Saana Tuurin raviponien Rondon ja Pärren vauhdikas vuosi

kollaasikuva nuori nainen voittoseppele kaulallaan oleva russponi sekä russponi harjoituskärryjen edessä lumisessa talvimaisemassa

Rondon kausi oli rikkonainen kesällä pahentuneiden terveysmurheiden takia. Rondon ihossa olevat kasvaimet aktivoituivat, mutta onneksi ne todettiin hyvänlaatuisiksi ja saatiin poistettua. Leikkauksen ja sairasloman jälkeen pystyimme palaamaan normaaliin arkeen.

Toivottavasta kuluva kausi olisi ehjempi ja saisimme Rondon kanssa hyviä suorituksia, jotka vastaisivat sen tasoa.

russponi voittoloimen päällä nuoren naisen kanssa

Pärre vietti viime vuoden Mikkelissä ystävieni valmennuksessa, jotta minä sain viedä loppuun opintoni AMK:ssa.
Pärren kausi meni äärettömän hyvin! Kesällä 2020 se sijoittui montén SM:ssä pronssille, syksyllä se kruunattiin poniruhtinaaksi ponikuninkuusraveissa, joissa se voitti Poni Stakesin ja oli vieläpä Suomen voitokkaimpia poneja!

Tälle kaudelle riittää siis tavoitteita. Tärkeintä olisi kuitenkin päästä kilpailemaan omalla tasolla ja pärjätä mahdollisimman hyvin.

russponi valjastettuna reen eteen valjastuskatoksessa

Talvitreenejä ja kesän odotusta

Poneille kuuluu nyt hyvää. Korona on perunut talven kilpailut, mutta seuraamme tilannetta ja toivomme, että pääsisimme viimeistään keväällä palaamaan takaisin kilparadoille. Olemme aloittaneet talvitreenaukset. Ne ovat tuntuneet hyvältä, ja kovasti odotamme jo kesää.

Poneilla on käytössä Nutrolin® Hevonen Sportti -tuote, ja olemme olleet valtavan tyytyväisiä! Tuote auttaa palautumisessa ja edistää lihaksiston ja nivelten hyvinvointia. Öljy auttaa myös pitämään ponien karvan kiiltävänä ja hyvässä kunnossa klippauksesta ja loimittamisesta huolimatta. Nirsompikin poneista on syönyt öljyn hyvin ruuan seassa.

Terkkuja kaikille täältä meiltä ja mukavaa kesän odotusta! 😊

russponi harjoituskärryjen edessä ja toinen käsihevosena sen vieressä
russponi harjoituskärryjen edessä talvisessa maisemassa

Kirjoitus ja kuvat: Saana Tuuri