Nutrolin® Nivel Duo sekä Sportti käytössä esteratsastaja Elena Merivirran hevosilla

Esteratsastaja Elena Merivirta tutustui Nutrolin® Hevonen -tuotteisiin keväällä 2017 kun hän aloitti syöttämään Iho ja karvapeite -öljyä hevoselleen Quidamorille. Tuotteesta oli huomattavaa hyötyä, ja voit lukea lisää kuvien kera täältä. Hyvän kokemuksen jälkeen Elenan muiden hevosten ruokavalioon päätyivät myös Sportti ja Nivel Duo.

Astrolle Sporttia ja Niveltä

GP-tasolla kisaava Astro saa lähes päivittäin kahta Nutrolin®-tuotetta: Sporttia sekä Nivel Duoa. ”Astro on 15-vuotias ja sillä on paljon kilometrejä takana. Siitä näkee selvästi valmisteiden tehon”, Elena kertoo.

Astro on ollut Elenalla jo 10 vuoden ajan, joten hän tuntee hevosen hyvin. ”Astro on tosi nirso, se ei esimerkiksi suostu syömään piimää. Se saa päivällä mössön, jossa on mashia, Greenlinea, mysliä, vitamiineja ja elektrolyyttejä. Nutrolinit menevät siinä samalla ongelmitta.”

Elenan muille hevosille Sporttia

Elenan kolme muuta hevosta, Stella Querida, Gon Charles ja Gon La Paz, saavat Sporttia. ”Niistä huomaa selvästi, jos ne ovat olleet esim. pari viikkoa ilman Sporttia. Kolmikon liikkeistä huomaa heti, etteivät ne ole niin joustavia ja vetreitä kuin Sportin kanssa. Meillä käy hieroja säännöllisesti, ja hänellä on harvoin mitään sanottavaa hevosten lihaksista. Hevosillamme ei ole myöskään lämpöä tai turvotusta missään. Uskon Sportin vaikuttavan siihen, että hevoset pysyvät kokonaisvaltaisesti hyvässä kunnossa”, hän toteaa.

Stall Merlitzissä on myös useita muiden omistamia hevosia, joiden ruokavalioon Sportti kuuluu.

Miten Sportti auttaa hevosta?

Nutrolin® Hevonen Sportti on omega-3-rasvahapoista ja luonnollisesta E-vitamiinista koostuva yhdistelmävalmiste, joka auttaa urheilu- ja kilpailuhevosen elimistöä jaksamaan kovassa rasituksessa. Se myös nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen.

Vaikka kala ja kalaöljy eivät ole hevosen luontaista ravintoa, toimii kalaöljy hevosenkin elimistössä ylivoimaisen tehokkaasti. Sportin sisältämät kalaöljyn omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, tehostavat merkittävästi hevosen ruokintaa. Kalaöljyn omega-3-rasvahapot suojaavat kudoksia yli 10 kertaa tehokkaammin kuin pellava-, rypsi-, hamppu- ja chiansiemenöljyn omega-3-rasvahapot.

E-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka hillitsee kudosten liiallista hapettumista eli hapetusstressiä. E-vitamiini tehostaa kalaöljyn kudoksia suojaavaa vaikutusta. Kaikissa Nutrolin®-tuotteissa käytetään vain luonnollista E-vitamiinia.

Sportin sisältämä kalaöljy on lääkelaatuista, joten sen maku on hyvin mieto. Se on siis helppo antaa rehujen mukana.

Miten Nivel Duo auttaa hevosta?

Nutrolin® Hevonen Nivel Duo on ravintolisä, jossa yhdistyy kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta vaimentava vaikutus ja perinteisten nivelravinteiden nivelkudoksen uudistumista tukeva vaikutus. Tuote koostuu kahdesta komponentista – nestemäisestä kalaöljystä sekä jauheen muodossa annosteltavasta glukosamiinin, kondroitiinisulfaatin ja MSM:n seoksesta.

Valmistuksessa käytetty kalaöljy ja nivelravinteet ovat lääkelaatuisia raaka-aineita. Molemmat komponentit annostellaan samanaikaisesti hevoselle, jolloin saadaan omega-3-rasvahappojen ja nivelravinteiden tehokas yhdysvaikutus.

Nivelongelmiin (kuten esim. nivelrikkoon) liittyy usein nivelessä oleva tulehdus, joka pahentaa nivelkudoksissa nivelvaurion vaikutusta. Niveleen pesiytyneen kroonisen tulehduksen vaimentaminen onkin nivelvaivojen hoidon keskeinen tavoite. Suurina annoksina kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla on tulehdusta vaimentava vaikutus. Tulehduksen väistyessä perinteiset, tutkitut nivelravinteet (glukosamiini, kondroitiinisulfaatti ja MSM) tukevat nivelkudoksen uusiutumista.