Samojedikoirien kesäkuulumisia

Tässä onkin vierähtänyt pidempi hetki viimekertaisesta blogitekstistä. Olen ollut kovin kiireinen opiskeluideni kanssa, mutta nyt vihdoin ehdin kirjoittamaan meidän kuulumisiamme. Muistin virkistykseksi mainittakoon, että täältä löytyvät Vilinä, 24 v., rakennusarkkitehtiopiskelija sekä valkoiset pörröiset samojedinkoirat Taavi, Paavo ja Toivo, monelle Instagramista tutut @fluffybuttboys.

Koirat suppilaudalla

Meidän kesäämme kuului paljon mökkeilyä koiriemme kanssa. Taavi ui paljon, mikä on  kaverin lempipuuhaa. Toivonkin kanssa olemme vähän opetelleet uimista, ja Toivohan ui oikein hienosti! Vielä se ei ihan omatoimisesti uimaan mene, mutta ehkä se rohkaistuu joskus Taavi-isin jalanjäljissä.

Paavo puolestaan ui aina vain vahingossa. Sillä on tapana mätkähtää järveen milloin missäkin tilanteessa ja hämmentyä asiasta joka kerta ihan yhtä paljon.

Soutuveneellä kulkeminen on myös kovasti kolmikon mieleen. Tämän kesän suurin hitti oli silti ehdottomasti suppilautailu! Isä osti perheellemme suppilaudan, jota kaikki koirat ovat päässeet testaamaan. Taavin mielestä suppailu on liiankin hauskaa: vesi vaan loiskuu. Hyvä, jos lauta pysyy oikein päin Taavin riemastellessa kyydissä.

Toivo on lähes kopio isästään, mutta suppailessa Toivo onkin isänsä täydellinen vastakohta. Suppilaudan kyydissä Toivo käy aina makoilemaan. Se joko nautiskelee tyynen rauhallisena maisemista tai alkaa nukkua. Toivon kanssa on ihanaa suppailla illalla auringonlaskun aikaan kaikessa hiljaisuudessa maisemista nautiskellen.

Paavon mielestä suppailu on hieman jännittävää, mutta sitäkin kiinnostavampaa. Tahto suppilaudan kyytiin on aina kova, mutta kyydissä silmät ovatkin sitten ihan pyöreinä, kun on niin jännittävää.

Opinnäytetyö koiraperheiden asumisesta

Kesällä minulla oli mukavasti aikaa koirille, sillä en ollut töissä. Tällä hetkellä teen opinnäytetyötä. Tein sitä jo kesällä omien aikataulujeni mukaan, mikä mahdollisti mökillä olemisen koirien kanssa. Se oli kiva juttu, koska ensi kesänä olen jo valmistunut ammattiini ja mukana työelämässä.

Teen rakennusarkkitehtuuriopintoihini liittyvää opinnäytetyötä koiraperheiden arkea helpottavasta asumisesta. Olen huomannut, että meidän karvaisia ystäviämme ei huomioida asuntosuunnittelussa kovin hyvin, vaikka koirien määrä Suomessa onkin hurja.

On ihanaa päästä tekemään opinnäytetyötä niin mielenkiintoisesta ja mieluisasta aiheesta.

Nutrolin-öljyjä päivittäisessä käytössä

Nutrolinin tuotteet ovat meillä päivittäisessä käytössä ympäri vuoden. Kaikki kolme koiraa saavat Nutrolin® Skin & Coat -öljyä, jotta iho ja turkki pysyisivät hyvässä kunnossa. Koin sen tärkeäksi erityisesti kesällä, kun vesileikit olivat kovassa huudossa.

Lonkkavikaiselle Paavolle annan Nutrolin® Hip & Joint -öljyä, jotta lonkat pelittäisivät parhaalla mahdollisella tavalla Paavon vauhdikkaassa elämässä.

Taavi ja Toivo saavat kuppeihinsa Nutrolin® Sport -öljyä. Sitäkin menee meillä vuoden ympäri, koska meillä treenataan läpi vuoden aina säiden salliessa. Nyt onkin jo ollut viileitä iltoja ja olemme päässeet kaivamaan esiin kickbiken ja vetovaljaat.

Ihanaa jatkoa kaikille! Muistakaa tulla seuraamaan meidän touhujamme myös Instagramin puolelle @fluffybuttboys!

Kirjoitus ja kuvat: Vilinä Eskelinen