Opetushevosen elämänlaatu parani muutamassa viikossa

Kirkkonummella Ratsutila Wiknerillä opetushevosena toimiva puoliveriruuna ”Esa” on jo pitkään kärsinyt ihovaivoista. 16 vuoden ikään ennättänyt ruuna on pidetty opetushevonen, joka on normaalisti hyväntuulinen ja leppoisa kaveri. Belgiasta alun perin kotoisin oleva Esa on asunut Wiknereillä nyt nelisen vuotta.

Kesäisin Esa on voinut hyvin, mutta syksyn tullessa atooppinen iho alkaa kuivua ja kutista. Joka vuosi ongelma on tuntunut pahenevan ja helpottavaa hoitoa on ollut vaikea löytää. On muutettu ruokintaa ja vaihdettu kuiviketta. Mistään ei kuitenkaan ole löydetty merkittävää apua. Hyvissä ajoin syksyisin aloitettu antihistamiinilääkitys on hieman hillinnyt talvikaudella iskevää kiusallista kutinaa.

Viime talvena iho meni kuitenkin huonommaksi kuin koskaan aiemmin. Oireet olivat pahentuneet jo siihen pisteeseen, että eläinlääkäri määräsi ruunalle kuurin verran kortisonia, jotta pahimmasta pakkaskaudesta päästiin yli ja iho saatiin rauhoittumaan. Kevään koittaessa tilanne onneksi alkoi taas parantua eikä Esa tarvinnut mitään lääkitystä kesän aikana vaan pystyi viettämään normaalin laidunkesän kaverinsa Ismon kanssa.

Kun tänä syksynä iho alkoi taas oireilla eikä antihistamiinista tuntunut olevan riittävän suurta apua vaivaan, Esalle päätettiin kokeilla Nutrolinin® HORSE Skin & Coat -öljyä. Muutokset alkoivat näkyä todella nopeasti, vaikka oltiin jo lähes sydäntalvessa.

– Ero aikaisempaan on ollut todella selvä. Kun kuiva iho on vaivannut Esaa, niin se alkoi ihan ratsastuksen aikanakin pysähdellä, jotta pääsisi rapsuttamaan itseään. Nyt se on rauhallinen eikä tällaisia oireita enää ole. Käänne parempaan on ollut todella valtava, tilan ratsastuskoulutoiminnasta vastaava ja ratsastuksenopettajana toimiva Maija Wikner kertoo innostuneena.

– Kuvat varmasti kertovat, miten suuresta muutoksesta on kyse.

Lähtötilanteen kuva (kuvaparin jälkimmäinen) on otettu samana päivänä, kun öljyä alettiin antaa Esalle, 29.12.2021. Aloitusannos oli 1dl. Noin viikko siitä annos pudotettiin n. 60ml:aan.

Kuvaparin ensimmäinen kuva on otettu 3.2.2022. Öljyn syöttöä takana siis vain hieman reilu kuukausi.

ratsastuskouluhevosen iho-ongelma

Nyt se on rauhallinen eikä tällaisia oireita enää ole. Käänne parempaan on ollut todella valtava.

iho-ongelma opetushevosella

Joulukuun lopussa opetushevosten loman aikana alkanut Skin & Coat -ravintoöljylisä helpotti ruunan oloa niin nopeasti, että se tuntui epätodelliselta. Voimakas kutina helpotti viikon sisällä aloituksesta. Pian karvattomaksi hangatuissa kohdissa alkoi kasvaa pehmeää haituvaa ja reilun kuukauden päästä lähes kaikki kaljuuntuneet kohdat olivat jo kiiltävän karvan peitossa. Karvan laatukin parani. Syksyn mittaan pienestä raaputtelusta alkanut ja siitä pikkuhiljaa maaniseksi hankaamiseksi äitynyt tilanne oli pois pyyhitty ja hevosen koko olemus huokui tyytyväisyyttä. Koko henkilökuntakin huomasi muutoksen. Tyytyväinen on myös ratsutilan toimitusjohtaja Annukka Wikner:

– Asiakkaatkin ovat kertoneet, miten Esa nauttii nykyään harjauksesta. Pahimpina aikoinahan se ei yhtään tykännyt, että ihoon juuri kosketaan. Skin & Coat -öljyä jatketaan varmasti Esalle tästä eteenpäinkin.

MITÄ TEKEE HEVOSESI HYVÄKSI?

Ravitsee ja suojaa ihoa sekä parantaa
karvapeitteen laatua.

Varta vasten ihon hoitoon kehitetty ravintoöljy.

Vähentää kuivan ihon oireita, kutinaa ja hilseilyä.

Lisää karvapeitteen hyvinvointia ja kiiltoa.

Tukee kesäihottuman ja ihotulehdusten hoitoa.

Ainutlaatuinen patentoitu koostumus.

Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa ja parantavat ihon luontaista suojakerrosta.

Runsaasti luonnollista e-vitamiinia (d-alfa-tokoferoli): 900 mg/ 50 ml.

Nutrolin Skin & Coat on tuonut monella hevoselle suuren avun:

Hyvästi hilse ja polttiaisriesat – Nutrolin® HORSE Skin & Coat auttoi Mokomanin kuivaan ihoon

Suomenhevostamma Mokomani on tuttu monelle raviurheilun ystävälle. Tämä hieno ja kaunis hevonen voitti Ravikuningattaren tittelin [...]

Nutrolin® Horse Skin & Coat auttoi Maesan iho- ja karvaongelmaan

Ruotsissa asuvalla islanninhevostamma Maesalla on aina ollut voimakas karvalähtö syksyisin. Syksyyn 2017 asti Maesa tiputti [...]

Nutrolin® Horse Skin & Coat auttoi Johnin iho-ongelmaan

Esteratsastaja Elena Merivirta on tehnyt yhteistyötä Nutrolinin kanssa jo pitkään. Hänen kokemuksiaan voit käydä lukemassa [...]