Aktivoivasta alkulämmittelyä lisää tarkkuutta lajisuoritukseen – koiraharrastaja

Equestrain

* Toteutettu yhteistyössä Equestrainin kanssa *

Muistamme verrytellä koiran ja huolehtia sen liikkuvuudesta erilaisin harjoittein, mutta mitenkäs on oman lämmittelyn laita ennen treenejä?

Nappaa tästä nopeat ja helpot vinkit arkeen ja muutaman toistokerran jälkeen saatat yllättyä iloisesti, kun kroppa liikkuu arjessa aikaisempaa vaivattomammin ja koiran kanssa suoritettavat urheiluhetket paranevat.

Aktivoivasta alkulämmittelyä lisää tarkkuutta lajisuoritukseen

Tuntuuko sinusta koskaan koiran kanssa treenatessa, että omat reaktiot olivat myöhässä tai että annoit kanssasi työskentelevälle eläimelle epäselviä pyyntöjä? Haluaisitko olla parhaimmillasi heti suorituksen alusta?

Lajisuoritusta voidaan tukea valtavasti tarkoituksen mukaisella, aktivoivalla alkulämmittelyllä. Miksi silti koiraurheilun parista puuttuu usein suoritukseen valmistavat rutiinit?

Aktivoivalla alkulämmittelyllä tutkitusti vaikutusta suoritukseen

”Koiran ohjaajan pitää huolehtia monesti enemmän juoksulajeille tyypillisistä venähdys- tai revähdysvammoista, jotka voivat olla seurausta liian kylmällä, valmistelemattomalla keholla tehdystä nopeasta spurtista.”

Alkulämmittelyä pidetään tutkitusti tehokkaana keinona valmistautua tulevaan urheilusuoritukseen, verryttely vähentää huomattavasti loukkaantumisriskiä.

Aktivoivan alkulämmittelyn ominaispiirteitä ovat:

käynnistää hengitys- ja verenkiertoelimistön toiminta ja lämmittää kudokset

herätellä hermolihasjärjestelmä (aivot, liikehermot, asentotunto)

aktivoiva tulevassa suorituksessa tarvittavat lihakset ja tukilihakset

lisätä keskittymistä ja aktivoida henkinen vireystila

Hyvinkin perinteisenä pidetty ”hölkkä ja muutama venytys” eivät valmista kehoa riittävästi vauhdikkaita tai taidollisesti tarkkuutta vaativiin lajisuorituksiin.

Koiraohjaajan alkulämmittely – keho valmiiksi nopeisiin suunnanmuutoksiin

Nopeatempoiset koiralajit vaatiivat ohjaajalta kykyä nopeisiin suunnanmuutoksiin, kiihdytyksiin ja hidastuksiin pienessä tilassa, ketteryyttä, tasapainoa, koordinaatiota sekä kykyä reagoida koiran liikkeisiin ja tilan hahmoituskykyä.

Hengitys- ja verenkiertoelimistön aktivoituminen ja kehon lämpötilan nosto on tärkeää varsinkin säiden viiletessä. 5 minuutin kevyt hölkkä, joka sisältää erilaisia polvennostoja, sivulaukkaa ja X-hyppyjä ovat helposti missä vain toteutettavia alkulämmittelyn aloittavia liikkeitä. Voit tehdä liikkeitä esimerkiksi 20m pätkissä vuorotellen 5 minuutin ajan.

Kehon lämpötilannostoa seuraa kehonhallintaa aktivoivat ja kehittävät harjoitteet. Tavoitteena erityisesti lonkan aluetta sekä jalkaterää aktivoivat harjoitteet juoksun tueksi.

Kokonaisuudessaan alkulämmittelyyn menee aikaa noin 15 minuuttia.

2 * 10 kehonpainokyykky

2×5+5 Kasakkakyykky / sivukyykky

1 * 20 pohjennousu

2 * 6+6 yhden jalan vaaka

 2 * 30s takareisi lankkupidossa

Aktivointien jälkeen valmistellaan keho nopeita reaktioita ja suunnanmuutoksia vaativaan lajisuoritukseen.

2 * 10 päkiähypyt

2 * 10 luisteluloikat paikallaan

Jos kaipaat vaihtelua, niin nappaa tästä lisää vaihtoehtoja alkulämmittelyyn tai arjen liikuttavaksi hetkeksi:
Saappaat jalassa – ratsastajalle suunnattu alkulämmittely

Mai SKIN Natural

Lisää hyvinvointia saat pitämällä oman ihosi kosteustasapainon kunnossa kotimaisten MAI-öljyjen avulla.

Tämä ihmisten oma ”Skin & Coat” kasvattaa suosiotaan Nutrolin® käyttäjien keskuudessa.

Makuvaihtoehtoja on kolme ja öljyä voit lorauttaa smoothien, tuorepuuron tai jogurtin joukkoon. Maistuu se myös salaatinkastikkeenakin!