Nutrolin® Horse Skin & Coat auttoi Johnin iho-ongelmaan

kuvakollaasi, jossa kolme lähikuvaa ruskean hevosen karvapeitteestä

Esteratsastaja Elena Merivirta on tehnyt yhteistyötä Nutrolinin kanssa jo pitkään. Hänen kokemuksiaan voit käydä lukemassa blogistamme. Gunvald sai apua iho-ongelmiinsa ja Elenan muut kisahevoset ovat hyötyneet Sportista ja Nivel Duosta.   Nutrolin®-tuotteet ovat siis olleet tuttuja hänelle entuudestaan.

Yllättävä reaktio ihossa

Syys-lokakuun vaihteessa 2021 Elena oli viikonlopun kilpailemassa toisella paikkakunnalla. Hän sai kisapaikalle yllättävän puhelun kun Salon Ratsastuskeskus Merlitzin työntekijät ilmoittivat tallin erään hevosen saaneen jonkin allergisen reaktion.

”Sain soiton, jossa kerrottiin tallin yhden hevosen, Johnin, saaneen jonkun ihoreaktion. Silloin oli melkoisen märkä keli, joten ajattelin, että kyseessä on jokin kosteaan säähän liittyvä ongelma”, Elena muisteli.

Johnin iho-ongelma ei mennyt ohi.

”Aikaisemman kokemukseni mukaan vastaavat ihoreaktiot ovat menneet nopeasti ohi. John ei ole mitenkään allerginen hevonen, joten meillä ei ollut edes syytä olettaa sillä olevan jokin allergiareaktio”, kertoi Elena.

lähikuva ruskean hevosen kyljestä, jossa pieniä patteja

”Konsultoimme kahta eri eläinlääkäriä. Heti seuraavana päivänä reaktion ilmestymisestä pesimme Johnin vedellä kun se ei reagoinut allergialääkkeisiin. Ensimmäinen pesu ei auttanut, joten pesimme sen uudestaan iho-oireisiin tarkoitetulla allergiashampoolla. Lisäksi muutimme sen ruokavalion. Kaikki ylimääräinen otettiin pois, se ei saanut edes säilörehua vaan ainoastaan hyvälaatuista kuivaheinää.”

Mikään näistä ei kuitenkaan tuonut täydellistä helpotusta Johnille. Patit kutisivat, joten se alkoi hangata itseään. 

”Kahden seuraavan viikon aikana oireiden vakavuus vaihteli aaltomaisesti. Välillä iho oli parempi, välillä pahempi. Liikutimme Johnia kevyesti, se oli lähinnä hölkkäilyä. Jouduimme turvautumaan myös Histec-kuureihin kun ongelma ei hävinnyt.”

Nutrolin® Horse Skin & Coat mukaan Johnin ruokintaan

Elenan äiti tiesi miten hyvin Skin & Coat oli auttanut joidenkin hevosten iho-ongelmiin. Sen vuoksi hän ehdotti Elenalle ihoöljyn lisäämistä Johnin ruokavalioon. Elena taas olisi itse vienyt Johnin klinikalle kunnon testeihin.

”Enpä olisi arvannut, että Skin & Coat auttaisi niin pian. Johnin tilanne alkoi kohenemaan yllättävän nopeasti, viikon kuluttua iho-ongelma oli jo lähes unohdettu. Lorautimme öljyä sen ruokaan kahdesti päivässä, joten se sai siis tupla-annoksen normaaliin annosteluohjeeseen verrattuna. Ohjeistimme myös asiakkaat pesemään Johnin kunnolla tuntien jälkeen ihan vain varmuuden vuoksi”, Elena kertoi.

Johnin mystisen iho-oireen aiheuttaja ei koskaan selvinnyt, mutta Skin & Coat jäi sen ruokavalioon eikä ihon kanssa ole ollut enää ongelmia.

Näin Skin & Coat toimii

Nutrolin® Horse Skin & Coat on patentoitu täsmätuote hevosten ihon hyvinvoinnin tueksi sekä erilaisten iho-ongelmien tukihoitoon. Se sisältää välttämättömiä rasvahappoja, jotka vahvistavat ihoa sisäisesti, jolloin iho kestää paremmin ulkoisia ärsykkeitä, kuten allergeenejä tai hyönteisten pistoja.

Nutrolin® Horse Skin & Coat -ravintoöljy sisältää erityisesti omega-6 linolihappoa, jota tarvitaan ihon luontaisen suojakerroksen eli läpäisyesteen ylläpitoon. Huonosti toimiva läpäisyeste aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa iho-ongelmille. Tämä öljyseos sisältää linolihapon vaikutusta tukevia rasvahappoja: alfa-linoleenihappoa, gamma-linoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA) sekä runsaasti luonnollista E-vitamiinia.

Jos iho-ongelma on haastava, parhaan tuloksen saavuttamiseksi kannattaa aloittaa suositeltua annostusta suuremmalla määrällä. Hevoselle annetaan kaksinkertainen annos ensimmäiset kuusi viikkoa, jonka jälkeen siirrytään normaalin annosteluun painon mukaisesti.

Tukee iho-ongelmien hoidossa

Hevosen iho-ongelmien taustalla on usein ihon liiallinen kuivuminen. Kuiva iho hilseilee ja karvapeitteen laatu heikkenee. Kuiva iho on myös altis yliherkkyysreaktioita aiheuttaville allergeeneille ja bakteeritulehduksille.

Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sisältävä Nutrolin® Horse Skin & Coat -kasviöljyseos tukee ihon luontaisen suojamekanismin, läpäisyesteen, muodostumista. Hyvin toimiva läpäisyeste ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja lievittää ihon kuivumisesta johtuvia iho-ongelmia.

lue lisää