Belgianpaimenkoira Kaukon työntäyteinen vuosi 2019

Vuosi 2019 oli mahtava, ja monta ihanaa muistoa rikkaampana aloitimme uuden vuoden. Saimme viime vuonna monta hyvää uutta ystävää ja vietimme aikaa vanhojen kanssa. Nautimme Kaukon kanssa yhteisestä tekemisestä, treenaamisesta, reissaamisesta ja kisaamisesta.

MM-kisoista FMBB-kisoihin

Vuosi 2019 alkoi valmistautumalla belgien MM-kisoihin, joissa Kauko kilpaili korkeimmassa luokassa tottelevaisuudessa. Kävimme ennen kisoja tokokokeessa, josta Kauko sai ykköstuloksen ja kunniapalkinnon. FMBB-kisoissa ei sen sijaan tuloksilla juhlittu, mutta reissu oli loistava ja hauskaa pidettiin! Samalla reissulla kävimme myös Belgiassa näyttelyssä, jossa Kauko oli rotunsa paras ja sai cacibin sekä toisen Belgian sertifikaattinsa.

Kymmenen näyttelyä viidessä maassa

Heti Suomeen saavuttuamme kävimme palveluskoirien erikoisnäyttelyssä, jossa Kauko palkittiin ROP-koirana sekä BIS2-käyttökoirana, ja aloitimme palveluskoirakauden. Kauko sai etsintäkokeesta kakkosluokan koulutustunnuksen EK2, ennen kuin lähdimme takaisin Eurooppaan. Tarkoituksena oli kiertää kunnianhimoiset kymmenen näyttelyä viidessä eri maassa.

Aloitimme Viron Voittajasta, josta Kauko nappasi itselleen EEW-19-tittelin. Matka jatkui Slovakiaan, jossa ehdimme käydä hieman vaeltamassa ennen viikonlopun näyttelyitä. Kauko oli joka päivä paras uros cabibin ja sertin kera ja kahdesti myös rotunsa paras.
Erityisesti erikoistuomarilta saatu ROP ja hieno arvostelu lämmittivät.

Slovakiasta jatkoimme Unkariin, jossa oli vuorossa seuraavat kolme näyttelyä. Kauko oli joka päivä rotunsa paras cacibin ja sertin kera, ja se saavutti Unkarin muotovalion arvon. Kauko myös voitti ryhmän yhtenä päivänä ja sijoittui toiseksi yhtenä päivänä.

Sitten ohjelmassa oli taas muutama päivä vaeltamista Itävallassa ennen reissun kohokohtaa, Euroopan Voittajanäyttelyä. Jokunen onnenkyynelkin siinä vierähti, kun Kauko palkittiin paitsi Itävallan voittajanäyttelyn rotunsa parhaana myös Euroopan Voittajan ROP-koirana! Kotimatkalla pysähdyimme vielä Saksassa kansallisessa näyttelyssä, jossa Kauko oli myös rotunsa paras.

Kesällä vepeä

Kesä oli Suomessa jo sen verran pitkällä, että panostimme koko keskikesän vesipelastukseen, sillä vepen kisakausi on niin lyhyt. Muutamilla treeneillä ja kolmella kokeella saavutimme kesän päätavoitteen: Kaukosta tuli elokuun alussa Suomen vesipelastusvalio.

Loppukesällä ehdimme keskittymään jälleen palveluskoirapuoleen, ja Kauko ansaitsi itselleen EK3- ja JK2-tittelit. Syksyllä kävimme myös yhdessä hakukokeessa, josta palkinnoksi tuli HK3-tulos sekä rallytokon voittajaluokassa hyväksytty tulos.

Loppuvuosi lomaillen

Loppuvuosi Kaukolla meni lähinnä lomaillen ja uuden laumanjäsenen, suomenpystykorva Tyynen, kanssa leikkien. Päätimme vuoden Tukholmassa pohjoismaiden suurimmassa näyttelyssä, Pohjoismaiden Voittajassa. Kauko esiintyi hienosti, ja tuomari palkitsi Kaukon rotunsa parhaana. Vuosi kruunautui isossa kehässä, jossa Kauko nousi upeasti ryhmässä toiselle sijalle.

Iso kiitos Nutrolinille vuodesta 2019! Saavutimme vepessä ja palveluskoirakokeissa tavoitteemme, joten katsotaan mitä lajeja vuosi 2020 tuo tullessaan.

Kirjoitus ja kuvat: Iida Rinne