Ted muutti Lontooseen, Lily Lohjalle

Ted and Selina

Muistatteko jutun Englannin maaseudulla syntyneestä Lily-pennusta, joka muutti konttorikoiraksi Nutrolin®-meijerille Lohjan Saukkolaan? Tasan eivät mene matkaliputkaan, sillä Lilyn velipoika Ted muutti seuraavana  päivänä Lontooseen. Muut pentuesisarukset päätyivät perheisiin lähelle kasvattajaa Herefordshireen, Walesin rajan tuntumaan. 

Kävimme kurkistamassa Tedin arkeen kun pennut olivat yhdeksänkuisia. Pennun emäntä Selina on pitkään tehnyt yli puolet työviikoistaan töitä etänä kotoa, mikä on lasten ja lemmikkien kannalta mukavaa. Hän toivotti meidät tervetulleiksi kotiinsa, tyypilliseen englantilaiseen rivitaloon, keskellä päivää. Isäntä oli toimistolla ja lapset koulussa. Elettiin aikaa juuri ennen kuin koronapandemia sulki lentoliikenteen ja valtioiden rajat ja lukitsi ihmiset koteihinsa. Ulkona satoi kaatamalla vettä, ja kevät oli jo tullut helmikuun lopun Lontooseen. Ted tuli häntää heilutellen ovelle vastaan, iloisena uusista ihmisistä ja ehkä hitusen tuliaisistakin. 

Ted and Selina
Ted and Selina
Ted and Selina
Ted and Selina

Ensimmäinen oma koira

Ted on nelihenkisen Lamyn perheen ensimmäinen oma koira, rakastettu koiranpoika. Äiti Selina ja lapset olivat jo pitkään halunneet koiraa, ja eri rotuja oli puntaroitu pari vuotta. Perheen isän lapsuudenkodissa oli ollut labradorinnoutaja, ja hänen äänensä ratkaisi lopulta, minkä rotuinen pentu taloon muutti. Sääntöjä ja käyttäytymistä pennun kanssa oli käyty läpi lasten kanssa muutaman kuukauden ajan ennen kuin Ted haettiin kotiin. ”Olimme ennakkoon esimerkiksi päättäneet, että pentu ei saa tulla sohvalle, mutta kuka olikaan heikoin lenkki? Mieheni otti Tedin kainaloonsa sohvalle jo ensimmäisenä iltana”, Selina kertoo. Yläkertaan, missä makuuhuoneet ovat, Tedillä ei kuitenkaan ole lupa mennä. Se on kissojen valtakuntaa, ja siellä on lasten leluja ja tavaroita, joita pennulle voi tulla kiusaus pureskella.

Perheen kolmesta kissasta yksi ei vieläkään kestä koiran ilmaantumista kissatalouteen. Kissa kieltäytyy tulemasta samaan kerrokseen Tedin kanssa, vaikka tämä on pennuksi rauhallinen ja lempeä. ”Kasvattaja on auttanut ja tukenut meitä tosi paljon, myös tässä kissoihin totuttamisessa. Lisäksi meillä on käynyt kerran viikossa koirankouluttaja kotona ja lenkeillä varmistamassa, että koulutamme Tediä oikein. Se on ollut tosi oppivainen ja kiltti. Ei edes teinikapinaa, toisin kuin esikoisellamme”, Selina nauraa. 

Ted and Selina
Ted and Selina

Koiralenkit Wimbledonin puistossa

Lontoossa on yllättävän paljon luontoa, puistoja ja vihreyttä. ”Jouduin pitkään vakuuttelemaan Tedin maalla asuvalle kasvattajalle, että Lontoossa on pennulle ihan oikeaa luontoa, ei pelkkää asvalttia. Lähettelen hänelle viikottain kuvia ja videoita lenkkipolkujemme varrelta, ja nyt kasvattaja alkaa uskoa että kyllä, puut ovat ihan oikeita, ei fake trees, kuten hän alkuun vitsaili”, Selina kertoo siitä vaiheesta kun hän yritti vakuuttaa kasvattajalle, että pentu saisi heidän luotaan hyvän kodin.

Tedin lenkkeilymaastona on Wimbledonin metsäinen puistoalue Lontoossa. Suomalaisen korvaan pennun arki kuulostaa melkein aristokraattiselta. Usein retkiltä tullaan kotiin märkänä ja kuraisena. Puistossa voi pulahtaa jokeen tai bongailla peuroja. Ne eivät ole mitä tahansa peuroja, vaan virallisesti Hänen Majesteettinsa Kuningatar Elisabetin omaisuutta. Ted hallitsee brittiläisen etiketin ja katselee niitä rauhassa matkan päästä. Englannissa koirat opetetaan yleisesti kulkemaan vapaana omistajansa seurassa, eikä Ted ole poikkeus. Se kävelee Selinan lähellä kadulla, pysähtyy välillä haistelemaan, ja harppoo takaisin emäntänsä viereen matkalla puistoon. Eurooppalaisessa ja brittiläisessä koirakulttuurissa onkin ihailtavaa tämä vapaana pitäminen ja koirien hyvä käytös muita ihmisiä ja koiria kohtaan. Jos koira on arka, aggressiivinen tai riistaviettinen, se pidetään toki hihnassa. 

Ted on kaikkien kaveri, leppoisa ja tottelevainen tyyppi.

Ted and Selina
Ted and Selina
Ted and Selina
Ted and Selina
Nutrolin_Puppy_Mom_150ml_450ml_72dpi