Nutrolin Hevonen Nivel Duo™ auttaa Baileysia esteuralla

Baileys VK on 12-vuotias estetamma, joka on ollut omistuksessani vuodesta 2015. Meillä on ollut hieman epäonnea, sillä vuonna 2016 Baileys sai vasempaan etujalkaan lievän hankosidevamman, josta se kuitenkin toipui puolessa vuodessa. Keväällä 2017 Baileys alkoi liikkua epämääräisesti, ja sillä todettiin oikeassa etujalassa nivelrikkoa kehänivelen lähettyvillä.

Huolellisella hoidolla Baileys on pystynyt olemaan aktiivisessa treeni- ja kilpailukäytössä jo yli vuoden. Nutrolin Hevonen Nivel Duo päivittäin käytettynä on tukenut merkittävästi Baileysin hyvinvointia.

Tärkeät alku- ja loppuverryttelyt

Baileysin treenin tärkeimpiä asioita ovat huolelliset alku- ja loppuverryttelyt. Baileys verryttelee ennen treeniä aina samalla tavalla. Ensin se kävelee parikymmentä minuuttia vapaata käyntiä, sitten työskentelen sen kanssa käynnissä kymmenisen minuuttia. Käyntien jälkeen verryttelen Baileysia kevyessä laukassa molempiin suuntiin, jotta se vertyy kunnolla.

Laukka on paras askellaji Baileysin verryttelyyn, sillä se pääsee liikkumaan koko kroppansa voimalla oikealla tavalla. Samalla se voi purkaa hieman loputonta energiaansa. Alkulaukkojen jälkeen Baileys saa vetää käynnissä hetken henkeä, ennen kuin aloitamme työskentelyn. Välillä ratsastan sitä hetken myös ravissa, mutta usein aloitan työskentelyn laukassa.

Jännitys pois

Estevalmennuksissa keskitymme sekä rentouteen sekä siihen, että hevonen kulkee suorana. Baileys jännittyy ja kuumenee helposti, ja siksi se on saatava mahdollisimman rennoksi. Aloitamme usein puomi- ja kavalettitehtävillä, ja heti kun ne sujuvat, siirrymme esteisiin. Baileysin kanssa pyrimme tekemään estetreenin mahdollisimman vähillä toistoilla, sillä se kuumenee toistoista eikä sillä ole hyvä tehdä ”ylimääräisiä” hyppyjä. Yleensä teemme muutaman verryttelyhypyn ja sitten hiomme linjoja.

Rataa hyppäämme kilpailuja edeltävällä viikolla. Joka toinen viikko keskitymme Baileysin kanssa perustyöskentelyyn puomi- ja kavalettitehtävien merkeissä ja joka toinen viikko treenaamme hyppäämistä.

Estevalmennusten jälkeen on tärkeää huolehtia loppuverryttelyistä sekä jalkojen jälkihuollosta. Loppuverryttely tapahtuu yleensä ravissa, ja rennon loppuhölkän jälkeen Baileys kävelee vielä noin 20–30 minuuttia.

Jälkihoitoa tallissa

Tallissa Baileys saa jalkoihinsa heti kylmäysletkut. Koulutreenin tai kevyemmän liikutuksen jälkeen kylmään vain Baileysin etujalat kylmäyssuojilla, mutta estetreenien jälkeen käytän kylmäykseen aina kylmäysletkuja, joissa kylmä vesi valuu jalkoja pitkin tasaisena virtana.

Illalla Baileys saa yöksi jalkaansa Back on Trackin tallisuojat, jotka lämmittävät jalkoja ja parantavat verenkiertoa yön ajan.

Lisäksi Nutrolin Nivel Duo

Haluan huolehtia Baileysin kunnosta monipuolisesti. Siksi Baileys syö päivittäin Nutrolin Hevonen Nivel Duoa, joka on tarkoitettu suojaamaan niveliä ja lieventämään niissä mahdollisesti olevia tulehduksia.

Kiitos Nutrolinille loistavasta tuotteesta, josta on ollut paljon hyötyä Baileysin aktiivisessa elämässä! Suosittelen lämpimästi Nivel Duoa, jos hevosellasi on nivelvaivoja.

Terveisin: Baileys VK & Katri Siltala