Tuhansia tarinoita – Koirat

Neljä whippetiä, vauhtia ja jännitystä

Oli anturakiviä, kaljuuntuva häntä, operoitu varpaan nivelside ja kaksi tulevaa ratajuoksijaa. Kaikesta on selvitty, ja nyt whippet-porukka pystyy keskittymään olennaiseen eli treenaamiseen (ja kasvamiseen). Zelda, Leyda, Nanda ja Tayda ovat juoksulinjaisia whippetejä, joiden emäntä opiskelee klinikkaeläinhoitajaksi ja panostaa urheilukoiriensa ruokintaan. Lue blogistamme miten Noora lähti ratkaisemaan mm. anturakiviongelmaa, joka on vinttikoirilla yleinen riesa. LUE LISÄÄ >>

SIMO ❤ NUTROLIN

Simo, pian 2 vuotta täyttävä ranskanbulldoggi, on syönyt noin puolet elämästään Nutrolin Nivel Monitehoa. Simolla todettiin toisessa polvessa patellaluksaatio vajaa vuosi sitten, jolloin sopivan kalaöljyn ja nivelravinteen valitseminen tuli ajankohtaiseksi. Nutrolinin Simo palvelijoineen valitsi suomalaisuuden ja laadukkaiden raaka-aineiden vuoksi. Samassa paketissa on kätevästi sekä öljy että nivelravinteet, jolloin ei tarvitse ostaa useampaa eri tuotetta. Ruoka maistuu Nivel Monitehon vuoksi entistä paremmalta ja nivelien hyvinvoinnin lisäksi myös kiiltävä turkki saa usein kehuja.

Nanan nivelrikko

Tapasimme Nanan ensimmäisen kerran 10-vuotiaana. Vanha koira oli sairastunut nopeasti etenevään nivelrikkoon. Nanan oli vaikeaa nousta pediltä, ja se ärsyyntyi helposti perheen nuoremmille koirille. Siinä vaiheessa kun koira pääsi mukaan Nutrolin Nivel moniteho® -valmisteen testiryhmään, se oli ollut jo pitkään kipulääkityksellä, ja Nanan omistaja oli valmistautunut siihen että joutuisi pian luopumaan koirastaan. Rottweilernarttu alkoi kuitenkin muutamassa viikossa voida hämmästyttävän hyvin. Se alkoi liikkua vaivattomammin ja lähti taas mielellään lenkeille mukaan. Nana sai monta hyvää vuotta Nutrolin Nivel monitehon ansiosta – ja ilman kipulääkkeitä.

Hugo

Tässä on Hugo päältä ja sisältä. Parivuotiaana pieni koira kuvattiin, koska kavereiden kanssa kaahailu johti yleensä kolmijalkaisuuteen. Rakenteellinen heikkous oli aiheuttanut nivelrikon, vaikka Hugo oli vasta nuori koira. Se sai kipulääkkeet. Koiralle ryhdyttiin antamaan myös Nutrolin Nivel moniteho® -valmistetta, ja kuukauden käytön jälkeen oli selvää että sillä tiellä jatkettaisiin. Hugo tarvitsi enää satunnaisesti kipulääkettä. Nyt muutamaa vuotta myöhemmin pikkukoira on edelleen iloinen ja leikkisä. Nivel moniteho kuuluu 4,5-vuotiaan Hugon jokaiseen päivään.

Maija Vinnikan norjalaistunut lauma

Silla on 12,5-vuotias ja Maaru täyttää pian 16 vuotta. Molemmat ovat jo pitkään olleet Nutrolin®-käyttäjiä. Maaru jaksaa hämmästyttää vieraita pirteydellään: on vaikea uskoa että koira on jo niin iäkäs. Maija ei edes muista milloin Maarun on pitänyt viimeksi käydä eläinlääkärissä. Virkeät veteraanit jaksavat lenkkeillä joka päivä.

Kolme nuorempaa koiraa, Ask, Yax ja Rio, ovat saaneet Nutrolinia pennusta saakka. Kolmikko harrastaa aktiivisesti agilitya ja muita vauhtilajeja. Maijan motto on ”vain paras on kyllin hyvää koirillemme, ja siksi valintamme on Nutrolin®.”

Moskun hotspot

Japaninpystykorva Moskun tuuhea turkki hautoi allaan kutisevia hot spot -alueita. Moskun omistajan oli ajeltava koiran turkki pois. Samalla hän ryhtyi antamaan koiralleen Nutrolin Iho & turkki -ravintoöljyä. Yllättävän nopeasti koiran iho tervehtyi, ja se kasvatti uuden upean turkin. Mosku saa nyt jatkuvasti Iho & turkki® -öljyä.

Nivelrikko ei
lannistanut Helviä

Helvi on vuonna 2008 syntynyt landseer, joka muutti Kaakkois-Suomeen Liettuasta. Toiveissa oli saada Helvistä kaveri monenlaisiin harrastuksiin, kenties jopa jalostukseen soveltuva, vähän vieraampaa linjaa edustava narttu. Jalostushaaveet romuttuivat virallisten lonkkakuvien paljastaessa D-asteen lonkkaniveldysplasian. Samalla heräsi myös pelko koiran terveyden puolesta: olisiko Helvistä edes harrastuskoiraksi? Päätös ottaa Nutrolin Nivel Moniteho® jokapäiväiseen käyttöön ja elää sen jälkeen tilanteen ja koiran voinnin mukaan oli näin jälkikäteen ajateltuna yksi parhaista päätöksistäni. Helvi ei ole nimittäin oireillut nivelrikkoa ollenkaan, ja meiltä olisi jäänyt monet upeat saavutukset saavuttamatta, mikäli olisin jättänyt sairauden pelossa Helvin pois harrastusten parista!

Tällä hetkellä Helvi on aktiivinen ja vireä 9-vuotias, joka on rotunsa ensimmäinen ja ainut kolmen lajin valio: vesipelastusvalio Suomesta, Ruotsista ja Virosta, jäljestämisvalio Suomesta ja Ruotsista sekä kansainvälinen muotovalio ja seitsemän maan muotovalio. Helvi käy edelleen näyttelykehissä ja kilpailee tottelevaisuuskokeissa ja rally-TOKO:ssa. Vedessä lutraamiseen se keskittyy todennäköisesti enää huvi- ja kuntoilumielessä.

C.I.B, FI & SE & EE VPVA, FI & SE JVA, POHJ & BALT & FI & RU & SE & NO & EE & LV & LT MVA, BALT & EE & LV & LT VMVA, LVVV-17, HeVW-17, PMVV-17, VV-17, BH, TK1, TK2, RTK1, RTK2 Neris Grafika

Nivelrikko ei lannistanut Helviä

Metsästyskoiran anturat koetuksella

Uuno on pian 7-vuotias energinen käyttölinjainen englanninsetteri. Metsästyskoiran tassut ovat usein kovilla sen juostessa vaihtelevissa maastoissa. ”Uunon anturat olivat karheat ja helposti halkeilevat. Päädyimme kokeilemaan Nutrolin Iho & turkki -öljyä reilu pari vuotta sitten ja apu löytyi siitä! Polkuanturat ovat pehmoiset ja kimmoisat, eivätkä ole enää halkeilleet. Lisäbonuksena turkki kiittää!

Kerran pidimme noin kuukauden tauon öljyn antamisessa, ja sen huomasi pian: anturat olivat paljon karheammat. Tämän jälkeen emme ole taukoa pitäneet. Nyt käyttöön otettiin myös Sportti, jota Uuno saa iltaruoan seassa.”

Hekan halkeilevat anturat

Tassuterveisiä villakoira Hekalta: ”Anturat joutuvat koville, sillä Heka treenaa aktiivisesti koirafrisbeetä ja agilitya. Aiemmin Heka sai toista koirien öljyvalmistetta, mutta ilman näkyviä tuloksia. Kerran yhdestä anturasta kuoriutui iso osa pintaa pois, mikä on tietysti kivuliasta koiralle. Tässä vaiheessa aloin antaa Hekalle Nutrolin Iho & turkki® -valmistetta. Muutamassa kuukaudessa anturat olivat kuin uudet: tasaiset ja joustavat. Nutrolin® on kuulunut Hekan ruokavalioon siitä pitäen eli jo viisi vuotta.”

Belgianpaimenkoira Kiiran SLO saatiin rauhoittumaan

Kun Kiiralla puhkesi kynsisairaus SLO, koiran emäntä otti yhteyttä Nutrolin®-tuotekehitykseen. Hän on biologi, ja halusi selvittää mistä rasvahapoista koiralle olisi eniten hyötyä. Tästä syntyi mielenkiintoinen keskustelu. SLO:n hoidossa on nimittäin saatu hyviä vasteita ravintoöljyllä, jossa on runsaasti kasviperäistä omega-6 linolihappoa ja sitä täydentäviä GLA- ja omega-3-rasvahappoja. Patentoitu Nutrolin Iho & turkki® on juuri tällainen, runsaasti linolihappoa sisältävä öljy, jota on täydennetty GLA:lla ja kasvipohjaisella omega-3:lla. Nutrolin Iho & turkilla on tästä syystä saatu hyviä SLO-hoitovasteita. Kalaöljy puolestaan sisältää hyvin vähän linolihappoa eikä sen käyttöä SLO:n hoidossa ole testattu tutkimuksissa. Kiiran omistaja oli tyytyväinen kuulemaansa ja ryhtyi antamaan koiralle Iho & turkki -ravintoöljyä. Nyt yli 10-vuotias tervueren on voinut hyvin jo vuosien ajan.

Jonna Keskitalon agilitykoirat

“Olen intohimoinen agilityurheilija ja nautin lajista täydestä sydämestäni. Aloitin agilityn 10 vuotta sitten ja parasta tässä fyysisessä lajissa ovat iloinen yhteinen tekeminen, molemminpuolinen kehittyminen ja oppiminen sekä vauhti. Minulla on kaksi shetlanninlammaskoiraa, 5-vuotias Kuura ja 1-vuotias Hile, jotka saavat Nutrolinia ympäri vuoden ja se on olennainen osa koirieni ruokintaa muiden hyvinvointia tukevien lisäravinteiden lisäksi. Haluan, että koirani pysyvät terveinä ja että palautuminen suoritusten ja pitkien kisamatkojen jälkeen sujuu mahdollisimman hyvin. Kumpikin koiristani on saanut jo pentuna Nutrolin Pentua ja nyt käytämme sekä Nutrolin Sporttia että Nutrolin Iho & turkkia. Koirieni hyvinvointia tukevat myös mm. liikunta, säännölliset huollot sekä treenin ja levon rytmittäminen.

Ensimmäisissä arvokisoissamme 2015 voitimme suomenmestaruuden Kuuran kanssa. Vuonna 2016 pääsimme maajoukkueeseen ja edustimme Suomea Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Norjassa. Seuraavana vuonna pääsimme karsintakilpailun voiton myötä Suomen European Open-joukkueeseen ja matkasimme Kuuran kanssa heinäkuussa European Open-kilpailuihin Italiaan. Siellä saavutimme yhdessä medijoukkueen kanssa joukkuehopeaa. Maajoukkue-edustus vei meidän myös Ruotsiin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, jossa voitimme Pohjoismaiden joukkuemestaruuden ja syksyllä osallistumme ensimmäistä kertaa agilityn MM-kisoihin Tsekeissä, joka oli upea kokemus!”

Vanha Lyyti löysi taas liikkumisen riemun

Videolla leikkii 14-vuotias Lyyti, jolla on vaikea nivelrikko. Lyytin omistaja, eläinlääketieteen opiskelija, ei jaksanut uskoa että mistään nivelvalmisteesta voisi enää olla koiravanhukselle apua. Viime vuodet Lyyti oli lähinnä vain makaillut, sillä sen liikkuminen oli todella kivuliasta ja hidasta. Lyytin omistaja päätti kuitenkin kokeilla Nutrolin Nivel monitehoa. Ilo ja hämmästys olivat melkoiset kun kolmen viikon käytön jälkeen polski owczarek nizinny -vanhus alkoi taas leikkiä ja juoksi ovelle tervehtimään kotiin saapuvia. Nykyään Lyytin omistaja toimii jo työssä klinikkaeläinlääkärinä ja tietää omasta kokemuksesta mitä suositella nivelrikkokoirille.

Zulin osteokondroosi

Zuli on valkoinenpaimenkoira, jolla jo nuorena todettiin nivelvaivoja. Molemmissa polvissa todettiin nivelrikko 2,5-vuotiaana. Nutrolin®-tuotekehitys haki juuri silloin testikoiria testaamaan uutta nivelvalmistetta, ja Zuli pääsi mukaan. Siitä lähtien, eli monen monta vuotta, Zuli on saanut jatkuvasti Nutrolin Nivel monitehoa. Aiemmin agilitya harrastanut koira vaihtoi harrastuksekseen TOKO:n, ja on menestynyt lajissa upeasti. Ontuminen on pysynyt poissa, ja Zuli on pystynyt jatkamaan aktiivista harrastuskoiran elämää.

Aktiiviuralle kuntoutuksen ja huollon avulla

Hartaasti odotetun bordercollienpentu Danan ja sen emännän Sanna Alhon harrastuslistalle oli suunniteltu agilitya ja palveluskoiralajeja. Vuoden ikäisenä työlinjaisen ja energisen koiran luustokuvista löytyi lievä OCD. Hiukan myöhemmin Dana alkoi oireilla hiukan selkäänsä ja takajalkojaan. Tätä seurasi puolentoista vuoden tutkimusjakso, ja lopulta syyksi selvisi ahdas nikamaväli lannerangassa, mikä painoi selän ja takajalkojen hermoja. Eri ammattilaisten avulla Sanna rakensi Danalle kuntoutusohjelman, jotta koira voisi elää mahdollisimman aktiivista elämää. Samalla koiran ravitsemusta alettiin täydentää Nutrolin Nivel moniteholla, joka on nykytietämyksen valossa monipuolisin ravintotuki nivelsairauksissa.
Huolto-ohjelma onnistui niin nappiin, että Dana ja Sanna ovat pystyneet harrastamaan tavoitteellisesti palveluskoiralajeja ja agilitya. Lisäksi koirakko kilpailee SM-tasolla haussa ja etsintäkokeessa.

Blogissamme on Danan koko tarina. Sanna toivoo, että tarina antaa toivoa niille, jotka painivat samanlaisten vaikeuksien äärellä. Sannaa se muistuttaa siitä, että parhaasta harrastuskaverista on pidettävä hyvää huolta – ihan jokaikinen päivä.

Thean ontuminen loppui

”Kun Thea oli syönyt Nutrolin Nivel moniteho® -valmistetta kuukauden, minun oli pakko sanoa ääneen Wau. Thean liikkuminen oli helpottunut todella huomattavasti. Koirallani todettiin jo nuorena spondyloosi, ja sen agilityura loppui siihen. Sen jälkeen Thea on saanut elää niin aktiivista elämää kuin sen kroppa on sallinut. Thea on ollut myös onnettomuusaltis koira, mikä ei ole aina parantanut tilannetta. Elämäniloa siltä ei kuitenkaan ole koskaan puuttunut! Nyt Nivel monitehon myötä koko koiran liikkuminen ja olemus on muuttunut täysin. Olen kiitollinen että tuttavani vinkkasi minulle tästä tuotteesta.”