Sportti mukana esteratsastaja Jenni Kammosen hevosten ruokinnassa

Olen Jenni Kammonen, 22-vuotias esteratsastaja Virroilta. Olen käyttänyt Nutrolinin tuotteita kilpahevosillani kesästä 2018 lähtien. Käytetyimmäksi tuotteeksi meillä on ehdottomasti noussut Nutrolin® Hevonen Sportti -öljy ja olenkin ollut todella tyytyväinen siihen minkälaisia tuloksia olemme sen avulla saaneet aikaan. Olen käyttänyt Sporttia kolmelle hyvin erilaiselle hevoselle ja se on tuonut hyvin apua kaikkien näiden hevosten ongelmiin.

Lisää vetreyttä Tobimalle

Ensimmäisenä aloitin Sportin syöttämisen jo iäkkäämmälle kilpahevoselleni Tobimalle sen ollessa kropastaan kokonaisvaltaisesti hyvin jäykkä. Se lähti ratsastaessa hyvin kankeasti, ellei jopa epäpuhtaasti liikkeelle ja hyppy tuntui jo pienillä esteillä vaivalloiselta. Jo noin kahden viikon Sportin syöttämisen jälkeen aloin huomata Tobiman lähtevän paljon vetreämmin liikkeelle ratsastaessa heti alusta lähtien. Myös sen hyppy notkistui niin paljon että saimme sittenkin vielä vuoden “lisäaikaa” 130cm radoilla.

Nyt 17-vuotiaana, pitkän kisauran tehneenä Tobima viettää ansaittuja eläkepäiviä pienen 3kk vanhan varsan emänä.

Tukea Mintun lihaksille

Viime kesänä aloitin Sportin syöttämisen nuoremmalle, silloin 8-vuotiaalle kilpahevoselleni Chamintille eli Mintulle sen saatua kilpailuviikonlopun jälkeen jonkinlaisen lihasaineenvaihdunta häiriön. Mintun lihakset menivät aivan koviksi ja se liikkui todella jäykästi, siksi epäilimmekin sen saaneet lannehalvauksen. Kun verikokeissa ei kuitenkaan näkynyt mitään lannehalvaukseen viittaavaa kokeilimme kaiken mitä ikinä keksimme.

Lihaskrampit eivät kuitenkaan hellittäneet ennen kuin aloitin Sportin syöttämisen. Jälleen noin kahden viikon kuluessa öljyn aloittamisesta lihaskrampit alkoivat pikkuhiljaa hellittää ja Minttu alkoi tuntua jälleen omalta itseltään. Tuon jälkeen Minttu on syönyt vain hyvin vähä sokerista ruokaa enkä ole uskaltanut lopettaa Sportin syöttämistä sille. Tällä ruokinnalla ja säännöllisellä hieronnalla olemme nimittäin onnistuneet välttämään uudet lihaskrampit.

Joustavuutta Karkin liikkeisiin

Tänä kesänä kokeilin mielenkiinnosta Sporttia myös isojen luokkien hevoselleni Caracolelle. Karkki on aina ollut rungostaan hieman jäykkä sekä käyttänyt itseään toispuoleisesti. Sille ovat olleet radalla hyvin vaikeita tilanteet missä se on joutunut hieman ahtaaseen ponnistuspaikkaan isommalle pysty-esteelle. Näitä ongelmia on hoidettu säännöllisellä hieronnalla sekä kiropraktikolla ja olemme saaneetkin hyviä tuloksia aikaan. Silti aloin miettimään voisiko myös Karkille olla Sportista apua vaikka se ei olekkaan kuin vasta 11-vuotias.

Nyt Karkin syötyä Sporttia kesäkuusta lähtien sen hyppy on notkistunut niin että sitä ei meinaa koko ajan uskoa samaksi hevoseksi kuin ennen. Se liikkuu myös kaiken kaikkiaan paremmin kuin koskaan ennen. Sen liikkuminen on muuttunut joustavaksi ja se on alkanut taipumaan myös oikealle mikä on tähän asti ollut lähes mahdotonta.
Koronasta johtuneesta kisatauosta huolimatta olemme päässeet tällä kaudella kilpailemaan menestyksekkäästi 130-140cm tasolla sekä debytoimaan senioreiden SM-kilpailuissa.
Olen varma että Sportti tulee pysymään osana Karkin ruokavaliota myös jatkossa!

Kirjoitus: Jenni Kammonen     Kuvat: Tuulia Nelimarkka http://www.tuulian.net/

SUOJAA KUDOKSILLE

Suojaa urheiluhevosen lihaksia, niveliä ja jänteitä ja ylläpitää niiden joustavuutta. Raskas fyysinen suoritus kuormittaa lihaksia, jänteitä ja niveliä. Kuormitus aiheuttaa kudoksissa matala-asteista tulehdusta, jonka hevonen tuntee kipuna.

YHDISTELMÄTUOTE

Omega-3-rasvahapot (ETA, EPA, DPA ja DHA) hillitsevät tulehdusta ja E-vitamiini hapetusstressiä.

Kaikissa Nutrolin®-tuotteissa käytetään vain luonnollista E-vitamiinia.

KÄYTÄ ENNAKOIVASTI

Jos haluat saada täyden tehon irti Sportista, aloita sen antaminen hevosellesi jo pari kuukautta ennen aktiivikauden alkamista. Lihasten antioksidantti- ja rasvahappovarastojen täydentäminen vie aikaa.