Sandra Rantasen ja kouluponi Kapun talvikuulumisia

Terveisiä Paraisilta! Meille Kapun kanssa kuuluu hyvää. Tätä kirjoittaessani on todella kylmä talvipäivä ja aika paljon lunta.

Olemme jatkaneet treenejä kotona sekä valmentajamme Lillin luona että maajoukkuevalmennuksissa. Olemme muun muassa työstäneet laukkaa, ravisulkuja ja muita ponien kouluohjelmista tuttuja kuvioita. Olemme myös suunnitelleet uutta küriä viimeistä ponikautta varten ja käyneet istuntavalmennuksessa. Kür on vielä vähän kesken, mutta toivottavasti saamme sen pian valmiiksi ja pääsemme kunnolla harjoittelemaan.

Maajoukkuevalmennus vuoden alussa

Ennen joulua Kapulla oli hyvin ansaittu joululoma, ja heti uuden vuoden jälkeen olikin jo vuorossa vuoden ensimmäinen maajoukkuevalmennus. Tällä kertaa ohjelma sisälsi muun muassa terveystarkastuksen, ravintoluennon, venyttelyä ja rentoutusharjoituksia sekä tietysti ratsastamista.

Harjoittelimme FEI-ponien joukkueohjelmaa ja FEI-ponien henkilökohtaista ohjelmaa. Kapu oli koko leirin ajan tosi kiva. Se vaikuttaa viihtyvän hyvin Ypäjällä ja ottaa siellä vietetyn ajan aina tosi rennosti. Leiri päättyi Mikaela Lindhin luentoon, joka oli todella mielenkiintoinen.

Rataharjoitukset Ypäjällä

Ypäjällä järjestettiin maajoukkuerataharjoitukset, ja me ratsastimme FEI-ponien joukkueohjelman. Aloitimme ”kisakauden” rataharjoituksilla. Rata meni ihan hyvin. Sain arvostelut kahdelta tuomarilta ja molemmilta myös suullisen palautteen. Oli todella mukavaa saada tällainen mahdollisuus heti kauden alussa. Nyt tiedän paremmin, mitä pitää parantaa kisakautta ajatellen.

Kisakausi alkaa helmikuussa

Helmikuussa on seuraava kahden päivän mittainen maajoukkuevalmennus ja samana viikonloppuna kauden ensimmäiset oikeat kilpailut. Kilpailut ovat Winter Cupin toinen osakilpailu ja me starttaamme niissäkin FEI-ponien joukkueohjelmassa.

Maaliskuussa on Winter Cupin finaali. Siellä saamme kilpailla FEI-ponien henkilökohtaisessa ohjelmassa. Pidän itse enemmän ponien henkilökohtaisesta ohjelmasta, mikä johtunee siitä, että se onnistui meiltä viime kaudella aina parhaiten.

Maaliskuussa on myös kuluvan kauden viimeinen maajoukkueleiri. Sen jälkeen kisakausi starttaa kunnolla. Toivottavasti talven aikana harjoitellut asiat näkyvät silloin myös kisaradoilla. Mutta nyt nautitaan ihanista talvipäivistä.

Pakkasterveisin

Sandra ja Kapu