Nutrolin®-tuotteet kouluratsastaja Erika Marttisen suomenhevosten käytössä

tummatukkainen nuori nainen punainen pipo päässään pussaa tummanruunikon suomenhevosen turpaa talvella

Mikkelissä asuva kouluratsastaja Erika Marttinen on käyttänyt jo pitkään Nutrolin® -tuotteita hevosilleen ja koirilleen.

”Tutustuin Nutrolin®-tuotteisiin muutamia vuosia takaperin, kun vanhin kilpahevoseni Tähden Välke kärsi iho-ongelmista.  Sillä oli kurarupea sekä hankalaa ihottumaa jaloissa koko pitkän syksyn, jolloin se oli sairaslomalla ja kunto romahti. Tuolloin päädyin kokeilemaan Nutrolin® HORSE Sport -öljyä ensimmäistä kertaa. Huomasin jo ensimmäisen paketin säännöllisen syöttämisen jälkeen, että ihottumat alkoivat paranemaan”, Erika kertoo.

nuori nainen kouluratsastusradalla liinakon suomenhevostamman kanssa
kuvakollaasi jossa "ennen" kuvassa hevosen jalka, jossa kaksi syvää haavaumaa, ja toisessa "jälkeen" kuvassa sama jalka on parantunut

Tulehdus kuriin

Tutkimusten mukaan Sportin sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot säätelevät tulehduksen vaikutuksia elimistössä. Ne voivat siis esim. tukea haavan paranemista. 

Kun haava on parantunut, Skin & Coat -öljy auttaa pitämään ihon kunnossa jatkossa.

”Välke palasi sairaslomalta ja jatkoimme treeni- ja kilpailukaudella Sportin syöttöä. Nyt myöhemmin SM-tasolla kilpailevan 15-vuotiaan Välkkeen nivelten tueksi on valikoitunut myös Nutrolin® HORSE Joint Duo -valmiste. Hevosen liike on joustavaa, ja uskon näiden valmisteiden myös parantavan lihaksiston kuntoa”, toteaa Erika.

”Välkettä hierotaan säännöllisesti, ja hyvin harvoin sen lihaksistossa on ollut sanomista, vaikka kilometrejä on takana paljon.  Välke tuntuu vain paranevan ikääntyessään, mikä onkin tehnyt mahdolliseksi sen kouluttamisen eteenpäin vaativiin luokkiin, joita aloittelimme viime kaudella.”

tummatukkainen nuori nainen punainen pipo päässään liinakon suomenhevostamman kanssa tallissa heinäpaalien takana

Sporttia Ilolan Ristiässälle ja Tosi-Mallille

Myös Erikan kaksi nuorta suomenhevosta, 3-vuotias ori Ilolan Ristiässä sekä 5-vuotias tamma Tosi-Malli käyttävät Nutrolin® HORSE Sport -öljyä. Ässän ja Maikin kanssa tavoitteena on laatuarvostelut, nuorten hevosten luokat sekä kasvattajakilpailut. Erika toivoo tietenkin, että niistä olisi SM-tasolle saakka Välkkeen jatkajaksi.

tummanruunikko suomenhevosori tallissa heinäpaalien takana haistelee paalien päällä olevia Nutrolin Hevonen Sport -pulloja

”Sportin ansiosta ne suorittavat kivalla energialla vähän rankempiakin jaksoja sekä palautuvat niistä hyvin. Pihatosta tulleen nuoren orin lievät iho-ongelmatkin korjaantuivat nopeasti öljyn aloitettuani. Sillä oli hilseilyä paksun karvan vuoksi sekä pieniä rupisia näppylöitä ihossa”, Erika muistelee.

”Sport on turvallinen käyttää nuorillakin hevosilla, eikä erillistä E-vitamiinilisää tarvitse antaa. Öljy on helppo lisätä iltapuuron sekaan ja kaikki hevoset syövät sen mielellään. Se onkin illan odotetuin juttu meillä. Innolla odotan mitä näiden nuorien kanssa vielä saavutetaan yhteistyössä Nutrolinin kanssa.”

Erika aloitti yhteistyön Nutrolinin kanssa alkuvuodesta 2021

”Yhteistyötä Nutrolinin kanssa ei tarvinnut pitkään miettiä erittäin hyvien kokemuksieni ja tuloksien perusteella.  Nutrolin®-tuoteperheestä on löytynyt myös aktiivisten koirieni käyttöön niille tarkoitettu oma Sport-öljy sekä meillä syntyneiden pentueiden kasvun ja kehityksen tukena syötettävä Puppy & Mom -ravintöljy. Voin lämmöllä suositella Nutrolin®-öljyjä kaikille hevosille sekä koirille edistämään niiden kokonaisvaltaista hyvinvointia!”

jack russell istuu sinisen pienen kangasrepun takana

Erika Marttinen

Erika asuu Mikkelissä hevostensa kanssa. Hevosten lisäksi hän harrastaa aktiivisesti myös koiria. Hän kasvattaa pienimuotoisesti jackrusselinterriereitä sekä harrastaa näyttelyitä ja agilityä. Viisipäisen russeliperheen (Godis, Ebba, Pippa, Saaga ja Alva) päivittäisessä käytössä on Sport sekä Skin & Coat öljyt.

Seuraa Erikaa instagramissa @kennelkesamaan sekä @teamem_

Tutustu Erikaan ja hänen hevostaustaansa tässä Hippoksen tekemällä videolla. Hän kertoo hevosharrastuksen alusta sekä siitä, miten hänen ja Tähden Välkkeen yhteiselo on alkanut.

Kuvat: Marika Hellman Photography @marikahellmanphotography ja Hertjekker, Mirella Ruotsalainen @hertjekker     

nuori nainen halaa karsinassa olevaa tummanruunikkoa suomenhevosoria
nuori nainen ratsastaa liinakolla suomenhevosella syksyiltana poispäin kuvasta