Hyödynnä kesä ja laita metsästyskoiran anturat kuntoon

Paljon liikkuvien koirien anturat joutuvat koetukselle jo pelkästään mekaanisen rasituksen vuoksi. Erilaiset haastavat teiden ja maastojen pinnat lisäävät mahdollista riskiä anturoiden iholle. Joustava ja kimmoisa antura kestää paremmin ulkoista rasitusta verrattuna kuivaan ja kovaan anturan ihoon.

Metsästyskoirien lihakset ovat kovilla niiden työskennellessä, mutta sama koskee myös niiden anturoita. Jos anturat eivät ole kunnossa, se väistämättä vaikuttaa koiran työskentelyintoon.

Harmaa norjanhirvikoira Pimu on hyötynyt Nutrolin® Skin & Coat -ravintoöljystä

Saimme jokin aika sitten kokeneelta metsästyskoiraharrastajalta, Tiia Ketolalta, aivan ihanaa palautetta hänen kokemuksistaan. Hän kirjoitti meille näin:

”Pakko taas kerran ihmetellä, että voiko koirien tassujen kimmoisuus johtua niin paljon teidän Skin & Coat -öljystä. Olimme rokotuksella koirien kanssa ja siellä taas eläinlääkäri ihmetteli kuinka meillä koirilla voi olla niin pehmeät ja hyväkuntoiset tassut. Koiramme ovat tarhassa aina työpäivisin ja lenkitämme ne asfaltilla, mutta tassut ovat aina olleet hyvässä kunnossa”, Tiia kertoi.

”Metsästyskoirien tassut joutuvat todella koville säiden vuoksi, ja siksi talvisin korppukeli rikkoo helposti anturat monelta metsästyskoiralta. Onneksi meillä ei ole ikinä ollut mitään vastaavia ongelmia. Olemme antaneet koirille ruuan yhteydessä jo vuosien ajan Skin & Coat -öljyä. Ja nyt pennulle, Papulle, toki syötetään Nutrolin® Puppy & Mom -öljyä.”

Näissä kuvissa poseraavat Tiian harmaat norjanhirvikoirat Pimu eli Mäentaustan Pikkupimu sekä sen pentu Metsätassun Papu. Mukana on myös Anni Asikaisen omistama karjalankarhukoira Evakkonallen Uula, jonka ruokavalioon myös kuuluu Nutrolin® Skin & Coat. Suuret kiitokset Tiialle ja Annille palautteesta ja hienoista kuvista!

Nutrolin® Skin & Coat huoltaa sisäisesti anturoita

Nutrolin® Skin & Coat on ainutlaatuinen, patentoitu ravintoöljy koirille. Välttämättömiä rasvahappoja, erityisesti omega-6 linolihappoa, tarvitaan ihon luontaisen suojakerroksen eli läpäisyesteen ylläpitoon. Huonosti toimiva läpäisyeste aiheuttaa ihon kuivumista ja altistaa ihoon liittyville ongelmille.

Tämä öljyseos sisältää linolihapon vaikutusta tukevia rasvahappoja: alfa-linoleenihappoa, gamma-linoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA) sekä luonnollista E-vitamiinia. Skin & Coat -öljyn koostumus on patentoitu useissa Euroopan maissa ja USA:ssa.

Skin & Coat -öljyn vaikutus kuivaan ihoon on nähtävissä parhaimmillaan jo viikoissa, mutta anturoiden kanssa vaaditaan hieman enemmän kärsivällisyyttä. Anturoiden iho on paksua, sillä se on muodostunut erityisistä ihosoluista, jotka muodostavat paksun ja kestävän kerroksen anturoiden päälle. Tämän paksun suojakudoksen uusiutumiseen menee kauemmin aikaa kuin ihon uusiutumiseen, joten Nutrolin® Skin & Coat -öljyn vaikutus näkyy hitaammin anturoissa kuin muualla ihossa.

Tätä ravintoöljyä kannattaa siis käyttää useampi kuukausi, jotta saat koiran anturat pehmeiksi ja joustaviksi. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan, sillä tassuista tulee terveet ja kestävät. Myöskään tassurasvoja ei enää tarvita. Samalla koiran turkista tulee kiiltävä ja säänkestävä – myös teflonturkiksi kutsuttu.

eri riistalajien metsästysajat

Tarkista eri riistalajien metsästys- ja pyyntiajat Suomen riistakeskuksen sivuilta, jonne pääset tästä.