nutrolin HEVONEN Nivel Duo™ koostuu kahdesta komponentista – nestemäisestä kalaöljystä sekä jauhemaisesta nivelravinteiden, glukosamiinin, kondroitiinisulfaatin ja MSM:n, seoksesta. Kaikki Nutrolin HEVONEN Nivel Duon raaka-aineet ovat lääkelaatuisia. Se tarkoittaa sitä, että raaka-aineiden valmistus on valvottua ja niillä saavutetaan sama vaikutus valmistuserästä toiseen. Meidän käyttämämme Bioiberican valmistaman glukosamiinin ja kondroitiinisulfaatin (CS Bioactive) osalta toistettava vaikutus tarkoittaa myös tutkimuksissa toistettua nivelten hyvinvointia tukevaa vaikutusta (Hochberg ym. 2016).

Nutrolin Hevonen Nivel Duo

Kilpahevonen? Kovassa treenissä oleva hevonen? Tarve palautua nopeammin? Jäykät lihakset ja liikkeet?

Jos yllä olevat kysymykset sopivat hevoseesi, silloin sopiva tuote on Nutrolin HEVONEN Sportti™. Se on ainutlaatuinen yhdistelmätuote, joka sisältää runsaasti tulehdusta alentavia omega-3-rasvahappoja sekä luonnollista E-vitamiinia. Kalaöljyn omega-3 hillitsee tulehdusta ja E-vitamiini oksidatiivista stressiä eli hapetusstressiä, joten Nutrolin HEVONEN Sportti™ on aktiivisen hevosen ravintoöljy valmennus- ja kisakaudelle. Rankkaa työtä tekevien hevosten elimistö joutuu koville. Raskas fyysinen suoritus kuormittaa lihaksia, jänteitä ja niveliä. Kuormitus aiheuttaa kudoksissa oksidatiivista stressiä ja tulehdusta, jonka hevonen tuntee kipuna. Tämä näkyy mm. jäykkyytenä ja jopa epäpuhtaana liikkumisena rasitusta seuraavana päivänä. Oksidatiivinen stressi tarkoittaa elimistön tilaa, jossa elimistössä on epätasapaino soluja hapettavien ja hapettamiselta suojaavien tekijöiden välillä. Oksidatiivinen stressi vaurioittaa soluja.

Nutrolin HEVONEN Sportti™ tehostaa palautumista rasituksen jälkeen, sillä kalaöljyn omega-3 vaikuttaa nivelkudoksiin ja lihaskalvoihin. Se ylläpitää myös tuki- ja liikuntaelinten joustavuutta. Ravintoon lisättyjen omega-3-rasvahappojen ja E-vitamiinin pitoisuudet kudoksissa nousevat hyvin hitaasti. Jotta näistä ravintoaineista saataisiin paras mahdollinen suojavaikutus, täydennys on syytä aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin niitä tarvitaan eli vähintään 1 kuukausi ennen kovimman harjoitus- ja kilpailukauden alkua. Kun aktiivikausi päättyy ja lepokausi alkaa, Sportin käytönkin voi jättää tauolla. Jos öljyn käytön tauottaminen on hankalaa, sitä voidaan antaa myös jatkuvasti.

Nutrolin Hevonen Sportti