Nutrolin® oleogeelit – uutta 2024!

Uutuus Nutrolin® oleogeelit

INNOVAATIO, JOKA MUUTTAA LISÄRAVINTEIDEN PELIKENTÄN

Olemme ensimmäisenä yrityksenä maailmassa onnistuneet tekemään kalaöljystä stabiilin oleogeelin. Näin kehitimme aktiivisesti vaikuttavan alustan, joka laajentaa kalaöljyn omega-3-rasvahappojen vaikutusta entisestään: oleogeeliin pystymme lisäämään ravintoaineita, jotka eivät liukene öljyyn.

Kalaöljyn omega-3-rasvahapot suojaavat elimistöä*. Lisäksi ne tukevat muiden tehokkaaksi tunnettujen ravintoaineiden toimintaa. Yhteisvaikutus on parhaimmillaan synergistinen.

Nutrolin® GUT & FLORA
Nutrolin® GUT FLORA suolistovaikutus
  • Omega-3-rasvahapot suojaavat SUOLEN SEINÄMÄÄ
  • Probiootit ja prebiootit tukevat MIKROFLOORAN toimintaa

20 kg koiran päiväannos sisältää:
• 1000 mg omega-3 EPA + DHA
• Miljardi elinkykyistä probioottista bakteeria (E. faecium)
• 50 mg E-vitamiini

Pakkauskoko 200 g

KOOSTUMUS

Kalaöljy1)
Hiivahydrolysaatti2)
Inuliini3)
Krilli Euphausia superba4)

Sisältää runsaasti:1)Omega-3-rasvahappoja
2)Prebioottinen MOS, beta-glukaani ja kitiini
3)Prebioottinen FOS ja fruktaani
4)Omega-3-fosfolipidejä

LUONNOLLISET LISÄAINEET

Enterococcus faecium, DSM10663/NCIMB 10415 (4b)5)
E-vitamiini (3a700)
Tokoferoliuute (1b306)
Rosmariiniuute (2b)

5)Probiootti suoliston mikrobiflooran tasapainottamiseen

RAVINTOAINEET

Rasva 75,7 %
Valkuainen 7,1 %
Kuitu 8,1 %
Tuhka 5 %

Nutrolin® HIP & JOINT
Nutrolin® HIP JOINT
  • Omega-3-rasvahapot suojaavat NIVELIÄ
  • Glukosamiini ja kondroitiini tukevat nivelkudoksen REGENERAATIOTA

20 kg koiran päiväannos sisältää:
• 1400 mg omega-3 EPA + DHA
• 600 mg glukosamiini HCl ja 400 mg kondroitiinisulfaatti
• 50 mg E-vitamiini

Pakkauskoko 200 g

KOOSTUMUS

Kalaöljy1)
Glukosamiini HCI
Kondroitiinisulfaatti
Krilli Euphausia superba2)

Sisältää runsaasti:1)Omega-3-rasvahappoja
2)Omega-3-fosfolipidejä

LUONNOLLISET LISÄAINEET

E-vitamiini (3a700)
Tokoferoliuute (1b306)
Rosmariiniuute (2b)

RAVINTOAINEET

Rasva 79 %
Valkuainen 1 %
Kuitu 0 %
Tuhka 5 %

Nutrolin® TEETH & GUMS
Nutrolin® TEETH & GUMS
  • Ascophyllum nodosum merilevä ehkäisee PLAKIN  ja HAMMASKIVEN muodostumista
  • Omega-3-rasvahapot suojaavat IENKUDOSTA

20 kg koiran päiväannos sisältää:
• 1000 mg omega-3 EPA + DHA
• 700 mg merilevä (Ascophyllum nodosum)
• 50 mg E-vitamiini

Pakkauskoko 200 g

KOOSTUMUS

Kalaöljy1)
Merilevä (Ascophyllum nodosum)
Krilli Euphausia superba2)

Sisältää runsaasti:1)Omega-3-rasvahappoja
2)Omega-3-fosfolipidejä

LUONNOLLISET LISÄAINEET

E-vitamiini (3a700)
Tokoferoliuute (1b306)
Rosmariiniuute (2b)

RAVINTOAINEET

Rasva 79 %
Valkuainen 2,5 %
Kuitu 1 %
Tuhka 9 %

Nutrolin oleogeeliannostelu
ANNOSTELU

Annostele tahna kerran päivässä ruoan joukkoon. Sopii jatkuvaan käyttöön.

*Kalaöljyn omega-3-rasvahapot tukevat elimistön luonnollista immuunivastetta

Omega-3-rasvahappojen vaikutuksia elimistössä on tutkittu paljon. Matala-asteinen, krooninen tulehdus on ravitsemuksellisen intervention kannalta kiinnostava tutkimusalue. Viimeaikaisissa tutkimuksissa on nostettu esiin erityisesti omega-3-rasvahappojen rooli tulehduksen päättämisessä – inflammaation resoluutio. Entsyymit, jotka muodostavat arakidonihaposta tulehduksen käynnistämisen välittäjäaineita (eikosanoideja), katalysoivat myös omega-3-rasvahapoista tulehdusreaktion päättäviä välittäjäaineita. Nämä ns. SPM (specific pro-resolving mediator) molekyylit muodostuvat solukalvoihin sitoutuneista omega-3-rasvahapoista. Solukalvojen omega-3-rasvahappojen (EPA ja DHA) määriä voidaan lisätä kohtuullisen nopeasti, kun omega-3-rasvahappojen annos on riittävä (100 – 150 mg/kg0,75). Kasviöljyjen omega-3 alfa-linoleenihappo on tässä suhteessa tehoton.

UUTUUS
49,9099,90
UUTUUS
UUTUUS

SYVENTÄVÄÄ TIETOA

Kolme uutta, innovatiivista Nutrolin® omega-3-oleogeelivalmistetta nivelten, suoliston ja suun hyvinvointiin

Mikko Griinari ja Lily

Mikko Griinari

 PhD, Olini Oy

Nutrolin®-sarjan uuden olomuodon tuotteissa hyödynnetään kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevää vaikutusta.

Vallitsevan käsityksen mukaan kalaöljyn omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä vaikutus selittää sitä, miksi koirien ruokintaan lisätty kalaöljy helpottaa nivelrikosta kärsivän koiran oireita ja parantaa koiran liikkuvuutta (Söderlund & Heikkilä 2019). Nutrolin® Hip & Joint on ensimmäinen ja edelleen ainoa nivelten toiminnan ylläpitoon tarkoitettu täydennysrehu, joka sisältää kalaöljyä sellaisen määrän, että sillä voidaan olettaa olevan tulehdusta hillitsevä vaikutus.

Uusi olomuoto

Nutrolin® Hip & Joint tuote tulee markkinoille vuoden 2024 alussa uudessa olomuodossa. Nestemäisen kalaöljyn ja erillisten tablettien sijaan omega-3-rasvahapot annostellaan oleogeelinä, johon on lisätty yleisimmin käytetyt nivelravinteet, glukosamiini ja kondroitiini. Omega-3-rasvahapot hillitsevät tulehdusta nivelkudoksissa ja glukosamiini + kondroitiini tukevat nivelkudoksen regeneraatiota.

Oleogeeli on aktiivinen, hyviä rasvahappoja sisältävä vedetön ja stabiili kantoaine, johon voidaan yhdistää erilaisia tehokkaaksi tunnettuja ravintoaineita. Suoliston hyvinvointituotteen, Nutrolin® Gut & Floran omega-3-rasvahapot hillitsevät suoliston tulehduksellisuutta ja probiootit tasapainottavat suoliston mikrobiomia. Vastaavasti Nutrolin® Teeth & Gums -tuotteessa on kaksi vaikuttavaa komponenttia: plakin ja hammaskiven kertymistä vähentävä Ascophyllum nodosum merilevä ja tulehdusprosessia ikenissä hillitsevä kalaöljy.

Kalaöljyn omega-3-rasvahapot ja tulehdus

Omega-3-rasvahappojen tulehdusta vaimentavaa vaikutusta on tutkittu aktiivisesti 80-luvulta lähtien. Matala-asteinen, krooninen tulehdus on ravitsemuksellisen intervention kannalta kiinnostava tutkimusalue.

Ensimmäiset tutkimuksen kohteena olleet mekanismit liittyivät immuunisolujen solukalvojen rakenteen muutoksiin sekä omega-rasvahappojen ja omega-6 arakidonihapon antagonismiin. Todettiin, että omega-3-rasvahapot vähensivät arakidonihaposta muodostuvien tulehduksen välittäjäaineiden, eikosanoidien, muodostumista. Lisäksi havaittiin, että omega-3 EPA:sta muodostuvat eikosanoidit olivat biologisesti vähemmän aktiivisia kuin arakidonihaposta muodostuneet (Calder 2010).

Vuosituhannen vaihteessa tutkimuksessa nousivat esiin omega-3-rasvahappojen vaikutukset tulehdusta välittävien proteiinien, esim. sytokiinit, transkriptioon. Näissä tutkimuksissa on tunnistettu kolme keskeistä mekanismia, joiden välityksellä omega-3-rasvahapot ehkäisivät pro-inflammatorisen transkriptiotekijän, Nf-kB, aktivoitumista (Calder 2012).

Viime vuosina tutkimuksissa on nostettu esiin erityisesti omega-3-rasvahappojen rooli tulehduksen päättämisessä – inflammaation resoluutio (Serhan & Levy 2018). Samat entsyymit, jotka muodostavat arakidonihaposta tulehduksen käynnistämisen välittäjäaineita, eikosanoideja, katalysoivat myös tulehdusreaktion päättäviä välittäjäaineita omega-3-rasvahapoista. Nämä ns. SPM molekyylit (specific pro-resolving mediator) muodostuvat solukalvoihin sitoutuneista omega-3-rasvahapoista.

Ravinnon kalaöljytäydennys nostaa solukalvojen omega-3-rasvahappojen (EPA ja DHA) pitoisuutta verrattain hitaasti. Koirilla omega-3-rasvahappojen pitoisuuden maksimitaso punasolujen solukalvoilla saavutettiin 3 kuukaudessa (Stoeckel ym. 2011). Ihmisillä maksipitoisuus saavutettiin 6 kuukaudessa (Katan ym. 1997). Tutkimuksissa, joissa ravinnon kalaöljytäydennys on parantanut koiran liikkuvuutta, ravinnon omega-3-rasvahappoannos on ollut 100 – 150 mg/kg0,75 ja tarkastelujakson pituus 2 – 6 kk. Tämä antaa osviittaa riittävän omega-3-rasvahappotäydennyksen määrästä ja täydennysjakson pituudesta.

Omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevät vaikutukset tulevat siis esiin suurilla omega-3-rasvahappojen annoksilla. Solukalvojen omega-3-rasvahappojen pitoisuuksia voidaan käytännössä nostaa vain täydentämällä ravintoa omega-3 EPA ja DHA rasvahapoilla, joita saadaan kalaöljystä, kalasta ja muista merieliöistä. Kasviöljyjen omega-3 alfa-linoleenihappo muuntuu vain vähäisessä määrin EPA:ksi, ja siksi sitä ei pitäisi markkinoida tulehdusta hillitsevänä ravinnon omega-3 lisänä.

LÄHTEET:
Calder, P.C. (2010).  Omega-3 Fatty Acids and Inflammatory Processes. Nutrients, 2. 355-374.

Calder, P.C. (2012). Omega-3 polyunsaturated fatty acids and inflammatory processes: nutrition or pharmacology? Br. J. Clin. Pharmacol. 75:3. 645–662

Katan, M.B., Deslypere, J.P., van Birgelen, A.P.J.M., Penders, M. & Zegwaard, M. (1997). Kinetics of the incorporation of dietary fatty acids into serum cholesteryl esters, erythrocyte membranes, and adipose tissue: an 18-month controlled study. J. of Lipid Res. 38. 2012-2022.

Serhan, C.N. & Levy, B.D. (2018). Resolvins in inflammation: emergence of the pro-resolving superfamily of mediators. J. Clin. Invest. 128:7.

Stoeckel, K., Højvang Nielsen, L., Fuhrman, H. & Bachmann, L. (2011). Fatty acid patterns of dog erythrocyte membranes after feeding of a fish-oil based DHA-rich supplement with a base diet low in n-3 fatty acids versus a diet containing added n-3 fatty acids. Acta Vet. Scand. 53:57.

Söderlund, E. & Heikkilä, H. (2019). Suomen eläinlääkärilehti. 125:7. 407 – 413.