Helvi on vuonna 2008 syntynyt landseer, joka muutti Kaakkois-Suomeen Liettuasta. Toiveissa oli saada Helvistä kaveri monenlaisiin harrastuksiin, kenties jopa jalostukseen soveltuva, vähän vieraampaa linjaa edustava narttu. Jalostushaaveet romuttuivat virallisten lonkkakuvien paljastaessa D-asteen lonkkaniveldysplasian. Samalla heräsi myös pelko koiran terveyden puolesta: olisiko Helvistä edes harrastuskoiraksi? Päätös ottaa Nutrolin Nivel Moniteho® jokapäiväiseen käyttöön ja elää sen jälkeen tilanteen ja koiran voinnin mukaan oli näin jälkikäteen ajateltuna yksi parhaista päätöksistäni. Helvi ei ole nimittäin oireillut nivelrikkoa ollenkaan, ja meiltä olisi jäänyt monet upeat saavutukset saavuttamatta, mikäli olisin jättänyt sairauden pelossa Helvin pois harrastusten parista!

Tällä hetkellä Helvi on aktiivinen ja vireä 9-vuotias, joka on rotunsa ensimmäinen ja ainut kolmen lajin valio: vesipelastusvalio Suomesta, Ruotsista ja Virosta, jäljestämisvalio Suomesta ja Ruotsista sekä kansainvälinen muotovalio ja seitsemän maan muotovalio. Helvi käy edelleen näyttelykehissä ja kilpailee tottelevaisuuskokeissa ja rally-TOKO:ssa. Vedessä lutraamiseen se keskittyy todennäköisesti enää huvi- ja kuntoilumielessä.

C.I.B, FI & SE & EE VPVA, FI & SE JVA, POHJ & BALT & FI & RU & SE & NO & EE & LV & LT MVA, BALT & EE & LV & LT VMVA, LVVV-17, HeVW-17, PMVV-17, VV-17, BH, TK1, TK2, RTK1, RTK2 Neris Grafika