Iho & karvapeite -ravintoöljy auttoi irlannincob Aidynia

Irlannincob Aidyn on hieno rotunsa edustaja ja mukava ratsu. Aurora Renvall vuokraa Aidynia, joten hän pääsee usein viettämään laatuaikaa tämän ihanan hevosen kanssa.

Aidynn viihtyy koulukiemuroiden, esteiden ja maastoilun parissa

Aurora kuvailee Aidynia näin:

”Valkea komistus tupsujalkoineen saa usein ihastuneita kommentteja ohikulkijoilta. Näyttävät tupsut suojaavat jalkoja tiheässäkin metsikössä tarpoessa, eikä erillisille suojille ole tarvetta. Aidyn onkin aivan mahtava maastoratsu, ja teemme sen kanssa usein parin tunnin rentoja vaelluksia kahdestaan. Liikennevarmuus ja oma moottori ovat ehdottomasti Aidynin parhaimpia ominaisuuksia maastoratsuna.”

Paksuuntunutta ihoa jaloissa

Aurora kertoi, että pian 11 vuotta täyttävä ruuna on elänyt terveen elämän, tupsujalkoja vaivaavaa iho-ongelmaa lukuun ottamatta.

”Tupsuilla on niin hyvät, kuin huonotkin puolet. Vuohispunkkia tavataan jonkin verran joillain tupsujalkaisilla hevosilla. Aidynia on vaivannut ihon paksuuntuminen. Paksuuntunut iho halkeilee helposti ja alkaa hilseillä. Halkeamiin voi muodostua haavoja, jotka tulehtuvat helposti. Iho paksuuntuu erityisesti etujalkojen polvien takaosassa ja takajalkojen kintereiden etuosassa. Aidynilla näkyy iho-ongelmia nimenomaan näissä kohdissa.”

Ihoöljy auttoi ongelmaan

Nutrolin®-tuotteet ovat Auroralle tuttuja hänen koiransa kautta, joten hän päätti kokeilla Nutrolin® Hevonen Iho & karvapeite™ -ravintoöljyä Aidynille.

”Tästä öljystä on kuultu niin paljon hyviä tuloksia erilaisten iho-ongelmien hoidossa, että päätimme kokeilla, josko siitä olisi apua myös ihon paksuuntumiseen. Tähän asti ongelmaa on hoidettu vain ulkoisesti, rikkiöljyllä, joka ei kuitenkaan tuonut täydellistä helpotusta”, Aurora muistelee erilaisia hoitomuotoja.

”Syötimme Aidynille Nutrolin® Hevonen Iho & karvapeite™ -öljyä noin kolmen kuukauden ajan, ja tulokset puhuvat puolestaan. Ihon hilseily väheni merkittävästi ja ihon kunto parani huomattavasti. Pienet ihon paksuuntumisen ja halkeilun aiheuttamat haavat poistuivat kokonaan”, raportoi tyytyväinen Aurora.

Näin Nutrolin® Hevonen Iho & karvapeite™ auttaa ihoa sisäisesti

Iho & karvapeite™ ei ole energialisä, vaan täsmäöljy ihon hyvinvoinnista huolehtimiseen. Se sisältää ihon ja karvan hyvinvoinnille välttämätöntä linolihappoa, joka kuuluu omega-6-rasvahappoihin. Öljyseoksessa on mukana linolihapon aineenvaihduntaa tehostavia omega-6- ja omega-3-sarjan rasvahappoja (GLA ja SDA).  Iho & karvapeite™ -öljy sisältää myös luonnollista E-vitamiinia. Tämä patentoitu ravintoöljy on kehitetty kaikenkokoisten hevosten ihon ja karvapeitteen hoitoon.

Ihon kuivuminen usein ongelmien taustalla

Kuiva iho ilmenee usein hilseilynä ja heikkolaatuisena karvapeitteenä. Yliherkkyysreaktioita aiheuttavat allergeenit ja bakteeritulehdukset pääsevät helpommin iskemään kuivaan ihoon. Hyvin toimiva ihon läpäisyeste estää ihon kosteuden haihtumista, jolloin iho ei pääse kuivumaan. Iho & karvapeite™ -ravintoöljyn sisältämät välttämättömät rasvahapot vahvistavat ihon pinnan suojakerrosta, niin sanottua läpäisyestettä, jolloin ihon sisältämä kosteus ei pääse karkaamaan. Rypsiöljyllä ja kalaöljyillä ei tätä vaikutusta ole.

Apua iholle sisäisesti

Ulkoisten hoitojen lisäksi ihoa kannattaa hoitaa myös sisäisesti. Nutrolin® Hevonen Iho ja karvapeite -ravintoöljy on varta vasten ihon hoitoon kehitetty ravintoöljy. Se ravitsee ja suojaa ihoa sekä parantaa karvapeitteen laatua.

Helppo käyttää

Maistuu hyvin hevosille. Helppo päivittäinen lisä rehun joukkoon kaikenikäisille hevosille. Avattu pullo säilytettävä viileässä ja käytettävä neljän kuukauden kuluessa.

Ostoksille

Kuvat: Nona Törmänen (talvikuvat) ja Aurora Renvall

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.