Quidamor sai helpotusta iho-ongelmiinsa

Quidamor sai helpotusta iho-ongelmiinsa

Gunvald eli virallisesti Quidamor on kaksitoistavuotias puoliveriruuna, joka on kisannut menestyksekkäästi esteratsastuksessa luokissa 130 cm ja 140 cm ensin Elena Merivirran ja nykyisin Tomas Kivirannan ratsastamana.
Suurikokoinen Gunvald oli kärsinyt jo pitkään erilaisista iho-ongelmista. Sen iho oli kuiva ja kutiseva ja karvaa oli lähtenyt paljon. Suurimpana ongelmana olivat ihon pienet paukamat sekä ihon rikkoutuminen, jolloin ihosta oli pahimmillaan vuotanut visvan kaltaista nestettä.
Iho-ongelmat vaikuttivat Gunvaldin käyttäytymiseen. Iho-oireiden ollessa pahimmillaan Gunvald oli apaattinen, kun normaalisti se oli hyvinkin energinen ja keksi kaikenlaista jäynää. Esteura joutui tauolle, kun Elena ei halunnut rasittaa Gunvaldia iho-ongelmien vuoksi.
Kesällä 2016 iho ärtyi todella pahasti ja Gunvaldin kunto heikkeni.
”Olimme yrittäneet vuosien aikana kaikkea mahdollista lähes tuloksetta. Gunvaldille oli tehty kokeita ja ihosta oli otettu koepaloja. Niistä ei ollut selvinnyt, mikä iho-ongelmat aiheutti”, Elena kertoi.

Keväällä 2017 Elena törmäsi Facebookissa Nutrolin® Hevonen Iho & karvapeite -testiryhmän kokemuksiin. Koska mikään ei ollut siihen mennessä auttanut, Elena otti yhteyttä Nutrolinin väkeen.
Elena kertoi meille Gunvaldin tarinan, ja päätimme kokeilla, saisiko hevonen apua Iho ja karvapeite -tuotteesta. Gunvald alkoi saada tuotetta toukokuun alussa. Vähitellen ihon kunto koheni.

Kun Elena lähetti kesällä Nutrolinille kuvia, miltä Gunvald oli näyttänyt ennen öljyn aloittamista ja miltä se näytti sillä hetkellä, kuvia oli katsottava pari kertaa: ero oli todella huomattava. Gunvald oli saanut öljystä selvää hyötyä iho-ongelmiinsa.
Päätimme silloin Elenan kanssa, että hän jatkaa öljyn syöttämistä hevoselle.

Syksyllä Elena kertoi tilanteesta näin: ”Nyt, kun olemme käyttäneet Nutrolin® Hevonen Iho & karvapeite -öljyä reilun puoli vuotta, Gunvald voi paremmin kuin koskaan. Sen karva kiiltää, eivätkä allergiaoireet ole vaivanneet.Emme ole joutuneet jättämään yhtään kilpailua väliin iho-ongelmien takia.”

Talvella 2019 saimme ikäviä uutisia Elenalta. Gunvald oli jouduttu lopettamaan vakavan loukkaantumisen johdosta. Nutrolin ottaa osaa Gunvaldin omistajien suruun.