Kuinka yhdistää tahna ja öljy?
Meillä asustaa 7 tyttökoiran lauma. Hormonikierrot ja iän mukanaan tuomat vaivat näkyvät salukeissamme. On ohentunutta karvaa, nivelten ongelmia. On kilpailu-uralla ja maastossa vapaana juostessa sattuneita murtumia, venähdyksiä, haavoja. Hammasvaurioita ja säännöllisiä hammaskiven poistoja toisilla enemmän kuin toisilla. Kaikkea mahtuu mukaan. 
 
Jos jotain olen tässä oppinut matkalla, on ennakointi. Tarjoamalla koiralle lajityypillisen liikunnan ja palautumisen olen jo pitkällä. Lisäksi pitämällä lihaksista ja nivelistä huolta ravinnolla, lisäravinteilla ja lihashuollolla päästään vielä askel eteenpäin. Lepoa ei saa unohtaa. Tämä paketti kun on kasassa niin sujuu myös elämä kotona, koska se on kaikkein tärkeintä.
 
Harrastamme  vinttikoiralajeja kaikissa eri muodoissa ja käymme näyttelyissä silloin kun se hyvältä tuntuu. Koirieni on oltava suorituskykyisiä. Koirieni on selvittävä arjesta ilman että joka päivä on kipua ja kangistumista. Käännyn herkästi fysioterapeutin ja eläinlääkärin puoleen.
 
Normaalisti kilpailukauden alkaessa olen hyvin taikauskoinen enkä muuta mitään. Tänä vuonna tein poikkeuksen. Kilpailevalle Minoolle meni suunnitellusti Nutrolin Sport, kuten muillekin kisaaville. Minoolla oli ensikilpailu 10.2.24 eikä mikään ruokinnassa tai valmistautumisessa saanut mennä pieleen. Enemmänkin minun  itseni vuoksi!
 
Tähän väliin olin kuitenkin päättänyt ottaa käyttöön koko laumalle myös uutta hampaiden hoitoon tarkoitettua Nutrolin Teeth & Gums -tuotetta. Osalla on tulossa hammaspuhdistuksia, niin ajattelin että tällä uudella tuotteella saatan helpottaa myös hammaslääkärin työtä.
 
Minoon kohdalla heräsi kuitenkin kysymys miten nämä (Sport ja Teeth & Gums) toimivat yhdessä. En olisi millään malttanut jättää Sporttia pois. 
 
Onnekseni sain erittäin hyvää ja asiantuntevaa palvelua Nutrolinilta, ja kysymykseeni vastattiin nopeasti. Ohje oli, että Sport-annos puolitettiin. 
 
Kaksi salukia talvitakit päällä
Heidi Alenius Photography