Kahdensiskon kennelistä englanninspringerspanieleita

Identtiset kaksoissisarukset Johanna ja Katariina Isola kasvattavat englanninspringerspanieleita Kahdensiskon nimellä. He ovat kokeneita koiraharrastajia, jotka aloittivat kasvatustyönsä vuonna 2010. Johanna ja Katariina ovat harrastaneet vuosien ajan koiriensa kanssa monia eri lajeja, muun muassa agilitya, jossa he kisasivat 2-luokkaan asti. Viime aikoina harrastaminen on painottunut näyttelyihin, verijäljen treenaamiseen sekä spanieleiden taipumuskokeissa käymiseen. Myös mejä-kokeet ovat tulleet heille tutuiksi, sekä rally toko ja dobo.

Sisaruksen ovat Suomen Kennelliiton, Springerspanielit ry:n ja Sukoka ry:n (Suomen Koirankasvattajat ry) jäseniä. Sen lisäksi he kuuluvat paikallisiin spanielikerhoihin. Katariina on suorittanut Sukokan kasvattaja-akatemian vuonna 2016–17. Hän on toiminut myös Springerspanielit ry:n hallituksessa ja aloittaa nyt kyseisen yhdistyksen jalostustoimikunnassa.

Neljä sukupolvea omia kasvatteja

Johanna ja Katariina ovat kasvattajia, joille on tärkeää koirien hyvän perhekoiraluonteen ja käyttöominaisuuksien lisäksi rodunomainen ulkonäkö. Pentueita syntyy keskimäärin yksi vuodessa, joskus kaksi. Heillä on hyvin aikaa panostaa pentujen kodinomaiseen hoitoon ennen niiden luovutusikää.

”Meillä on pentulaatikossa parhaillaan neljäs sukupolvi omia kasvatteja. Se on yhdeksäs pentueemme. Yhteensä meillä on nyt syntynyt 72 pentua näiden vuosien aikana”, kertoi Katariina.

”Kasvattiemme omistajat vievät koiriaan ahkerasti näyttelyihin. Laskin juuri, että kasvateissamme on 7 kansainvälistä muotovaliota ja 14 Suomen muotovaliota. Tuo 14 FI MVA -tittelin saanutta koiraa tarkoittaa sitä, että 27 prosenttia kasvateistamme on saanut kyseisen tittelin. Näyttelyiden lisäksi kasvattiemme omistajat käyttävät koiriaan aktiivisesti terveystutkimuksissa. 91 prosenttia on tutkituttanut koiriensa lonkat ja silmät. 70 prosenttia tutkituista koirista on ollut A-lonkkaisia. Pyrimme järjestämään pääkaupunkiseudulla vuosittain joukkokuvauksia, joihin olemme saaneet hyvin kasvatteja paikalle”, Katariina selvensi.

”Kotona meillä on tällä hetkellä neljä aikuista koiraa. Laumaan kuuluvat kantanarttumme Diva (Wildomar’s Dig Dub ’N’ Deny), Divan tytär Amy ensimmäisestä pentueestamme (Kahdensiskon Adore Me), Amyn lapsenlapsi Essi (Kahdensiskon First Class Beauty) ja Norjasta tuotu uros Casper (Zelini’s Premier League).”

Kahdensiskon kennelin koirat ovat kauniin ulkomuodon lisäksi osoittaneet toimivuutensa erilaisissa harrastuksissa. ”Kasvateissamme on kaksi jälkivaliota, mutta niiden lisäksi on useita muita, jotka harrastavat myös mejää, metsästyskoirien jäljestämiskokeita. Parista pentueesta on myös tullut koiria, joita käytetään käytännön metsästyksessä.”

”Olemme todella iloisia ja kiitollisia siitä, että meillä on niin aktiivisia kasvattien omistajia. He jaksavat tehdä erilaisia asioita koiriensa kanssa ja myös käyttää niitä virallisissa terveystutkimuksissa.”

Nutrolin-tuotteita alusta asti

Nutrolin-ravintoöljyt ovat olleet Johannalla ja Katariinalla käytössä Nutrolinin alkuvaiheista asti. Johanna ja Katariina treenasivat agilitya samassa seurassa Olini Oy:n perustajiin kuuluvan Anna-Liisa Lundellin kanssa. Kun ensimmäiset öljypullot tulivat tuotekehittäjä, rasvahappotutkija Mikko Griinarin käsistä, Johanna ja Katariina pääsivät heti testaamaan niitä. He ovat olleet Nutrolinin tyytyväisiä käyttäjien jo yli kymmenen vuoden ajan.

”Nykyisin meillä on käytössä Nutrolin Pentu -öljyn lisäksi Nutrolin Iho ja turkki, Seniori ja Nivel Moniteho. Seniori piristi selvästi vanhuskoiraa ja Nivelestä on ollut ilmeistä apua iäkkäälle koirallemme”, kertoi Katariina.

Yksi tuotteiden käyttäjistä on Diva, viralliselta nimeltään C.I.B, C.I.E, FI, SE(U), DK, NO, NORD, EE, LV, LT, BALT, BY, RU CH, EE, LV, LT, BALT Vet Ch, NORDW-11, FIW-07, BALTW-08,BYW-09,EEW-14, EEVW-14,VWW-14, NOVW-14,HEW-14, HEVW-14, FIVW-14,TLNW-15, TLNVW-15, LV VW-16,SE VW-16, FI VW-16, EEJW-07,LTJW-07, RigaVW-17 Wildomar´s Dig Dub´N´Deny. Diva on ollut oman rotunsa paras veteraanikoira kolmena vuotena, tänä vuonna se oli toinen. Vuonna 2014 se oli ensimmäisenä veteraanivuotenaan Kennelliiton kaikkien rotujen veteraanikilpailussa toinen.

”Haluaisimme tuoda esille Nutrolin-tuotteiden hyödyt myös koiran hajuaistin ja oppimiskyvyn kehittymisessä. Meillä on vahva usko siihen, että se auttaa näissä asioissa. Koiramme ovat käyttäneet Nutrolin-tuotteita alusta lähtien. Yhtenä esimerkkinä voisi mainita meidän vajaa kaksi vuotta sitten syntyneen pentueen. Siinä emä on kolmannen polven Nutrolin-käyttäjä ja pennut saivat Pentuöljyä myös läpi kantoajan ja täällä ollessaan. Useimmat pentujen omistajat jatkoivat öljyn käyttämistä omissa kodeissaan.”

”Tästä pentueesta yhtä sijoitusnarttua koulutetaan kuulokoiraksi, ja se on myös aloitellut Hypo-koirakoulutukseen tähtäävää harjoittelua. Yksi pentueen uroksista toimii VAHI-koirana eli se jäljestää esimerkiksi autokolareissa vahingoittuneita hirvieläimiä. Se ei ole vielä tehnyt virallista VAHI-koetta, mutta sillä on vankka mejä-tausta. Samaa koiraa koulutetaan myös homekoiraksi. Yksi pentuesisarista on taas koulutuksessa viralliseksi kasvatus-ja kuntoutuskoiraksi.”

Kahdensiskon koirat ovat siis kauniin ulkomuodon lisäksi erilaisissa tehtävissä hyvin toimivia koiria.