Taijan kauniit setterit toimivat sertijahdissa ja muissa harrastuksissa

Näyttelyharrastus vie mennessään kun käsissä on hienot koirat. Ja parhaankin koiran turkkia voi aina pyrkiä kaunistamaan lisää, tuumasi Taija Linna. ”Meidän koirillamme on ollut vähän kevyehköt turkit, koska käymme säännöllisesti juoksuttamassa niitä sellaisissa maastoissa, missä turkit joutuvat kovalle koetukselle.”

Melkein vuosi sitten Taija päätti ryhtyä syöttämään kahdelle settereistä Nutrolin IHO & TURKKI® -ravintoöljyä. ”Koirien turkit ovat muuttuneet ihan käsittämättömän paljon. Laitan liitteeksi molemmista ennen- ja jälkeen-kuvat. Ei varmaan tarvitse kertoa kumpi on ennen ja kumpi jälkeen.  Haluankin antaa kiitoksen erinomaisesta tuotteesta!”

Tällaista palautetta on ihana saada. Teki mieli tutustua tarkemmin näihin kauniisiin koiriin.

Näyttelykehiä ja vauhtiharrastuksia

Taijan kotona asuu kolme eri ikäistä irlanninsetteriä. Vanhin koirista on Soolo, lauman punavalkoinen pomo. Kun Soolo oli nuorempi, Taija harrasti sen kanssa agilitya. Kuormittava vauhtiharrastus oli kuitenkin jätettävä, koska koiran selkä ja lantio jumiutuivat helposti. Ensi vuonna Soolo ja Tanja suuntaavat yhdessä koiranäyttelyihin kun koira pääsee osallistumaan niihin veteraaniluokassa.

Tarmo on kolmikon toiseksi vanhin. Miellyttämishaluinen ja rauhallinen Tarmo on Tanjan harrastuskaveri rally-tokossa, tokossa ja näyttelyissä. ”Tokossa ja rally-tokossa olemme päässeet treenaamisessa siihen vaiheeseen, että kilpailulisenssi on hankittu ja nyt voisi alkaa suunnitella ensimmäisiä kisoja jommasta kummasta lajista”, kertoo punaisen komistuksen emäntä. Koiranäyttelyissä Tarmo on saavuttanut useamman valiotittelin, ROP- ja ryhmävoittoja, ja se on jopa valittu näyttelyn kauneimmaksi koiraksi!

Lauman kuopus on 2-vuotias punavalkoinen irlanninsetteri Riimi. Se on ollut pennusta asti kovin itsenäinen ja rohkea tekemään omia ratkaisuja tekemisissään. ”Riimin kanssa olemme opetelleet monia erilaisia temppuja, koska se nauttii aivotyöstä. Sillä ei vain meinaa maltti ja keskittyminen riittää pitkäkestoiseen suorittamiseen. Riimi rakastaa ruokaa, joten se on helppo motivoida herkuilla työntekoon”, valottaa Taija junnun persoonaa. ”Sen kanssa ei ole aloitettu vielä mitään koiraharrastuslajia näyttelyiden ohella, koska pienellä ja pippurisella koiralapsella ei ihan aina meinaa homma pysyä lapasessa”, nauraa Taija.

Koiranpojat ovat emäntänsä (ja näyttelytuomareiden) mielestä erinomaisia rotunsa edustajia, mutta ulkonäköäkin tärkeämpi asia on niiden ihanat luonteet, summaa Taija lopuksi.

Ja kun tämä juttu oli jo kirjoitettu puhtaaksi, tuli setteripoikien omistajalta vielä yksi iloinen viesti:

”Viikonlopun näyttely oli ihan lottovoitto meidän pojilla! Molemmat olivat rotunsa parhaita. Tarmo oli lisäksi RYP1 ja Best In Show!!! Molempien arvostelussa luki samat sanat turkista: ”Kaunis turkki, hapsut ja häntä”!

Koirat tarkemmin:

Punainen irlanninsetteri

C.I.E* BALT MVA* EE MVA LV MVA LT MVA Entice Karibbean Pirate ”Tarmo”

Punavalkoinen irlanninsetteri

LT JMVA EE JMVA EEJV-17 Rhoswendale Diesel On My Tail ”Riimi”

Punavalkoinen irlanninsetteri

Snazzy Mascots Lovable ”Soolo”