Nutrolin® Horse Skin & Coat auttoi Maesan iho- ja karvaongelmaan

Ruotsissa asuvalla islanninhevostamma Maesalla on aina ollut voimakas karvalähtö syksyisin. Syksyyn 2017 asti Maesa tiputti karvansa ja hankasi ihon verille aina loka-marraskuun aikoihin. Iho oli aina arka ja karvaa lähti tupoittain. Maesan omistaja Anette oli huomannut, että Nutrolin hakee iho-ongelmista kärsiviä hevosia testaamaan Nutrolin® Horse Skin & Coat –valmistetta, joten hän hakeutui tuotetestiin Maesan kanssa.

Eläinlääkäreillä ei ollut ratkaisua Maesan iho-ongelmaan

Maesan virallinen nimi on Maesa frá Stóradal ja se on syntynyt Islannissa vuonna 2007. Se tuotiin Ruotsiin maaliskuussa 2011. Syksystä 2012 lähtien Maesa on kärsinyt pahasta karvanlähdöstä. Joka kerta karvanlähtöön on liittynyt voimakas, häiritsevä kutina. Ongelmana on ollut myös talvikarvan kasvattaminen, sillä loppusyksyisen runsaan karvanlähdön jälkeen uuden karvan kasvaminen on ollut hidasta.

Maesan omistaja Anette oli pitkään yrittänyt saada eläinlääkäreiltä apua hevosensa karvanlähtöongelmaan. Ratkaisua ei kuitenkaan löytynyt, vaikka Maesaa on tutkittu paljon ja siitä on otettu verikokeita ja raapenäytteitä.

Nutrolin® Horse Skin & Coat auttoi iho- ja karvaongelmaan

Maesa alkoi saada patentoitua öljyvalmistetta keväällä 2017. Saman vuoden syksy oli ensimmäinen syksy, jolloin Maesalla ei ollut enää samaa karvanlähtöongelmaa. Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy hyvin miten huonoon kuntoon Maesan iho ja karva menivät aikaisemmin. Oikealla näkyy Maesa syksyllä 2017 eli kuusi kuukautta öljyn aloittamisen jälkeen. Aikaisemmin tuohon aikaan loppusyksyllä Maesan iho ja karva olivat aina huonossa kunnossa. Syksyllä 2017 karva kuitenkin vaihtui talvikarvaksi normaalisti. Myös kutina ja karvanlähtö hellittivät. Ero entiseen oli todella huomattava.

Nutrolin® Horse Skin & Coat auttaa iho-ongelmiin

Hevosen iho-ongelmien taustalla on usein ihon liiallinen kuivuminen. Kuiva iho hilseilee ja karvapeitteen laatu heikkenee. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille. Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Skin & Coat -kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojakerroksen muodostumista. Tuota ohutta mutta tiivistä suojakerrosta kutsutaan termillä läpäisyeste. Hyvin toimiva läpäisyeste pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia.

Nutrolin® Horse Skin & Coat on ainutlaatuinen, patentoitu ravintoöljy hevosille. Se sisältää runsaasti linolihappoa, joka on ihon ja turkin hyvinvoinnille välttämätön omega-6-rasvahappo. Lisäksi Skin & Coat -öljy sisältää linolihapon aineenvaihduntaa tehostavia omega-6 ja omega-3-sarjan rasvahappoja (GLA ja SDA) sekä luonnollista E-vitamiinia, mutta ei lainkaan kalaöljyä. Kehitimme tämän ravintoöljyn kaikkien hevosten ihon ja karvapeitteen hoitoon. Se on kuin hevosten sisäinen kosteusvoide.