Pasi – reipas ravuri ja korvaamaton kaveri

Ihmiset hakevat jännitystä elämäänsä monin eri tavoin. Varmin tapa saada adrenaliiniryöppyjä ja heittelehtiä tunteiden vuoristoradassa lienee kuitenkin ravihevosen omistaminen. Yllättäviä käänteitä, riemua, surua ja vaarallisia tilanteita tulee jatkuvasti kohdattavaksi enemmän kuin suomalaisessa saippuasarjassa keskimäärin.

Haluankin esitellä sinulle omien öitteni valvottajan ja päivieni ilahduttajan – hevoseni Pasin.

Harjaa hulmuttavaa vauhtia

Pasi on kuusivuotias lämminverinen ravihevonen, joka ei toistaiseksi ole varsinaisesti niittänyt mainetta raviratojen ykköstykkinä, mutta joka ei suinkaan jää seinäruusuksi sähäkän persoonansa ja vaiherikkaan tarinansa vuoksi.

Jos Pasille suotaisiin puheenlahja ja hän saisi nimetä lempiharrastuksensa, olisi se varmasti juokseminen. Oltiin sitten raviradalla kilpailemassa tai suomenhevoskaverin kanssa lennokkaalla karkumatkalla, on Pasista parasta päästellä täysiä. Kilpailutilanteissa tämä into on suorastaan lähtenyt välillä laukalle, mitä ei tuomarien toimesta ole arvostettu. Pasin huolto-ja fanijoukot eivät kuitenkaan moisesta jätä suupieliä alaspäin. Tärkeintä on nauttia hetkestä, ostaa paluumatkalle maistuvat pullat ja katsoa kilpailukalenterista uutta starttia.

Arki on monipuolista urheilua ja rutiineja

Treeniohjelman suunnittelemme hevosen ehdoilla ja panostamme myös korvien välin huoltamiseen. Ajotreenien lisäksi Pasi nauttii narulenkeistä metsässä ja erilaisista jumppaohjelmista, esimerkiksi puomiharjoituksista.

Maasta käsin tehdyissä hankikahlauksissa Pasi pitää yllä vauhtia myös valmentajalleen, joka ei ihan vielä taida olla kilpailukuntoinen. Urheilun ohella Pasi arvostaa rutiineja ja tasaista tallielämää. Pitkät ulkoilut ja kavereiden kanssa kuulumisten vaihtaminen on antoisinta arjessa.

Takuuvarmat klinikkareissut

Pasin raamikkaan rungon alta löytyy herkkä ruunapoika, jonka onnellisena ja terveenä pitäminen vaatii hevosmiestaitojen lisäksi poppamiehen perustutkinnon. Kun puhumaan ei hevosta ole yrityksistä huolimatta saatu, on eteen tulevien ongelmien syiden selvittäminen välillä haastavaa.

Pasin avuksi näissä tilanteissa on ollut kanta-asiakaskortti hevosklinikalle ja oma syvään huokaileva eläinlääkäri. Valitettavan usein Pasi on joutunut parantelemaan pieniä ja hyvin isojakin kolhuja, joiden syitä ovat olleet muun muassa vauhti ja väärin arvioitu jarrutusmatka, solmuun mennyt suoli tai silkka epäonni.

Vahvistusta vatsan kautta

Ruokailutottumuksiinsa Pasi ei ole ymmärtänyt ottaa mallia aiemmin mainitulta suomenhevoskaveriltaan, vaan hän katsoo melko tarkkaan, mitä turpaansa pistää. Välillä olemus on muuttunut liian kuikeloksi, ja siksi on ollut tärkeää kiinnittää huomiota ravinnonsaantiin – varsinkin kilpakaudella.

Pasin koirakaverit olivat syöneet Nutrolin®-tuotteita aiemmin, joten oli mielenkiintoista kokeilla rankemman treenin alettua Nutrolin Hevonen Sportti™ -öljyä. Öljy on maistunut hevoselle hyvin ja positiivisia muutoksia on huomattu. Herkästi vaivaantuvalle hevoselle kudoksia ja lihaksia suojaava tuote on hyvä lisä. Pasi on öljyn käytön alettua saanut massaa. Hän on myös tyytyväinen ja tasaisempi olemukseltaan.

Pasin kanssa olemme kovasti nauttineet talvikeleistä, mutta toiveikkaina odotamme myös kaukana siintäviä hokittomia kilpailuhetkiä. Vauhdikasta ja ihanan lumista talven jatkoa kaikille! Nähdäänhän raveissa!

Pasi ja Satu

Kuvat: Satu Lyytinen, ajokuvat Ville Mikkola