Vesipelastuskoirien iho hyötyy Nutrolin Iho ja turkki® –ravintoöljystä

Minulla on ollut newfoundlandinkoiria lähes 20 vuotta. Nöffit ovat hurmaavia, paksuturkkisia, karhumaisia vesipelastajia. Niillä on vahva vietti veteen,  ja vesi on ehdottomasti ihaninta, mitä ne tietävät. Paksu turkki ei helposti kastu ihoa myöten, mutta kunnon uimisen jälkeen turkki kestää kuivua parikin päivää. Iho on kovalla koetuksella varsinkin kaulan, kainaloiden, nivusten ja tassujen alueilla. Nöffeillä ihotulehdukset, hotspotit ja korvatulehdukset ovatkin hyvin yleisiä.

Iho-oireet jääneet pois

Olen harrastanut vesipelastusta kahden nuorimman nöffini kanssa viitisen vuotta. Meidän jokaviikkoinen treenipaikkamme on hiekkaisessa merenrannassa. Se tuo iholle vieläkin enemmän haastetta.

Vanhempien nöffieni iho-ongelmien kanssa taistelin joka kesä. Aina joku oli antibioottikuurilla tai kortisonikuurilla, ja lisäksi aina jostain päin koiraa ajeltiin karvaa pois. Se oli siis ainaista krihnutusta kun iho kutisi.

Olen muutaman vuoden ajan antanut nöffeilleni Nutrolin Iho ja turkki® -öljyä kuureina alkukeväällä pohjavillan lähtöaikaan sekä kesällä uintikaudella pidempäänkin, ja juoksujen aikaan talvisin. Meillä ei ole sen jälkeen syöty yhtään kortisonia eikä yhtään antibioottia, eikä ole ollut minkäänlaisia ihorikkoja.

Olen vahvasti vakuuttunut, että Nutrolinin Iho ja turkki -öljyn ansiosta nöffieni iho on tarpeeksi rasvainen ja ravittu sisältäpäin ja näin ollen vastustuskykyinen merivedelle, hiekalle ja pidemmällekin kosteudelle.

Suosittelen lämpimästi!!

Kesäterveisin Anne Häyry, Esteri ja Rebekka

Kuvat: Piia Leppänen (ylin kuva sekä dummyn kanssa uiva koira), Merja Tornikoski (veneestä hyppäävä koira), Anne Häyry (rannalla istuva koira sekä kaikki kuvat, joissa kaksi koiraa) ja Riitta Kiskonen (edestä kuvattu veneestä hyppäävä koira).