Nutrolin® Hevonen -TESTIKÄYTTÄJÄ DJIEGO

Nutrolin® Laura Kortelainen ja Djiego

Nutrolin®-sarjan hevostuotteita on testannut usean vuoden aikana monta eri hevosta eri puolilla Suomea. Testaajien joukossa on ollut eri ikäisiä ja eri rotua edustavia hevosia. Tällä kertaa kerromme yhden testikäyttäjän, Djiegon, tarinan.

Djiego on vuonna 2008 syntynyt hollantilainen puoliverinen. Sen omistaa Laura Kortelainen, joka on kokenut hevosharrastaja. Hän on harrastanut hevosia ja ratsastanut pitkään. Lisäksi hänellä on työnsä puolesta vankka eläinosaaminen, sillä hän työskentelee koulutuspäällikkönä Evidensia-eläinklinikkaketjussa.

Laura kertoo, että Djiegolla on aina ollut ohut karva. Lisäksi ratsun iho on hilseillyt jonkin verran. Laura kuuli sattumalta, että Nutrolinin tuotekehittäjä, rasvahappotutkija Mikko Griinari, on kehittänyt hevosille tarkoitetun rasvahappovalmisteen, joka on tarkoitettu nimenomaan ihon hyvinvointia varten. Valmisteen testaamiseen etsittiin kuivasta ihosta ja hilseilystä kärsiviä hevosia, joten Laura ilmoitti hevosensa Djiegon mukaan testiryhmään. Djiegon osalta Iho ja Karvapeite –öljyn testaaminen alkoi kesällä 2016.

Laura alkoi syöttää Djiegolle öljyä sen väkirehujen joukossa. Muilta osin ruokinta pysyi samana kuin aikaisemmin, eli Nutrolin®-öljy oli ainoa muutos ratsun ruokintaan. Muutenkin hevosen hoito ja elinolosuhteet pysyivät samoina. Laura kertoo, että tuote maistui hevoselle hyvin. Hän kertoo myös, että tuotteen annostelu oli helppoa ja se oli muutenkin vaivaton käyttää. Kaikki Nutrolin®-tuotteet on suojattu tehokkaasti hapettumista vastaan, joten hevosille kehitetyt Nutrolin®-öljyt voi säilyttää talliolosuhteissa ilman jääkaappiakin. Avatun pullon säilyttäminen ei ole siis ongelmallista.

Laura kertoo Djiegon ihossa ja karvapeitteessä havaitsemistaan muutoksista näin:
”Alle kuukauden päästä huomasin jo selvän muutoksen. Djiegon karva alkoi kiiltää, ja suurin muutos oli se, että sillä ei ollut enää lainkaan hilseilyä.”
Laura totesi, että muutokset näkyivät selkeästi. Hän nauroi tuotteen auttaneen niin hyvin, että testijakson lopulla Djiego piti klipata, koska sille kasvoi niin hyvä ja tiivis karva, vaikka ei ollut vielä edes kylmä vuodenaika kyseessä. Maneesissa ratsastaessa hevoselle tuli hyvän karvapeitteen ansiosta niin hiki, että klippaaminen tuli todella tarpeeseen.

Laura oli tyytyväinen testijakson aikana näkemiinsä muutoksiin ja kertoi aikovansa käyttää Nutrolin®-sarjan hevosten Iho ja Karvapeite –öljyä Djiegolle jatkossakin. Nutrolin® kiittää Lauraa luottamuksesta tuotteitaan kohtaan, kun hän lähti testaamaan uutta hevosöljyä. On myös mukavaa, että hän kertoi Djiegon tarinan sekä antoi kuvia käyttöön muidenkin nähtäväksi, sillä moni hevonen kärsii samanlaisista ongelmista.

MIHIN TÄMÄN RAVINTOÖLJYN TEHO PERUSTUU
Nutrolin®-sarjan ihoöljy on patentoitu EU:ssa ja USA:ssa. Se perustuu täysin tiettyjen kasviöljyjen rasvahappoihin, jotka vahvistavat ihon läpäisyestettä (eli ihon luonnollista suojakerrosta). Silloin myös eläimen karvapeite saa eväät ja edellytykset kasvaa hyväksi.

MUUT NUTROLIN®-VALMISTEET PERUSTUVAT KALAÖLJYN OMEGOIHIN
Nutrolin®-tuoteperheessä on hevosille lisäksi niveltuote, Nivel Duo, sekä urheiluhevosille hapetusstressiltä suojaava erikoisöljy, Sportti. Nämä kaksi tuotetta ovat kalaöljypohjaisia. Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, Nivel Duon sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot tehostavat hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä teho on yli kymmenkertainen verrattuna kasviöljyjen, kuten pellavan, rypsin, hampun ja chian siementen omega-3-rasvahappojen tehoon. Nivel Duon sisältämät lääkelaatuiset nivelravinteet – glukosamiini, kondroitiini ja MSM – huoltavat nivelkudosta ja tukevat sen uudistumista. Kalaöljy tehostaa tätä prosessia hillitsemällä tulehdusta.